رهبران روسیه تصمیم به فروش این سامانه موشکی، نگین تاج صنعت نظامی اش، نمی گرفتند مگر پس از آن که از قوی بودن ائتلاف استراتژیک جدید که با ترکیه در حال شکل گرفتن است و نیز تمایل ترکیه برای پشت کردن به غرب و روی آوردن به شرق به روسیه و چین دو قدرت رو به صعود به لحاظ نظامی و سیاسی و اقتصادی یقین پیدا کردند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، « عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم نوشت:  در حالی که عرب ها یا بیشتر آنها سرگرم بحران خلیج فارس و تحولات آن هستند و نیز سرگرم جنگ های سیاسی و رسانه ای  هستند که درباره حاشیه های آن به راه افتاده است منطقه خاورمیانه شاهد انقلابی استراتژیک است که چه بسا معادله های جنگ و صلح را در آن تغییر دهد و این بار «رجب طیب اردوغان» با حمایت «دوست»روس اش یعنی« «ولادیمیر پوتین» هدایت می شود.

امضای قرار داد میان ترکیه و روسیه برای فروش سامانه موشکی« اس 400» روسیه به ترکیه که مدرن ترین سامانه موشکی در جهان است به قیمت 2.5 میلیارد دلار با قرض های روسی، منجر به ایجاد ائتلاف استراتژیک میان دو کشور می شود و چه بسا مقدمه ای برای خروج آنکارا از پیمان ناتو پس از 55 سال عضویت در آن است.

اردوغان رئیس جمهور ترکیه امضای این توافقنامه که واشنگتن و کشورهای اتحادیه اروپا را نگران کرد، مورد تأکید قرار داد و گفت که « این ما هستیم که فقط مسئول اتخاذ تدابیر امنیتی برای دفاع از کشورمان هستیم».اما «ولادیمیر کوژین» معاون رئیس جمهور روسیه گفت که در عمل قرارداد امضا شد و ترکیه «بیعانه» را داد و مقدمات برای اجرا یعنی تحویل نخستین بخش از موشک ها به ترکیه در جریان است.

درست است که امضای قرارداد تضمین کننده اجرای آن نیست. ایران نیز قرارداد مشابهی را برای دستیابی به سامانه موشکی «اس 300» که به لحاظ پیشرفته بودن از اس 400 پایین تر است امضا کرد و در نهایت چندین سال کش و قوس و لغو و توقف منتظر ماند تا اینکه شش ماه پیش این موشک ها را تحویل گرفت.لیکن چه بسا اوضاع این بار فرق کند.ترکیه در حالت محاصره به سر نمی برد و آمریکا علیه این کشور تحریم های اقتصادی به مانند ایران اعمال نکرده است و متهم به حمایت از تروریسم البته تا کنون نشده است زیرا همپیمان غرب و عضو موسس در پیمان ناتو است.

برای آن که توجه را به اهمیت این قرار داد جلب کنیم باید دو مساله اساسی جلب توجه کنیم: اولی اینکه تلاش دولت اشغالگر اسرائیل در دستیابی به این موشک ها از روسیه شکست خورد و دوم اینکه  اسرائیل در جلوگیری از فروش آنها به ترکیه شکست خورد و البته قبل از آن نیز از فروش چنین موشک هایی به ایران شکست خورده بود.

رهبران روسیه تصمیم به فروش این سامانه موشکی، نگین تاج صنعت نظامی اش، نمی گرفتند مگر پس از آن که از قوی بودن ائتلاف استراتژیک جدید که با ترکیه در حال شکل گرفتن است و نیز تمایل ترکیه برای پشت کردن به غرب و روی آوردن به شرق به روسیه و چین دو قدرت رو به صعود به لحاظ نظامی و سیاسی و اقتصادی یقین پیدا کردند. چین و روسیه در سال های آینده دست بالا را خواهند داشت.

آمریکا توانست بر جهان از طریق ناوهای هواپیمابرش که پایگاه های نظامی سیار و مورد حمایت هواپیماها و رادارها و زیردریای ها و نیروهای مارینز هستند، سلطه پیدا کند. هر ناو هواپیمابر نزدیک به بیست میلیارد دلار برای ساختنش هزینه می برد. روسیه مانند ایران یا دومی مانند اولی تصمیم گرفت که این برتری نظامی آمریکایی را با تمرکز بر صنعت موشکی پیشرفته بشکند که ساخت آنها چندین میلیارد دلار هزینه دارد لیکن قادر است که برتری نظامی هوایی آمریکا و پایگاه های غول پیکرش را کم یا لغو کند.

یک کارشناس عربی بزرگ در علوم استراتژیک نظامی در گفت و گو با روزنامه رأی الیوم تأکید کرد که زرادخانه روسیه موشک هایی از نوع « اس ان22» یا «خورشید سوزان» دارد که تهدید بزرگی برای صنایع نظامی آمریکایی و غربی به طور کلی به شمار می رود و یکی از سورپرایزهای آینده روسیه است.

افراد نزدیک به پوتین رئیس جمهور روسیه اکنون درباره تغییر بزرگ در موضع خود رئیس جمهور روسیه سخن می گویند که محور آن ضرورت ایجاد ائتلاف استراتژیک میان مسلمانان و رومی ها است و منظور از رومی هایی که مدنظرش است همان روس های ارتدوکس هستند و مقر کلیسای آن مسکو است.این ائتلاف از قسطنطنیه (استانبول) تا مسکو امتداد دارد.این همان چیزی است که ائتلافش با روسیه و ایران و جلوگیری از  سقوط سوریه به دست هم پیمانان آمریکا را تفسیر می کند و به نظر می رسد که اردوغان با همین رؤیا که تفسیرهای قرآنیاز آن سخن گفته اند مشارکت دارد.

نمی دانیم که این داستان چقدر درست است لیکن چیزی که می دانیم این است که مشارکت روسیه و ایران و ترکیه در کنفرانس آستانه که نشست های آن میان گروه های مسلح سوری و هیأت مذاکره کننده دولت سوریه نقش مهمی در برقراری آتش بس در بیشتر مناطق سوریه و شکست گروه های قرار داده شده در فهرست تروریسم، بازی کرد و به ایالات متحده آمریکا و به همپیمانانش اجازه مشارکت در هیچ کدام از این نشست ها داده نشد.

چیزی که روزنامه های ترکیه از جمله روزنامه « حرییت» که دارای جایگاه بالایی در درستی و صداقت است، درباره دیدار سری میان اردوغان و همتای سوری وی یعنی«بشار اسد» با میانجیگری پوتین نوشتند را بعید نمی دانیم به رغم آن که اردوغان صحت این خبر را تکذیب کرد و به خبرنگارانی که همراه وی در هواپیما طی بازگشت از قزاقستان در روز گذشته بودند گفت« با اسد دیدار نکرده و قصد ندارم دیدار کنم».چیزی که باعث می شود چنین دیداری را بعید ندانیم تفاهم میان کشورهای ائتلاف چهارگانه جدید(روسیه، ایران، ترکیه و سوریه) بر سر طرح هجومی احتمالی در هر لحظه برای بازپس گیری «ادلب» و پایان کنترل این استان توسط هیأت تحریر الشام یا هم جبهه النصره است.

منطقه در حال تغییر است و نقشه ائتلاف ها در آن به شکل سریعی در حال ترسیم دوباره است این در حالی است که عرب ها یا برخی از آنها با نزاع ها و جنگ های فرضی در شبکه های اجتماعی و عادی سازی روابط با اسرائیل سرگرم هستند...باقی را به فهم و درک تان واگذار می کنیم.

 

 

جزئیات قرارداد اس 400

از سوی دیگر، اولین قسط از پرداخت های خرید سیستم پدافند هوایی اس 400 از سوی ترکیه به روسیه پرداخت شد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، گفت که کشورش اولین قسط سیستم های موشکی S-400 روسیه را پرداخت کرده است.

اردوغان روز دهم سپتامبر پس از ورود خود به قزاقستان به خبرنگاران گفت: «دوستان ما در مورد S-400 موافقت کردند. تا آنجا که من می دانم، اولین اقساط پرداخت شده است. گام بعدی انتقال وام از روسیه به ما است. هر دو، هم من و آقای پوتین بر این موضوع متعهد هستیم».

از سوی دیگر، ولادیمیر کوژین دستیار رئیس جمهور روسیه در خصوص همکاری های فنی،  در مورد امضای قرارداد تحویل S-400 اظهار نمود که این قرارداد آماده اجرا است.

کوژین گفت: «S-400 یکی از پیچیده ترین سیستم ها است که شامل مجموعه وسیعی از امکانات فنی است. من می توانم تضمین کنم که تمام تصمیمات مربوط به این قرارداد به شدت با منافع استراتژیک ما مطابقت دارد. در این راستا، واکنش برخی از کشورهای غربی که سعی در اعمال فشار بر ترکیه دارند را نیز کاملا درک می کنیم».

بنابر این گزارش، ولادیمیر پوتین، در اوایل ماه ژوئن اعلام آمادگی روسیه برای فروش S-400 را به ترکیه اعلام کرد.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.