رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا افزود: «ماههای آینده تعیینکننده خواهد بود. بسیاری از تحلیلگران انتظار دارند که در تابستان، روسیه دست به یک حمله بزرگ بزند و اوکراین نمیتواند تا نتیجه انتخابات بعدی ایالات متحده صبر کند.»
به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه پس از برگزاری چند نشست در واشنگتن گفت که نمیتوان برای تامین حمایتهای نظامی جدید برای اوکراین صبر کرد؛ زیرا نتیجه جنگ در این کشور در بهار و تابستان امسال مشخص خواهد شد.
آقای بورل در میان تردیدها درباره ادامه کمکهای نظامی ایالات متحده به کییف، خطاب به خبرنگاران گفت که پیامش برای سیاستگذاران ایالات متحده این است: «هر کاری که لازم است انجام شود، باید به سرعت انجام شود.»
بورل درباره تلاشهای اروپا برای حمایت نظامی از اوکراین گفت: «این موضوع برای ما نیز صادق است. ما باید سرعت خود را افزایش دهیم و به حمایتهایمان بیفزاییم و سریعتر عمل کنیم. به همین دلیل است که ظرفیتهای صنعتی خود را در موضوعات دفاعی افزایش میدهیم.»
رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا افزود: «ماههای آینده تعیینکننده خواهد بود. بسیاری از تحلیلگران انتظار دارند که در تابستان، روسیه دست به یک حمله بزرگ بزند و اوکراین نمیتواند تا نتیجه انتخابات بعدی ایالات متحده صبر کند.»
جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات ایالات متحده، از زمان تهاجم تمام عیار روسیه در سال ۲۰۲۲ میلادی به اوکراین، همواره حامی کمکهای نظامی به کییف بوده است و در مقابل، دونالد ترامپ که رقیب احتمالی او در انتخابات پنجم نوامبر آمریکاست، موضع متفاوتی در این باره دارد.
مایک جانسون، رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا که از متحدان ترامپ است نیز تاکنون از رایگیری درباره لایحهای که برای اوکراین معادل ۶۰ میلیارد دلار کمک نظامی بیشتر تامین میکند، خودداری کرده است.
دبیرکل ناتو: مهمات اوکراین رو به اتمام است و اعضای این ائتلاف به اندازه کافی کمک نمیکنند
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو طی کنفرانسی مطبوعاتی در روز پنجشنبه گفت که مهمات اوکراین در جنگ علیه روسیه در حال اتمام است و اعضای این ائتلاف به اندازه کافی به کییف کمک نمیکنند.
آقای استولتنبرگ گفته است که متحدان ناتو ظرفیت ارسال کمکهای بیشتری به اوکراین دارند اما تا زمانی که اراده سیاسی برای انجام این کار وجود نداشته باشد این اتفاق صورت نمیگیرد.
او در این کنفرانس که در مقر ناتو در بروکسل برگزار شد تاکید کرد که کییف در حال حاضر به حمایتهای بیشتری نیاز دارد.
دبیرکل ناتو با بیان اینکه مهمات اوکراین کاهش یافته است و نه شجاعت آنها، افزود :«با گذشت بیش از دو سال از تهاجم روسیه، ارتش اوکراین اخیرا با کاهش قابل توجه تسلیحات دست و پنجه نرم میکند. همپیمانان ناتو مهمات کافی در اختیار کییف قرار نمیدهند و پیامدهای این امر هر روز در میدان نبرد منعکس میشود».
او در ادامه گفت که این یکی از دلایلی است که روسها در هفتهها و ماههای گذشته توانستهاند در میدان نبرد پیشروی کنند.
آقای استولتنبرگ تاکید کرد :«کشورهای عضو ناتو باید فورا برای تامین مهمات به اوکراین اقدام کنند. این پیام من خطاب به دولتهای همه این کشورهاست».
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین در کنفرانس امنیتی مونیخ اعلام کرد که کشورش میتواند روسیه را وادار به عقبنشینی کند اما وضعیت آودیئیفکا نشان داد که با کمبود تسلیحات انجام چنین کاری دشوار خواهد بود.
روسیه ۱۸ فوریه (۲۹ بهمن) اعلام کرد که پس از عقب راندن اوکراینیها از شهر ویران شده آودیئیفکا، کنترل این آن را در اختیار گرفته است.
ماکرون: گزینه حضور نظامی غرب در اوکراین فعلا مطرح نیست
امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه، با تکرار موضع خود در مورد منتفی نبودن اعزام نیروهای غربی به اوکراین، به قدرتهای غربی نسبت به نشان دادن هرگونه نشانهای از ضعف به روسیه هشدار داد.
وی در عین حال گفت که در شرایط فعلی نیازی به گزینه حضور نظامی نیست.
امانوئل ماکرون ماه گذشته علناً اظهاراتی را درباره گزینه اعزام نیروهای نظامی غرب به جبهه اوکراین مطرح کرد که مخالفت سایر رهبران اروپایی را برانگیخت و آنها تأکید کردند که هیچ برنامهای برای این کار ندارند. روز پنجشنبه ۱۴ مارس (۲۴ اسفند) در مصاحبهای تلویزیونی از ماکرون در مورد چشمانداز اعزام نیروهای غربی به اوکراین سؤال شد و او گفت: «امروز در آن وضعیت نیستیم» و افزود: «همه این گزینهها ممکن است».
ماکرون که فرمانده کل نیروهای مسلح فرانسه است، از توضیح این که فرانسه در چه موقعیتی آماده اعزام نیرو خواهد بود، خودداری کرد. او گفت که مسئولیت برانگیختن چنین اقدامی بر عهده مسکو خواهد بود و تصریح کرد که فرانسه حمله به اوکراین علیه روسیه را رهبری نخواهد کرد.
وی همچنین گفت: «امروز برای برقراری دوباره صلح در اوکراین، ما نباید ضعیف باشیم.»
رئیس جمهوری فرانسه جنگ روسیه و اوکراین را برای فرانسه و اروپا «حیاتی» توصیف کرد و گفت: «اگر قرار شود جنگ به اروپا سرایت کند، مسئولیت آن تنها به انتخاب روسیه برمیگردد. اما اینکه امروز تصمیم بگیریم ضعیف باشیم، امروز تصمیم بگیریم که جواب ندهیم، اندیشهای شکست خورده است و من این را نمیخواهم».
مصاحبه تلویزیونی ماکرون پس از آن صورت گرفت که پارلمان فرانسه در این هفته استراتژی کشور درباره اوکراین را مورد بحث قرار داد. هم مجلس ملی و هم سنا با رأیگیری نمادین توافقنامه امنیتی دوجانبه ۱۰ ساله را که ماه گذشته بین ماکرون و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین امضا شد، تصویب کردند.
ماکرون گفت در نشستی که قرار است روز جمعه با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و دونالد توسک، نخست وزیر لهستان در برلین برگزار شود، روی حمایت بیشتر از اوکراین گفتگو خواهند کرد.
اظهارات ماه گذشته رئیس جمهوری فرانسه در کنفرانس پاریس درباره اوکراین موجب اعتراض سایر رهبران غربی شد و پس از آن به نظر میرسید که در صحنه اروپا منزوی شده است. به ویژه به نظر میرسد که شولتس با ماکرون مخالفت بوده زیرا گفت شرکتکنندگان در آن نشست توافق کردهاند که «هیچ نیروی زمینی» از سوی کشورهای اروپایی به خاک اوکراین گسیل نشود.
مقامات فرانسوی بعداً به دنبال شفافسازی اظهارات ماکرون و کاهش واکنشها شدند و در عین حال بر لزوم ارسال سیگنال واضح به روسیه مبنی بر اینکه نمیتواند در اوکراین پیروز شود، اصرار داشتند. از جمله وزیر دفاع فرانسه روز ۸ مارس اعلام کرد که گزینه اعزام نیروهای رزمی به اوکراین روی میز نیست.
شولتس روز چهارشنبه هر گونه گمانهزنی در مورد اختلاف بین فرانسه و آلمان را رد کرد و گفت که «روابط شخصی بسیار خوبی» با ماکرون دارد.
او گفت که فرانسه، آلمان و لهستان «نگران پیامدهای وحشتناک جنگ تجاوزکارانه» روسیه به اوکراین هستند.
شولتس همچنین افزود: «حمایت از اوکراین یک مسئله بسیار ملموس و بسیار عینی است مبنی بر این که آیا پشتیبانی در حد کافی برای مهمات، توپخانه، دفاع هوایی و خیلی چیزهای دیگر که [در جنگ] نقش مهمی دارند، وجود دارد یا نه. بحث و پیشبرد این همکاری چیزی است که در حال حاضر مورد نیاز است.»