به گزارش روزیکشنبه پایگاه اطلاع رسانی پلیس پایتخت،سرهنگ کارآگاه جهانگیر تقی پور گفت: هجدهم آذرماه سال جاری جوان ناشناسی با مرکز فوریت های پلیس ۱۱۰ تماس گرفت و اعلام کرد من و تعدادی جوان دیگر چند روز است که در یک آپارتمان حبس شده ایم.
وی گفت: پس از ثبت شکایت اولیه، تیمی از ماموران کلانتری ۱۱ هفت چنار نتیجه تحقیقات انجام شده را به بازپرس شعبه یکم دادسرای ناحیه ۳۱ تهران منعکس کردند و پرونده برای رسیدگی تخصصی به اداره چهاردهم پلیس آگاهی ارجاع شد.
معاون مبارزه با جرایم جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی پایتخت تصریح کرد: کارآگاهان در بررسی اولیه دریافتند با یک باند کلاهبرداری هرمی موسوم به «کیونت» مواجه هستند.
وی با بیان اینکه کارآگاهان موفق شدند مخفیگاه این افراد را در محدوده هفت چنار شناسایی کنند، گفت: با انعکاس اطلاعات به دست آمده به بازپرس پرونده، دستور دستگیری اعضای این باند صادر و کارآگاهان بیست و سوم دی ماه موفق شدند در یک عملیات پلیسی ۱۲ تن از اعضای این شرکت را دستگیر کنند.
این مقام انتظامی اضافه کرد: پس از انتقال متهمان به پلیس آگاهی در بررسی های اولیه مشخص شد ۴ تن از افراد دستگیر شده سابقه دار بوده و پیش تر نیز در همین زمینه دستگیر شده اند.
وی در باره فعالیت شرکت موسوم به کیونت گفت: کیونت در واقع همان شرکت هرمی موسوم به گلدکوئیست است که با تغییر عنوان و رویه این بار با عنوان استخدام در شرکت های دولتی و معتبر عضو گیری کرده است.
سرهنگ تقی پور افزود: بیشتر اعضای این باند از سایر استان ها به تهران آمده اند و جوان هستند.
این مقام انتظامی ادامه داد: اعضای فعال در این شرکت، اعضای جدید شرکت را به فعالیت در زمینه بازاریابی شبکه ای تشویق کرده و طی چندین جلسه آموزشی نهایتا با مبالغی بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان آنها را به بهانه دریافت سود مجبور به عضوگیری از میان دوستان، بستگان و یا سایر اعضای خانواده می کنند تا زمینه ادامه فعالیت خود را فراهم سازند.
معاون مبارزه با جرایم و کلاهبراداری پلیس آگاهی پایتخت گفت: کلیه متهمان با دستور بازپرس شعبه یک دادسرای ناحیه ۳۱ تهران برای انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار اداره چهاردهم پلیس آگاهی قرار دارند.
سرهنگ تقی پور در این زمینه به خانواده ها و افراد جوان جویای کار چند توصیه کرد.
وی گفت: بعضا دیده شده است افرادی که در ابتدای عضویت در این شرکت ها توسط پلیس نجات می یابند، همچنان متعجب هستند که چرا پلیس مانع از شراکت آنان در تجارتی سودآور شده است. با یک مثال ساده برای این افراد می توان شرکت های هرمی را به جارو برقی تشبیه کرد که سود واقعی تنها نصیب سرشاخه های اصلی می شود و چیزی به افرادی که در مسیر جذب سرمایه به درون این جاروبرقی هستند، نمی رسد.
معاون مبارزه با جرایم جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی به همین دلیل به خانواده ها توصیه کرد: به هیچ وجه به درخواست مبالغ میلیونی (معمولا ۳۰میلیون به بالا) فرزندانتان که برای استخدام راهی تهران شده اند تحت عنوان ضمانت برای کار ، خرید وسیله و مشابه آن پاسخ مثبت ندهید و به آشنایان و اطرافیانتان نیز بسپارید به هیچ عنوان این پول را به فرزندتان ندهند.
وی گفت: تنها راهی که می توانید زمینه بازگشت فرزندتان را فراهم کنید عدم پرداخت پول است چون تنها در این صورت است که این شرکت ها دست از اغفال سوژه برداشته و وی را رها می سازند.
سرهنگ تقی پور افزود: همچنین نسبت به سکونت تعداد زیادی جوان در یک آپارتمان کوچک و با رفت و آمد محدود در محل سکونت خود، به وجود شرکت های هرمی شک کرده و پلیس را در جریان قرار دهید.
این مقام انتظامی با بیان اینکه هرگونه استخدام در سازمان های دولتی از طریق رسانه های جمعی اعلام می شود، به خانواده ها گفت: در صورت تماس یک دوست قدیمی در مورد استخدام در این سازمان ها و وسوسه و دعوت فرزند شما به تهران، به نیت فرد در عضوگیری برای شرکت های هرمی شک کنید و مانع پاسخ مثبت فرزندتان به این دعوت شوید.