ارتش سودان بالاخره نتوانست شراکت غیرنظامیان در قدرت را برتابد و کودتا کرد.
به گزارش جماران، خبرها از تحرکات نظامی در سودان با هدف به دست گرفتن قدرت و اقدام ارتش در بازداشت اجباری نخست وزیر سودان در منزلش و بازداشت اکثر وزرای کابینه «عبدالله حمدوک» حکایت دارد.
اتحادیه اصناف سودان روز سه شنبه در بیانیه ای از تحرک نظامی با هدف سلطه برقدرت خبر داد و گفت این مساله بدان معناست که ما به حلقه ای شرورانه از حکومت سلطه گری و سرکوب وتروریسم بازگشتیم و هرآنچه را که مردم از طریق مبارزات و فداکاری های خود در انقلاب دسامبر کسب کردند، از دست دادیم.
وی از سودانی ها در همه شهرها و روستاها خواست برای مقاومت در برابر هر گونه کودتای نظامی صرف نظر از طرفی که پشت این کودتا هست، در خیابان ها حضور پیدا کنند.
نیروهای سودانی برخی از وزرای کابینه حمدوک و مسئولان بلندپایه و رهبران احزاب و مسئولان گروه موسوم ب آزادی و تغییر را بازداشت کردند.
به گزارش رویترز، عبدالله حمدوک نخست وزیر سودان پس از اینکه منزلش توسط نیروهای نظامی ناشناس محاصره شد، در بازداشت اجباری به سر می برد.
همچنین خدمات اینترنت در خارطوم پایتخت سودان قطع شده است.
در این حال، گروه های طرفدار دموکراسی از سودانی ها خواسته اند برای مقاومت در برابر هر گونه " کودتای نظامی" در خیابان ها حضور پیدا کنند.
برخی از مسئولان سودانی نیز در منازلشان بازداشت شده اند.
تظاهرات کنندگان ، برخی راه ها را در خیابان های خارطوم بسته اند و به آتش زدن حلقه های لاستیک اقدام کرده اند.
خبرنگار العالم نیز گزارش داد که کلیه ارتباطات، خدمات اینترنتی و تلفن صبح امروز در سودان قطع شده است.
همچنین گروه های توافق ملی همه خیابان های منتهی به وزارت اطلاع رسانی را بسته اند.
رادیو سودان اقدام به پخش سرودهای ملی کرده و این مساله حاکی از ان است که در ساعات آینده ، این کشور دستخوش اتفاقاتی خواهد بود.
وزارت اطلاع رسانی سودان نیز اعلام کرد : نیروهای نظامی که عبدالله حمدوک نخست وزیر سودان را در داخل منزلش بازداشت کرده اند، وی را برای صدور بیانیه ای درحمایت از " کودتا" تخت فشار قرار داده اند.
وزارت اطلاع رسانی سودان اعلام کرد: حمدوک در پیامی از مقر بازداشت اجباری خود ، از سودانی ها خواست فعالیت شان مسالمت آمیز باشد و برای دفاع از انقلاب خود ، خیابان ها را اشغال کنند.
وزارت اطلاع رسانی سودان تصریح کرد: گروهی از نظامیان عبدالله حمدوک نخست وزیر سودان را بازداشت کرده و بعد از مخالفت وی با " حمایت از کودتا" وی را به مکانی نامعلوم منتقل کردند.
رویترز به نقل از دفتر نخست وزیر سودان اعلام کرد: ارتش مسئول ناآرامی در شرق سودان است و " کودتا" با وجود دستیابی به توافق با رئیس شورای حاکمیتی در حضور فرستاده ویژه امریکا روی داد.
وزارت اطلاع رسانی سودان نیز اعلام کرد: آنچه روی داد، کودتای نظامی کامل بود و از مردم می خواهیم که راه را بر تحرکات نظامی ببندند. خواهان آزادی زندانیان هستیم و با صدای بلند خواهان مخالفت با کودتا هستیم
اوضاع سودان از زمان اعلام کودتای نافرجام در ماه گذشته و تبادل اتهام ها میان دو طرف نظامی و غیرنظامی که قدرت را میان خود بعد از سرنگونی«عمر البشیر» رئیس جمهور سابق در 2019 تقسیم کرده اند، متشنج شده است.