آنگلا مرکل به پایان صدارت اعظمی 16 ساله خود بر آلمان نزدیک می شود.

به گزارش جماران، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در حالی در آستانه انتخابات پارلمانی در این کشور برای ترک قدرت آماده می‌شود که بسیاری از جوانان و نوجوانان آلمانی صدرات فردی به جز او را در کشورشان به یاد ندارند.

او در اولین انتخابات پارلمانی پس از اتحاد دو آلمان در سال ۱۹۹۰ به عنوان نماینده به بوندستاگ (پارلمان آلمان) راه یافت. آنگلا مرکل سپس به عنوان وزیر امور زنان و جوانان وارد کابینه هلموت کوهل، صدراعظم وقت آلمان شد. او بعدها در سال ۲۰۱۷ به عنوان صدراعظم در مراسم ترحیم هلموت کوهل که زمینه حضورش در رده‌های بالای سیاست آلمان را فراهم کرده بود شرکت کرد.

آنگلا مرکل ۱۵ سال پس از اولین پیروزی انتخاباتی‌اش توانست در انتخابات سال ۲۰۰۵ ائتلاف سوسیال‌ دموکرات‌ها با سبزها به رهبری گرهارد شرودر را شکست دهد و به عنوان اولین صدراعظم زن آلمان سوگند یاد کند.

آلمان کمتر از یک سال بعد از آغاز دوران صدارت آنگلا مرکل میزبان جام جهانی فوتبال بود. شهروندان آلمانی در جریان این رقابت‌ها دریافتند که صدراعظم جدید کشورشان از علاقمندان به ورزش فوتبال است. حضور او در ورزشگاه برای تماشای بازی‌های تیم ملی کشورش و هیجانش در جریان بازی‌ها توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرد.

آنگلا مرکل در جریان جام‌های جهانی بعدی نیز برای تماشای برخی از مسابقات تیم ملی فوتبال آلمان در ورزشگاه‌ها حضور یافت. رسانه‌های آلمان درباره علاقه صدراعظم ۶۷ ساله این کشور به فوتبال در گزارش‌های خود می‌نوشتند: «یار دوازدهم تیم ملی فوتبال آلمان آنگلا نام دارد.»

یکی از تاثیرگذارترین رویدادهای دوران ۱۶ ساله زمامداری آنگلا مرکل تصمیم او در سال ۲۰۱۵ برای پذیرش پناهجویان بود. وی در اوج فشارها برای بستن مرزهای آلمان بر روی پناهجویانی که همزمان با قدرت گرفتن داعش در عراق و سوریه از جنگ گریخته بودند گفت: «ما از پس این کار بر خواهیم آمد.»

این تصمیم هرچند به محبوبیت آنگلا مرکل در خارج از مرزهای آلمان افزود اما باعث شد تا دو سال بعد حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» به مهمترین حزب مخالف دولت تبدیل شود.

سال‌های پایانی صدارت آنگلا مرکل با دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا همراه شد. او طی چهار سال ریاست جمهوری دونالد ترامپ که به طور علنی از سیاست پذیرش پناهجویان انتقاد می‌کرد از خود انعطافی نشان نداد.

موضع‌گیری‌های سرسختانه آنگلا مرکل در برابر دونالد ترامپ باعث شد که از او به عنوان «رهبر جهان آزاد» یاد شود. لقبی که از دوران جنگ سرد به روسای جمهوری آمریکا اختصاص داشت. یکی از عکس‌هایی که به نماد رابطه آنگلا مرکل با چهل و پنجمین رئیس‌جمهوری آمریکا تبدیل شد در جریان نشست سران گروه هفت در سال ۲۰۱۸ گرفته شد.

صدراعظم آلمان در این عکس به همراه دیگر سران کشورهای گروه هفت در حال بحث با دونالد ترامپ دیده می‌شود.

آنگلا مرکل پس از پیروزی دونالد ترامپ بر هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ در پیام تبریک خود برخلاف رسوم دیپلماتیک رایج بر لزوم احترام به ارزش‌های دموکراتیک تاکید کرده بود.

انتخابات پارلمانی آلمان قرار است روز ۲۶ سپتامبر (چهارم مهر) برگزار شود تا به این ترتیب جانشین آنگلا مرکل که حاضر به پنجمین نامزدی پیاپی برای مقام صدراعظمی نشده است مشخص شود.

نتیجه آخرین نظرسنجی‌ها در آلمان از رقابت تنگاتنگ بین سه حزب دموکرات مسیحی، سوسیال‌ دموکرات و سبزها برای کسب بیشترین آراء حکایت دارد.

بنا به نظرسنجی موسسه «اینزا» (INSA) که روز دوشنبه منتشر شد اتحاد دموکرات مسیحی/سوسیال مسیحی و حزب سوسیال دموکرات هر کدام ۲۳ درصد آراء را کسب خواهند کرد. حزب سبزها با ۱۷ درصد در جایگاه سوم قرار خواهد گرفت.

 

جانشین زن قدرتمند اروپا کیست؟

در حالی که بهار امسال همزمان با محبوبیت زیاد سبزها نام آنالنا بائربوک، یکی از دو رهبر این حزب به عنوان گزینه محتمل برای جانشینی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان شنیده می‌شد اما اکنون اولاف شولتز، نامزد سوسیال دموکرات‌ها و آرمین لاشت، نامزد اتحاد دموکرات مسیحی/سوسیال مسیحی گزینه‌های اصلی به نظر می‌رسند.

انتخابات پارلمانی آلمان قرار است روز ۲۶ سپتامبر (چهارم مهر) برگزار شود.

در این گزارش کارنامه سه گزینه اصلی جانشینی آنگلا مرکل و مواضع سیاسی آنها بررسی شده است.

آرمین لاشت

رهبر ۶۰ ساله حزب دموکرات مسیحی از سال ۲۰۱۷ تاکنون رئیس‌الوزرای نوردراین-وستفالن، پرجمعیت‌ترین ایالت آلمان است. در صورت پیروزی اتحاد دموکرات مسیحی/سوسیال مسیحی در انتخابات پارلمانی پیش رو این سیاستمدار نزدیک به آنگلا مرکل مسئولیت هدایت اولین اقتصاد بزرگ اروپا را برعهده خواهد گرفت.

محافظه‌کاران آلمان به رهبری آنگلا مرکل طی ۱۶ سال گذشته قدرت را در این کشور در دست داشتند. اتحاد دموکرات مسیحی/سوسیال مسیحی همچنین ۵۱ سال از ۷۱ سال گذشته را در راس امور بوده است.

آرمین لاشت زندگی سیاسی خود را با انتخابش به عنوان نماینده بوندستاگ (پارلمان آلمان) در سال ۱۹۹۴ آغاز کرد. او پنج سال بعد به عنوان نماینده پارلمان اروپا انتخاب شد. او بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ عضو دولت محلی نوردراین-وستفالن بود و به دلیل رابطه خوبی که با مهاجران داشت به «آرمین ترک» معروف شده بود.

رهبر کنونی حزب دموکرات مسیحی طی پنج سال گذشته هدایت ائتلاف حزبش با حزب دموکرات آزاد با گرایش لیبرال را برعهده داشت. ائتلافی که احتمال تکرارش در سطح فدرال پس از انتخابات پیش رو چندان زیاد به نظر نمی‌رسد. حزب دموکرات آزاد در نظرسنجی اینزا که بین روزهای ۲۰ تا ۲۳ اوت (۲۹ مرداد تا اول شهریور) انجام شده ۱۳ درصد محبوبیت دارد. با توجه به محبوبیت ۲۳ درصدی اتحاد دموکرات مسیحی/سوسیال مسیحی به نظر نمی‌رسد که امکان تشکیل دولت ائتلافی تنها با مشارکت محافظه‌کاران و لیبرال‌ها وجود داشته باشد.

کاهش محبوبیت آرمین لاشت طی هفته‌های گذشته به زمزمه‌های جایگزینی او به عنوان نامزد محافظه‌کاران دامن زده است. انتشار تصاویری از او که هنگام سخنرانی فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهوری آلمان پس جاری شدن سیل در غرب آلمان در حال خنده دیده می‌شد یکی از دلایل کاهش محبوبیتش بود.

آنالنا بائربوک

نامزد سبزها برای صدراعظمی آلمان از سال ۲۰۱۸ تاکنون به همراه روبرت هابک یکی از دو رهبر این حزب است. آنالنا بائربوک برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ در حالی که ۳۳ سال داشت به پارلمان آلمان راه یافت.

او در دوران کودکی به همراه والدین خود در تظاهرات طرفداران صلح و مخالفان انرژی هسته‌ای که با حمایت حزب سبزها برگزار می‌شد حضور پیدا کرده بود. آنالنا بائربوک، ۴۱ ساله در سال ۲۰۰۵ به سبزها پیوست و به تدریج در این حزب درجات ترقی را پیمود.

وی بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ در کمیته‌های امور اقتصادی و انرژی و همچنین امور اروپایی بوندستاگ عضو بود. او پس از انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۷ عضو هیات مذاکره‌کننده سبزها برای شرکت در ائتلاف با اتحاد دموکرات مسیحی/سوسیال مسیحی و حزب دموکرات آزاد بود.

این مذاکرات در نهایت بدون نتیجه پایان یافت و در نهایت دولت ائتلافی به رهبری آنگلا مرکل و مشارکت اتحاد دموکرات مسیحی/سوسیال مسیحی و حزب سوسیال دموکرات تشکیل شد.

او از سال ۲۰۱۷ عضو کمیته خانواده، سالمندان، زنان و جوانان پارلمان است. حزب سبزها در این دوره از انتخابات پارلمانی آلمان با معرفی آنالنا بائربوک به نوعی سنت شکنی کرده است زیرا این حزب در دوره‌های گذشته گزینه‌هایی را برای حضور در مقام صداعظمی به صورت چرخشی معرفی می‌کرد.

آنالنا بائربوک از تشکیل ارتش اروپا تحت نظر پارلمان اروپا و اتخاذ مواضع سرسختانه‌تر از سوی بروکسل در قبال روسیه و چین حمایت می‌کند. او در صورت انتخابش به عنوان صدراعظم آلمان اولین رئیس دولت از حزب سبزها خواهد بود.

اولاف شولتز

گزینه سوسیال دموکرات‌ها برای جانشینی آنگلا مرکل سابقه دو بار فعالیت به عنوان وزیر در دولت‌های صدراعظم کنونی آلمان را دارد. او بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ در جریان اولین ائتلاف سوسیال دموکرات‌ها با آنگلا مرکل وزیر کار و امور اجتماعی بود. اولاف شولتز، ۶۳ ساله هم‌اکنون نیز در چهارمین دولت تحت رهبری آنگلا مرکل به عنوان معاون صدراعظم و وزیر دارایی فعالیت می‌کند.

از دیگر سوابق او می‌توان به نمایندگی یکی از حوزه‌های انتخابیه هامبورگ در بوندستاگ بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۱ و اداره این شهر در مقام شهردار بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ اشاره کرد.

اولاف شولتز در داخل حزب سوسیال دموکرات آلمان به عنوان یکی از اعضای جناح محافظه‌کار حزب شناخته می‌شود. او در جریان انتخابات درون‌حزبی سال ۲۰۱۹ از رسیدن به رهبری حزب بازماند.

او پس از انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۷ از کارزار انتخاباتی مارتین شولتز، رئیس پیشین پارلمان اروپا انتقاد کرده بود. پس از تشکیل دولت ائتلافی آنگلا مرکل با مشارکت سوسیال دموکرات‌ها محبوبیت اولاف شولتز همزمان با فعالیتش در مقام وزیر دارایی افزایش یافت.

اولاف شولتز از عدم افزایش مخارج دولت و پیشگیری از بدهی‌های جدید دولت دفاع می‌کند. وی در سال ۲۰۱۸ از ایجاد نظام بیمه بیکاری در سطح اروپا حمایت کرد تا به گفته وی سطح تاب‌آوری کشورهای عضو حوزه یورو در برابر بحران‌های اقتصادی افزایش یابد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
کلمات کلیدی آنگلا مرکل
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.