رئیس جمهور روسیه امسال روز استقلال آمریکا را به «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و شهروندان آمریکایی تبریک نمی گوید.
به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، «دیمتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه اعلام کرد که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه امسال روز استقلال آمریکا را به «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و شهروندان آمریکایی تبریک نمی گوید.
پسکوف گفت که در سال جاری پوتین پیام تبریکی به بایدن نخواهد فرستاد.
سخنگوی ریاست جمهوری روسیه تأکید کرد که دلیل این تصمیم این است که سال جاری اوج سیاست غیردوستانه واشنگتن در قبال روسیه را شاهد بوده است و هر گونه تبریکی در این شرایط به نظر مناسب نیست.
روابط روسیه و آمریکا طی چند ماه اخیر در پی حمله نظامی روسیه به اوکراین و حمایت تمام قد آمریکا از اوکراین و اعمال تحریم های گسترده واشنگتن و متحدان غربی و غیر غربی اش علیه مسکو به شدت تیره شده است.
در همین حال، در حالیکه صبح امروز گفته میشد درگیری شدید میان نیروهای روسیه و اوکراین به ویژه در شهر لیسیچانسک همچنان ادامه دارد؛ خبرگزاریهای روسیه اعلام کردند که سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه به ولادیمیر پوتین اطلاع داده است که «کنترل کامل شهر لیسیچانسک را به دست گرفتند».
آخرین تحولات
تبعات تهاجم نظامی روسیه به اوکراین؛ آلمان پس از ۳۰ سال دچار کسری تجاری شد
آلمان در ماه مه و تحت فشار افزایش هزینه واردات نفت و گاز برای مهار بحران حاصل از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در بازار انرژی، برای نخستین بار از سال ۱۹۹۱ دچار کسری تجاری شد.
بر پایه اعلام اداره آمار فدرال آلمان، بزرگترین اقتصاد اروپا پس از آن دچار کسری تجاری ۱ میلیارد یورویی شد که ارزش واردات این کشور در مقایسه با ماه مه سال پیش ۲۷.۸ درصد افزایش یافت. البته واردات آلمان نسبت به آوریل گذشته تنها ۲.۷ درصد افزایش یافت.
در مقابل، صادرات آلمان برای سومین بار در پنج ماه گذشته، ۰.۵ درصد کاهش یافت، اما ارزش آن ۱۱.۷ درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته افزایش داشت.
بر اساس این گزارش، آلمان طی ماه مه ۲۰۲۲ در مقابل واردات ۱۲۶.۷ میلیارد دلاری، ۱۲۵.۸ میلیارد دلار صادرات داشته است. اما این کشور، طی ماه آوریل ۲۰۲۲، مازاد تجاری ۳.۱ میلیارد یورویی را ثبت کرده بود.
این گزارش همچنین حاکیست که صادرات آلمان به روسیه در ماه مه نسبت به آوریل ۲۹.۴ درصد، معادل ۱ میلیارد یورو افزایش یافته ولی در مقایسه با ماه مشابه سال ۲۰۲۱ حدود ۵۴.۶ درصد کاهش یافته است.
واردات آلمان از روسیه نیز نسبت به ماه مه سال پیش ۹.۸ درصد کاهش یافته است.
افت صادرات آلمان و افزایش واردات آن در حالی است که از زمان آغاز جنگ اوکراین، نرخ برابری یورو در برابر هر دلار آمریکا حدود ۷.۴ درصد کاهش یافته است.
توقیف کشتی باری روسی توسط ترکیه
یک رسانه ترکیهای از توقیف یک فروند کشتی باری روسیه که ادعا می شود حامل غلات اوکراین است، خبر داد. کی یف پیشتر از آنکارا خواستار توقیف کشتی های باری روسی به اتهام حمل غلات از منطقه «بردیانسک» اوکراین شده بود.
وبسایت خبری نشریه «دیلی صباح» (dailysabah) چاپ ترکیه با انتشار این خبر نوشت: به گفته سفیر اوکراین در ترکیه، یک فروند کشتی باری روسیه که گفته می شود حامل غلات مسروقه اوکراین است توسط مقامات گمرکی ترکیه توقیف شد.
بنابراین گزارش «واسیل بُندار» (Vasyl Bodnar) سفیر اوکراین در ترکیه دراین باره گفت: همکاری کاملی داشتیم، این کشتی درحال حاضر در ورودی بندرگاه و از سوی مقامات گمرک ترکیه توقیف شده است.
دیلی صباح افزود: سفیر اوکراین در ترکیه گفت که وضعیت این کشتی روز دوشنبه و از سوی بازرسان روشن خواهد شد.
دیلی صباح به جزئیات بیشتری از این موضوع اشاره نکرد.
دادستان کل اوکراین دهم تیرماه از ترکیه خواست کشتی باری «ژیبک ژولی» (Zhibek Zholy ) که با پرچم روسیه تردد می کند را به اتهام حمل غلات از بردیانسک اوکراین توقیف و آن را بازرسی و از بار غلات آن نمونه برداری کند.
یوگنی بالیتسکی رئیس اداره نظامی- غیرنظامی منطقه بردیانسک ۹ تیرماه اعلام کرده بود که بندر بردیانسک فعالیت خود را از سر گرفته و اولین کشتی تجاری با ۷ هزار تن غله این بندر را ترک کرده است.
بردیانسک در ۲۸ فوریه به اشغال نیروهای روسیه درآمد.
حملات موشکی روسیه به اسلوویانسک تعداد زیادی کشته بر جای گذاشت
وادیم لیاخ، شهردار شهر اسلوویانسک، میگوید در پی حملات موشکی نیروهای روسیه به این شهر، تعداد زیادی از مردم کشته و افراد بیشتری هم مجروح شدهاند.
هنوز آمار دقیقی از تعداد کشتهها و مجروحان اعلام نشده اما شهردار اسلوویانسک میگوید در پی این حملات دستکم ۱۵ آتشسوزی در نقاط مختلف شهر مشاهده شده است. او همچنین تاکید کرد که این شدیدترین گلولهباران شهر از زمان آغاز حملات روسیه به این منطقه بوده است.
نخست وزیر استرالیا: حملات روسیه به ایرپین «جنایت جنگی» است
آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا که به اوکراین سفر کرده از ویرانههای شهر ایرپین دیدن کرد. آقای آلبانیز پس از مشاهده ساختمانهای ویران و تخریب شده در نتیجه گلولهباران روسیه تاکید کرد که این حملات مصداق «جنایت جنگی» است.
او همچنین در ادامه گفت: «ما اینجا به وضوح ساختمانهای مسکونی را میبینیم که مورد هدف حملات وحشیانه قرار گرفتهاند. اینها جنایات جنگی هستند.»
سخنگوی کرملین: غرب، اجازه نمیدهد اوکراینیها حتی به صلح فکر کنند
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین میگوید کشورهای غربی دلیل اصلی طولانی شدن جنگ و همچنین مانع مهم بر سر راه صلح با اوکراین هستند.
آقای پسکوف در گفتگو با تلویزیون دولتی روسیه همچنین گفت: «کشورهای غربی روی ادامه جنگ شرط بندی کردهاند و به همین دلیل اجازه نمیدهند صلح با اوکراین حاصل شود.»
او همچنین با انتقاد از ایالات متحده گفت: «غرب به رهبری ایالات متحده به اوکراینیها اجازه نمیدهد که حتی اوکراینیها درباره صلح فکر کنند، چه برسد به اینکه بخواهند در این خصوص بحث و گفتگو نمایند.»
روسیه مدعی شد منطقه لوهانسک را به طور کامل تصرف کرده است
وزیر دفاع روسیه امروز ادعا کرد که نیروهای مسکو آخرین شهر بزرگ تحت کنترل اوکراین در استان لوهانسک را تصرف کردهاند.
به گزارش خبرگزاری های روسیه، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه به ولادیمیر پوتین اطلاع داده است که «در نتیجه عملیات نظامی موفق، نیروهای مسلح فدراسیون روسیه به همراه واحدهای شبه نظامی جمهوری خلق لوهانسک، کنترل کامل شهر لیسیچانسک را به دست گرفتند».
اگر تصرف لیسیچانسک تایید شود، به این معنی است که روسها کنترل کل منطقه لوهانسک را در دست خواهند داشت.
نخستوزیر سوئد از رد وعده استرداد ۷۳ نفر به ترکیه در ازای پیوستن به ناتو خودداری کرد
ماگدالنا اندرسون، نخستوزیر سوئد روز یکشنبه، ۳ ژوئیه از رد ادعای رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه مبنی بر «موافقت سوئد با استرداد ۷۳ تروریست» خودداری کرد.
خانم اندرسون در جمع خبرنگاران گفت: «من هشت سال وزیر بودهام و هرگز در این دوران در مورد آنچه در پای میز مذاکره گفته شده است، صحبت نکردهام.»
بنا به گزارشها، سوئد و فنلاند پیش از نشست ناتو در مادرید با امضای تفاهمنامهای با ترکیه، موافقت کردند که درخواست آنکارا را برای استرداد افرادی که «تروریست» مینامد، بررسی کنند.
گزارشهای منتشر شده همچنین بر این نکته تأکید دارند که سوئد و فنلاند نه تنها در تفاهمنامه خود با ترکیه، هیچ تعهدی برای استرداد افراد ندادهاند بلکه همواره تصریح کردهاند که این روند به نظر دادگاههای مستقل بستگی دارد.
اما آقای اردوغان روز پنجشنبه در پایان نشست ناتو در مادرید از «وعده سوئد» برای «استرداد۷۳ تروریست» سخن گفت و تهدید کرد که آنکارا در صورت عدم پایبندی طرف مقابل به تعهداتش، مانع عضویت استکهلم در ناتو خواهد شد.
سوئد و فنلاند برای عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، موسوم به ناتو به موافقت ترکیه نیاز دارند.
با وجود این خانم اندرسون که روز یکشنبه در یک نشست خبری در جزیره گوتلاند حاضر شده بود، در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا سوئد برای پیوستن به ناتو چنین وعدهای به ترکیه داده است یا خیر، گفت: «سوئد به قوانین ملی و بینالمللی احترام میگذارد. هیچ تبعه سوئد مسترد نخواهد شد و تصمیمگیری بر عهده دادگاههای مستقل خواهد بود.»
او در ادامه گفت: «اگر شما در فعالیتهای تروریستی دخالت ندارید، جای نگرانی ندارید.»