انتخابات پارلمانی فرانسه امروز در حال برگزاری است. در این انتخابات حزب رئیس جمهور جدید فرانسه و احزاب شکست خورده در انتخابات ریاست جمهوری اخیر برای به دست آوردن اکثریت کرسی های پارلمان رقابت می کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از روزنامه دیلی میل، یک ماه پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در فرانسه و پیروزی «امانوئل ماکرون»، مردم این کشور بار دیگر و در دور اول انتخابات پارلمانی پای صندوق های رای رفته اند.
حوزه های انتخاباتی در ساعت 6 صبح به وقت گرینویچ باز شد و ساعت 18 بسته می شود.
بیش از 50 هزار نیروی پلیس امنیت این رای گیری را بر عهده گرفته اند.
این نخستین انتخاباتی بود که در آن هیچ کدام از احزاب اصلی چپ میانه یا راست میانه نتوانستند به دور دوم راه یابند. از سال 1958 تمامی روسای جمهور انتخاب شده در فرانسه توانسته اند در انتخابات مجمع ملی این کشور نیز صاحب اکثریت شوند؛ این در حالی است که حزب ماکرون هم اکنون هیچ کرسی در مجلس ندارد.
امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه از مردم خواسته است تا به نامزدهای حزب وی تحت عنوان «در حرکت» رای دهند تا با داشتن اکثریت پارلمانی او بتواند تعهدات انتخاباتی خود را برای اصلاحات پیش ببرد.
روزنامه فیگارو در سرمقاله امروز خود نوشته است: «اگر نتایج نظرسنجی ها را باور کنیم، می شود گفت که این انتخابات پارلمانی شبیه «یک قدم زدن یا پیاده روی برای امانوئل ماکرون است».
به نوشته فیگارو به جز بهبود غیرمنتظره جمهوری خواهان، ماکرون حتما روز 18 ژوئن اکثریت مطلق را به دست می آورد.
فیگارو نوشته که ماکرون در حالی هیبت رئیس جمهور را خیلی زود توانست کسب کند، که سلف او «فرانسوا اولاند» طی پنج سال در پی به دست آوردن آن بود.
فیگارو همچنین پیروزی قریب الوقوع جنبش در حرکت امانوئل ماکرون را در انتخابات پارلمانی روز یکشنبه پیش بینی کرده که البته به نظر می رسد براساس نظرسنجی ها باشد.
اما واقعیت این است که با وجود غیبت 50 درصدی رای دهندگان، اگر در دور اول حزب ماکرون 30 درصد آرا را کسب کند، در واقع 15 درصد از کل نظرات جامعه را همراه خود دارد.
حزب سوسیالیست که داری اکثریت پارلمانی است، احتمال داده می شود که در این انتخابات دست کم 15 کرسی را از آن خود کند. مرحله دوم انتخابات یکشنبه دیگر (18 ژوئن) برگزار می شود. پیروزی برای ماکرون به معنی آن است که برای اولین بار دو حزب اصلی کشور، به حاشیه رانده می شوند.
ماکرون نامزد میانه رو در انتخابات ریاست جمهوری ماه مه سال جاری با شکست قاطع «مارین لوپن» نامزد راست افراطی، در 39 سالگی جوان ترین رئیس جمهور تاریخ فرانسه شد.
این اولین بار در تاریخ فرانسه بود که هیچ یک از دو نامزد در مرحله دوم رایگیری به احزاب اصلی چپ و راست تعلق نداشتند.
بیش از 7880 نامزد در انتخابات «مجمع ملی» (مجلس سفلای پارلمان فرانسه) به رقابت با یکدیگر می پردازند. این بخش از پارلمان فرانسه در مجموع 577 کرسی دارد که در حال حاضر اکثریت در آن با ائتلاف «سوسیالیست، اکولوژیست، جمهوری خواه» است؛ این ائتلاف پیرامون حزب چپ فرانسه شکل گرفته است.
پارلمان فرانسه، علاوه بر مجمع ملی صاحب «سنا» نیز هست. سنا 348 کرسی دارد.
این انتخابات اندکی پس از انتخابات سراسری در انگلیس انجام می شود که حزب محافظه کار «ترزا می» در آن برخلاف تصورات اولیه نتوانست صاحب اکثریت بشود.
ترزا می در حال حاضر در تلاش برای تشکیل دولت ائتلافی تازه ای است. ماکرون از تلاش ترزا می برای تشکیل دولت جدید حمایت کرده است.
دو ماه دیگر در ماه سپتامبر نیز آلمان انتخابات فدرال برگزار خواهد بود که طی آن آلمانی ها به ادامه صدارت «آنگلا مرکل» یا رویکار آمدن دولتی جدید رای خواهند داد.