در بازی لاکچری‌ها، نه پول مهم است نه کالا؛ تنها چیزی که در این بازی ارزشمند است، خاص بودن است؛ حالا فرقی ندارد خاص بودن قرار است با هویج‌های وارداتی از آمریکا باشد، یا گوشت گوساله‌ها ماساژ داده شده و موزیک دوست یا حتی دفترچه یادداشت‌های چند برگی چند میلیونی.

به گزارش جی پلاس، بازار محصولات لاکچری در ایران حد و حصر ندارد؛ بازاری که با عمیق‌تر شدن فاصله طبقاتی، روز به روز داغ‌تر می‌شود و کار را به جایی می‌رساند که امروز با طبقاتی از جامعه مواجهیم که دیگر نه تنها برای «تک بودن» خانه و ماشین و لباس و خوراکشان، میلیاردها تومان پول خرج می‌کنند، بلکه حتی حاضرند برای «خاص بودن»، میلیون‌ها تومان پای چیزهایی بدهند که شاید خنده‌دار باشد؛ از قلم‌های لوکس تا دفتر یادداشت‌های چند میلیونی...

اخیراً اگر به بازار لوازم التحریر و فروشگاه‌های خاص این محصولات سر بزنید، شاید از قیمت برخی از قلم‌ها، خودکارها، روان‌نویس‌ها و خودنویس‌های لاکچری در این بازار تعجب کنید؛ از قلم‌های مدرن تا روان‌نویس‌های ساخته شده از بدنه کلاشینکف شورشیان آفریقایی و حتی خودنویس‌هایی که قیمت هرکدام از آن‌ها حسابی هوش از سر مشتری معمولی می‌پراند.

یکی از فروشندگان این بازار که سال‌ها است مشتری‌های خاص خودش را دارد می‌گوید: یکی از برندهای معروف، با این شعار که «با خرید یک قلم، یک سلاح را از چرخه‌ی کشتار بشریت خارج کنید»، محصولی را عرضه کرده که در نوع خودش برای مشتریان ما جالب توجه است؛ او می‌گوید: هر خودنویس و روان‌نویس این کمپانی، از قطعات بازیافتی سلاح کلاشینکف ساخته‌شده که متعلق به شورشیان آفریقایی بوده و حالا با از رده خارج شدن این اسلحه، بخشی از بدنه آن، تبدیل به یک قلم منحصر به فرد می‌شود که شماره انحصاری همان کلاشینکف نیز بر روی آن حک شده؛ این یعنی بدنه‌ این قلم‌ها از جنس اسلحه‌ کلاشینکف است و در طراحی‌شان از بدنه این اسلحه الهام گرفته شده است.

البته به قول او «این بازار انتها ندارد» و وقتی پیگیر قیمت قلم‌های دیگر می‌شویم از خودنویس 380 میلیون تومانی می‌گوید که حتی دیدنش به این سادگی امکان‌پذیر نیست و در یک سال گذشته، 2 عدد از آن‌ها هم فروش رفته.

اما جدای از قیمت میلیونی خودنویس و روان‌نویس‌ها و قلم‌ها، شاید عجیب‌تر از همه، دفترچه‌های کاغذی باشد. دفترچه‌هایی که هیچ چیز بیشتر از دفترچه یادداشت‌های معمولی ندارند جز یک مارک خاص که بر روی آن‌ها حک شده و همان مارک، قیمت‌شان را تا میلیون‌ها تومان بالا برده است.

جالب اینجا است که دفترچه‌های یادداشت برندهای خاص لوازم التحریر آلمانی و آمریکایی، در بازار لوازم التحریر ایران علی‌رغم قیمت‌های چند صد هزار تومانی تا چند میلیونی‌شان، مشتری‌های خاص خودشان را هم دارند؛ به عنوان مثال مشتریان این دفترها برای داشتن یکی از دفترچه‌های این برندها، می‌بایست رقمی بین 160 هزار تومان تا بیش از 5 میلیون و 970 هزار تومان را پرداخت کنید و اگر علاقمند باشند که در کنار این دفتر، یک خودکار هم داشته باشند، این رقم به بیش از 10 میلیون تومان می‌رسد.

55

بازار لاکچری‌های لوازم التحریر در کشورمان علی‌رغم ممنوعیت واردات کالاهای لوکس، همچنان داغ است و این کالاها به راحتی وارد کشور می‌شوند؛ البته فارغ از آنکه چطور چنین اقلامی وارد کشور می‌شود و آزادانه در بازار به فروش می‌رسد، یک نکته حائز اهمیت است؛ اینکه در شرایط اقتصادی امروز کشور که بسیاری از مردم و طبقات جامعه با مشکلات معیشتی به شدت دست به گریبانند، چطور برخی‌ها می‌توانند خودشان را متقاعد کنند که میلیون‌ها تومان را برای خرید چنین اقلامی هزینه کنند؟!

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
8 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.