در ابتدای این جلسه، رییس کمیسیون شهرسازی و معماری و یکی از دو عضوی که از شورای چهارم به شورای پنجم راه پیدا کرده است در نطق تند و آتشین پیش از دستور خود پاسخی شدیداللحن به سخنان روز دوشنبه شهردار تهران داد.
شهردار تهران در سخنان خود در جمع جهادگران قرارگاه امام رضا با اشاره تلویحی به اظهارات سالاری که شهر تهران را شهری سوخته عنوان کرده بود، گفته بود: یک بار به یکی از دوستان گفتم افرادی که می‌خواهند در لیست جناح خاصی قرار بگیرند علاوه بر اینکه متعهد می‌شوند پول لیست را بدهند، حاضرند هر حرفی بزنند. مثلا بگویند تهران شهر سوخته است. جالب است اگر به یک سال قبل و حرف‌های‌شان برگردیم، می‌بینیم که چیز دیگری گفته‌اند.
این اظهارات باعث شد تا دیروز محمد سالاری نیز در نطقی آتشین و با مروری بر کارنامه شهردار تهران عملکرد وی را پرابهام بداند و بگوید: رای مردم تهران حکایت از نارضایتی از وضع موجود و مطالبه تغییر در شیوه اداره این کلانشهر است. این عضو شورا در بخش دیگری از نطق پیش از دستور خود به نگرانی‌های جدی خود و برخی همکاران شورای چهارم و تمامی منتخبین شورای پنجم در خصوص مجموعه اتفاقاتی که در شهر تهران افتاده اشاره کرد و افزود: همه می‌دانیم که مدیریت شهری آینده روزها، هفته‌ها، ماه‌ها و سال‌های بسیار سختی را پیش رو دارد چرا که شهر تهران علاوه بر دارا بودن چالش‌های اساسی و بنیادی همانند مشکلات زیست‌محیطی، آلودگی هوا، چالش‌های ترافیکی، ناایمنی، عدم رعایت کامل مقررات ملی ساختمان و مقررات شهرسازی و معماری از بین رفتن باغات، افزایش میزان آسیب‌های اجتماعی، گستردگی بافت فرسوده و ناپایدار، ناایمنی شبکه‌های توزیع نیرو، کمبود جدی سرانه‌های زندگی در برخی محلات و مناطق، بارگذاری گسترده و جمعیت‌پذیری بیش از حد، امروز یک نگرانی بسیار جدی‌تر هم به مجموعه چالش‌ها اضافه شده و آن هم نگرانی در خصوص نحوه تامین درآمدها و اعتبارات لازم برای اداره شهر تهران است. وی افزود: مجموعه بدهی به پیمانکاران و بانک‌ها و اعتبارات مورد نیاز برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام در کنار اشباع ظرفیت بارگذاری مسکونی، تجاری و خدماتی و مال‌ها و مگامال‌ها از یک سو و مجموعه نگرانی از قبیل هولوگرام‌های صادر شده طی سال‌های گذشته که اساس هیچ گونه آماری در شورای چهارم در این خصوص نداریم و مجموعه تعهداتی که شهرداری به اشخاص حقیقی و حقوقی دارد و آنان در محاکم و مراجع قضایی به دنبال پیگیر اخذ احکام قضایی جهت وصول مطالبات‌شان هستند.
حجم گسترده نیروی انسانی شهرداری تهران که بنابر گزارش‌ها به بیش از ٦٠ هزار نفر می‌رسد و اعتبارات نقدی قابل توجه مورد نیاز در هر ماه برای پرداخت حقوق و هزینه نگهداشت شهر تهران را که چشم‌انداز بسیار نگران‌کننده‌ای ترسیم می‌کند.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران به تصمیم‌گیری‌ها و اتفاقات هفته‌های گذشته در مدیریت شهری اشاره کرد و افزود: این روزها و هفته‌ها شاهد گزارش‌هایی مبتنی بر برخی تصمیم‌گیری‌های شبهه‌ناک در شهرداری تهران هستیم؛ لذا از شورای چهارم تقاضای پیگیری مجدانه دارم تا گزارش‌هایی در خصوص برخی از دارایی‌های ملکی بزرگ مقیاس شهر تهران از جمله تصمیم بر فروش مجموعه حدود ٢٠ هکتاری زمین پروژه پردیس مترو در شرق تهران که بالغ بر بیش از نیم میلیون متر مربع بارگذاری تجاری، اداری، خدماتی و مسکونی دارد، ارایه شود.
وی تاکید کرد: گزارش‌هایی درباره تغییر وضعیت و استخدام افراد خارج از عرف و غیرشفاف در شهرداری تهران منتشر شده که نیاز به ارایه گزارش دقیق لیست تمامی آنها وجود دارد. همچنین گزارش‌هایی مبتنی بر انعقاد قراردادهایی در برخی مناطق و به ویژه تصمیم به آغاز به کار چندین پروژه بزرگ مقیاس با وجود محدودیت‌های مالی که وجود دارد و اخباری که از وضعیت غیرشفاف شرکت‌های کارگزاری شهرداری تهران شنیده می‌شود نگران‌کننده است.
بر همین اساس از هیات رییسه محترم شورای چهارم و سایر همکاران تقاضای تشکیل جلسه‌ای در خصوص موارد ذکر شده برای شفاف‌سازی و تصمیم‌گیری را دارم. این گزارش اما چندان بی‌حاشیه نبود.
مجتبی شاکری، یکی از اعضایی بود که در هنگام ارایه نطق پیش از دستور محمد سالاری بارها و بارها با فریادهای خود نسبت به صحبت‌های سالاری اعتراض کرد و گفت: چرا در این چهار سال به وضع موجود اعتراض نکردید و در آخر شورا زبان درآورده‌اید؟ رضا تقی‌پور، دیگر عضو اصولگرای شورای شهر نیز یکی دیگر از منتقدین این نطق جنجالی بود که در واکنش به اظهارات سالاری در حالی که تلاش می‌کرد تا به عصبانیت خود فایق آید از صندلی خود بلند شد و با همان شکل ایستاده و فریاد زد: سالاری باید از اعضای شورای شهر عذرخواهی کند. ما حق خود را می‌خواهیم و خواهیم گرفت، این آرزو به دل‌تان می‌ماند که ما فتنه کنیم. شما کسانی بودید که در سال ٨٨ مسجد آتش می‌زدید. او در لحنی تهدیدآمیز خطاب به سالاری گفت: شما تاوان صحبت‌هایی که گفتید را خواهید پرداخت. اما این پایان واکنش‌ها به سخنان سالاری نبود. انتقادهای تند رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران باعث شد تا ناصر امانی، معاون برنامه‌ریزی شهرداری تهران نیز پشت تریبون قرار گیرد و با کذب و سیاسی خواندن سخنان سالاری وی را خطاب قرار دهد و بگوید: تمامی مطالب
اعلام شده توسط شما کذب است و نطق شما در حقیقت یک بیانیه سیاسی بود نه یک نطق کارشناسانه. وی گفت: بیانیه‌ سالاری در حقیقت جفایی در حق مدیریت شهری بود، لذا از هیات‌ رییسه تقاضا می‌کنم در سه شنبه هفته آینده فرصتی فراهم شود تا شهرداری تهران به اتهام‌ها و تخریب‌های بیان شده توسط ایشان پاسخ دهند.
مشاجره بر سر باغات
همچنین جلسه دیروز شورا آبستن مشاجرات اعضا درخصوص بررسی طرح صیانت از باغات که قرار است به جای مصوبه برج- باغ باشد، بود. بررسی طرح صیانت از باغات و در جریان بررسی ماده نهم این طرح که بر اساس آن، تامین پارکینگ در احداث بنا در باغات صرفا در طبقه همکف یا طبقات فوقانی آن بوده و ایجاد هر گونه رمپ و لوپ ممنوع خواهد شد، با مشاجره دو عضو شورای شهر حاشیه‌ساز شد. نخستین واکنش به این لایحه را اسماعیل دوستی عضو کمیسیون حمل و نقل شورای شهر داشت که با بیان اینکه این چه تبصره‌ای‌ است، گفت: با این وضعیت هیچ کس حاضر نیست در طبقات فوقانی پارکینگ بسازد وقتی افراد می‌توانند در محدوده سطح اشغال‌شان پارکینگ بسازند چرا آنها را مجبور می‌کنید که در طبقات فوقانی این کار را انجام بدهند و این ملک که پارکینگ در طبقات آن ساخته می‌شود ارزش ندارد و با این تبصره مالک باید هلیکوپتر بخرد و با هلی‌برد وارد خانه‌اش شود.
اما مخالفت‌های دوستی موجب اعتراض حقانی شد به گونه‌ای که خطاب به دوستی گفت: خوشحالم که شما استاندار نشدید وگرنه همه جنگل‌ها را نیز خشک می‌کردید؛ چرا هر وقت که بحث درخت‌ها پیش می‌آید شما گارد می‌گیرید. وی با بیان اینکه تا حرف باغ می‌شود شما مخالفت می‌کنید و بحث حفظ باغات است نه آسمان آبی و زمین پاک، خطاب به دوستی که مدعی شده بود مصوبات حقانی سبب نابودی باغ شده بود، گفت: من از سال‌ها قبل از شما، شهردار منطقه بودم و اگر شما یک سند آوردی که من برای نابودی باغ امضا کرده‌ام از این دنیا استعفا خواهم داد. مجادله لفظی این دو عضو شورا به قدری بالا گرفت که احمد مسجدجامعی برای آرام کردن حقانی و احمد دنیامالی و انصاری نیز برای آرام کردن دوستی به سمت آنها رفتند اما با این وجود این مشاجره باز هم خاتمه پیدا نکرد چنانچه دوستی خطاب به حقانی گفت: هر جا رفتی گفتی که این شورا این‌طور و آن‌طور است و پشت سر شورا حرف‌های بدی زدی. این اظهارات باعث شد تا حافظی نیز که بارها نسبت به این مصوبه انتقاد کرده بود خطاب به چمران بگوید: مصوبات شما در مورد ساخت برج‌های ١٥ طبقه باغات را نابود کرد. چمران نیز در پاسخ گفت: آن ١٥ طبقه‌ها را فراموش کنید و مردم حرف‌های پوپولیستی شما را می‌دانند. چه کسی مجوز ساخت
١٥ طبقه در باغات را داد؟ بروید ببینید مجوز بلندمرتبه‌سازی را چه کسی می‌دهد. حافظی ولی در برابر سخنان چمران سکوت نکرد و گفت: شما باید اول بپذیرید که مصوبه برج - باغ بد بوده است. دلیل تخریب باغات تهران همین مصوبه برج - باغ بوده است و شما مجوز ساخت برج در باغات را دادید و یک طبقه هم تشویقی و یک طبقه هم تخلف در شهرداری سبب شد که مالکان، ساختمان‌های بلند در باغات بسازند. در این حین چمران پاسخ داد: یک طبقه تشویقی را قبول دارم اما یک طبقه دیگر را که شما مدعی هستید با تخلف ساخته شده را دوستان خوب شما در شهرداری که تخلف کردند داده‌اند نه ما.
وی با بیان اینکه سال‌هاست که پیگیر جایگزینی یک مصوبه به جای برج -باغ هستیم، گفت: حالا دیگر چرا بد و بیراه می‌گویید و این مصوبه را بر سر من می‌زنید؟
چمران با بیان اینکه من در شورا نمی‌آیم و دیگر مرا نکوبید چرا که دیگر اصراری بر آمدن به شورا ندارم، تصریح کرد: من از ابتدا تاکنون به تغییر این مصوبه کمک کردم و من نوکر تخصص حقانی، تندگویان و سالاری هستم که در کمیسیون‌های تخصصی به دنبال پیدا کردن راه‌حل عملیاتی تغییر این مصوبه هستند اما این همه تاختن بر ما و دستاویز کردن باغات درست نیست. این مشاجرات به پایان جلسات هم کشیده شد چنان‌که در پایان جلسه چمران به سمت رحمت‌الله حافظی رفت و درحالی که حبیب کاشانی نیز در کنار آنها قرار داشت مجدد بگومگو کردند. در نهایت بررسی طرح صیانت از باغات که از جلسه پیش آغاز شده بود به دلیل تعدد بندها و بررسی تخصصی‌تر به جلسه بعد موکول شد.
تهرام 1625
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.