نگرانی از انتقال کرونا به مادران باردار در این دوران رواج دارد، اما یک متخصص بیماری های عفونی گفت: بررسی ها حاکی از آن است میان خانم باردار و افراد عادی تفاوت زیادی با افراد عادی در عوارض ناشی از کرونا وجود ندارد.
به گزارش جی پلاس، جمال میرزایی، فوق تخصص بیماریهای عفونی اظهار کرد: طبق بررسیها خانمهای باردار در مواجه با بیماریهایی مانند آنفلوانزا جزو گروههای پرخطر هستند. در مورد بیماری کرونا بررسیهای مختلف حاکی از آن است عوارضی که ناشی از ابتلا به ویروس کرونا بوده است؛ تفاوت زیادی با افراد عادی وجود ندارد.
او در ادامه افزود: با توجه به شواهد و مطالعات صورت گرفته گروه زنان باردار را همانند بیماری آنفلوانزا در گروههای بسیار پرخطر قرار نمیدهیم؛ اما خانمهای باردار به دلیل اختلالات هورمونی، با تضعیف سیستم ایمنی رو به رو میشوند که به این دلیل ممکن است استعداد بیشتری برای ابتلا به این بیماری داشته باشند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی مطرح کرد: توصیه میشود زنان باردار تا حد امکان برای انجام کارهای غیرضروری از منزل خارج نشوند. طبق آزمایش و مطالعات صورت گرفته عوارض کووید ۱۹ در افراد باردار و عادی تفاوت زیادی را شامل نمیشود و فقط باید مراقبتهای بیشتری توسط این افراد صورت بگیرد.
از مهمترین توصیهها برای زنان باردار در دوران شیوع کرونا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خودداری از حضور غیرضروری در محیط خارج از خانه
- خودداری از ارتباط با افراد بیمار
- مصرف فراوان مایعات
- کنترل وزن و فشار خون
- توجه ویژه به سلامت روان و پرهیز از استرس
- داشتن تحرک مناسب در خانه (در خانه ماندن به معنای استراحت مطلق نیست)
- خودداری از سفر
- خودداری از حضور در مراکز شلوغ و پرازدحام
- مراجعه کمتر به مراکز درمانی (ارتباط تلفنی با مرکز درمانی تحت نظر می تواند مفید باشد
مطلب مرتبط: مادران در سه ماه اول و سوم بارداری روزه نگیرند