• کدخبر: 1307326
  • منبع: روزنامه جام جم
  • نسخه چاپی

پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

فقر آهن از علل مختلفی چون قاعدگی‌های شدید، تغذیه غلط یا مشکلات سلامتی جدی‌تری نظیر خون‌ریزی در معده و روده‌ها ناشی می‌شود. این عارضه سطح هموگلوبین خون را کاهش می‌دهد.

به گزارش جی پلاس ،افت هموگلوبین هم که موجب کاهش جریان اکسیژن به بافت‌ها و عضلات و در نتیجه ایجاد آنمی می‌شود.اما آنمی تنها پیامد فقر آهن نیست. در صورتی‌ که کمبود شدید آهن درمان ‌نشده باقیبماند، خطر ابتلا به عفونت‌ها و نیز مشکلات قلبی و ریوی افزایش می‌یابد.

بنابراین تشخیص زودهنگام علائم فقر آهن از اهمیت بالایی برخورداراست.برای تشخیص کمبود آهن در بدن می‌توان تغییراتی را که در داخل یا اطراف دهان بروز می‌کنند مدنظر داشت.محققان دریافته‌اند که افراد مبتلا به کمبود آهن ممکن است زبانی متورم و رنگ‌پریده پیدا کنند. در مواردی حتی شاید زبان فرد به‌طرز غریبی صاف شود.

این تغییرات درواقع بر اثر کاهش سطح هموگلوبین و میوگلوبین در خون بروز می‌کند. در سایر نواحی دهان هم شاید به علائم هشداردهنده‌ای بربخورید که از فقر آهن خبر می‌دهند. برای مثال خشکی دهان یا بروز زخم و شکاف در گوشه‌های دهان هم باید جدی گرفته شود.

تغذیه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به فقر آهن دارد. ازجمله منابع غذایی حاوی آهن عبارتند از گوشت، سبزیجات دارای برگ‌های سبز پررنگ، لوبیا، نخود، عدس یا نان‌های غنی‌شدهبا آهن.البته در مواردی شاید به تشخیص پزشک نیاز به مصرف مکمل‌های دارویی باشد. در موارد حادتر قرص آهن تجویز می‌شودکه از مکمل‌های حاوی آهن قوی‌تر است. گویا نوشیدن آب پرتقال پس از مصرف آهن به جذب بهتر این ماده مغذی کمک می‌کند.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1307326
  • منبع: روزنامه جام جم
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.