به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اشرف منصوری روز چهارشنبه در همایش ملی محصولات گلخانه ایف تولید و اشتغال پایدار که با حضور معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در بوستان گفتگو برگزار شد اظهار کرد: استان تهران از لحاظ تولید و سطح گلخانه ها سرآمد کشور بوده و توانسته در دو سال گذشته بیش از دو برابر اهداف تعیین شده در استان تهران گلخانه ایجاد کند.
وی تاکید کرد: همچنین به لحاظ گشایش های ایجاد شده از جمله حذف برخی محدودیت ها، و تسهیل در صدور مجوزها و همچنین کوتاه کردن فرایند پرداخت تسهیلات و..... سرعت ایجاد گلخانه در استان تهران بیش از گذشته و دیگر نقاط کشور است.
منصوری در ادامه با بیان اینکه هیچ محدودیتی برای صدور مجوز و پرداخت تسهیلات بمنظور توسعه گلخانه ها وجود ندارد از همه فعالین، سرمایه گذاران و بهره برداران خواست برای تحقق برنامه های اقتصاد مقاومتی و رشد اقتصادی در استان همچنین ایجاد اشتغال پایدار به سوی توسعه گلخانه روی بیاورند.
وی خاطرنشان کرد: تسریع در تکمیل و ایجاد شرکت های کشاورزی و پایانه های صادراتی از جمله برنامه های این سازمان جهت توسعه گلخانه ها و بازاریابی محصولات گلخانه ای بوده که با جدیت در حال پیگیری وانجام است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با بیان اینکه برنامه های این سازمان در خصوص توسعه گلخانه ها از جمله پیگیری پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، اصلاح الگوی کشت متناسب با نیاز بازار، نوسازی واحدهای سنتی، ایجاد بازارهای جدید و هماهنگی برای ورود به بازارهای خارجی و استفاده از ارقام مرغوب تجاری و تکمیل زنجیره ارزش محصولات و استفاده از کشتهای نشایی بوده که به صورت ویژه دنبال می شود.
وی با بیان اینکه استان تهران با وجود 2.1 درصد اراضی کشاورزی میزان تولید استان حدود 7.5 میلیون تن بوده و سهم آن در تولیدات کشاورزی کشور بالغ بر 5.5 درصد است گفت : این ارقام نشان دهنده بهره وری بالا از منابع آب و خاک و دانش فنی بالای کشاورزان و تولیدکنندگان در استان تهران است.
منصوری خاطرنشان کرد: برخی مسائل و مشکلات در بخش کشاورزی استان تهران از جمله مخاطرات طبیعی شامل خشکسالی و سرمازدگی و ... همچنین وجود آبهای غیر متعارف، نوسانات قیمت، قاچاق محصولات، کاهش آبهای سطحی و زیر زمینی، کم بودن سهم تولید کننده از ارزش نهایی محصول و بالا بودن هزینه های تولید است که این مسائل و مشکلات در کنار اضافه برداشت از آبهای زیر زمینی و افت شدید سفره های زیرزمینی مارا بر آن داشت که از تجربیات جهانی استفاده کرده و سرعت توسعه گلخانه ها را با هدف تامین امنیت غذایی، افزایش بهره وری و ایجاد اشتغال بالا ببریم.
وی در ادامه به برخی اهداف توسعه کشت های گلخانه ای اشاره کرد و افزود: افزایش عملکرد در واحد سطح، ارتقاء وضعیت اقتصادی، افزایش بازار پسندی در راستای توسعه صادرات، افزایش ضریب تبدیل آب در محصولات، امکان استفاده از اراضی غیرقابل کشت با اجرای سیستم های هیدروپونیک، کاهش هزینه های تولید به میزان 35درصد در فضای آزاد،امکان تولید بیش ار یک دوره کشت، تنظیم برنامه کشت مطابق با نیاز بازار و افزایش مدت برداشت و بازده اقتصادی بویژه اشتغال پایدار از جمله اهداف مدنظر در توسعه گلخانه ها است.
منصوری به مقایسه میزان مصرف آب و تولید در فضای باز و گلخانه اشاره کرد و افزود: به عنوان مثال در فضای باز بطور میانگین 19 تن خیار در هکتار برداشت است که این میزان به طور متوسط در فضای بسته و گلخانه 250 تن در هکتار است یعنی چیزی بیش از10 برابر فضای آزاد تولید انجام می شود و همچنین در خصوص کارایی مصرف به عنوان مثال برای این محصول بیان کرد که میزان مصرف آب به ازای هرکیلوگم تولید خیار در فضای گلخانه 40 لیتر است و این در حالی است که در فضای باز حدود 420 لیتر برای هر کیلوگرم تولید محصول آب مصرف می شود.
همایش ملی محصولات گلخانه ای، تولید و اشتغال پایدار توسط سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی همزمان با نمایشگاه بین المللی باغبانی، گلخانه، گیاهان دارویی، نهاده ها و صنایع وابسته امروز (چهارشنبه) برگزار شد.
خبرنگار: سید جواد آل داود**انتشار: محمد آجورلو
تهرام/7243//1348
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.