کمیسیون بهداشت ملی چین اعلام کرد که طی 24 اخیر 97 تن دیگر در این کشور بر اثر ویروس کرونا جان باختند و شمار قربانیان ابتلا به این بیماری به 909 نفر افزایش یافت.
به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری آناتولی، در چین طی 24 اخیر 97 تن دیگر بر اثر ویروس کرونا جان باختند و شمار قربانیان ابتلا به این بیماری در این کشور به 909 نفر افزایش یافت.
کمیسیون بهداشت ملی چین اعلام کرد که طی 24 اخیر 97 تن دیگر در این کشور بر اثر ویروس کرونا جان باختند و شمار قربانیان ابتلا به این بیماری به 909 نفر افزایش یافت.
بر اساس این بیانیه، تعداد مبتلایان به این ویروس 40 هزار و 171 نفر اعلام شد که وضعیت 6 هزار 500 نفر از این افراد وخیم است. تعداد افراد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا نیز 23 هزار و 657 نفر اعلام شد.
این در حالی است که تعداد افراد تحت مراقبت به 189 هزار و 589 رسیده است.
ویروس جدید کرونا (2019-nVoC) برای اولین بار 12 دسامبر در شهر ووهان چین شناسایی شد. کمیسیون بهداشت و درمان شهرداری ووهان در 31 دسامبر، اعلام کرد که 27 نفر که با بازار غذاهای دریایی شهر در ارتباط بودند، به این بیماری مرموز مبتلا شده و این بازار بسته شده است. ویروس کرونا در بیشتر شهرهای چین مشاهده شد. دولت چین به منظور پیشگیری از گسترش آن حمل و نقل عمومی در 13 شهر را موقتا متوقف کرد.
همچنین تعداد زیادی از مراکز توریستی مانند اماکن تاریخی و موزهها در پکن نیز به روی گردشگران بسته شده است. وزارت دارایی چین پیشتر اعلام کرد که 144 میلیون دلار برای پیشگیری از شیوع این ویروس اختصاص داده است.
از سوی دیگر، دکتر «یان لیپکین» مدیر مرکز عفونت و ایمنی دانشگاه کلمبیا روز یکشنبه پیشبینی کرده بود که «کاهش چشمگیر» در سرعت شیوع بیماری کرونا در ماه جاری آغاز میشود. خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار سخنان دکتر لیپکین یادآوری میکند که او در هنگام شیوع سارس، بیماری مشابه کرونا و نیز در زمان شیوع نشانگان حاد تنفسی به سازمان جهانی بهداشت و مسئولان بهداشت چین کمک شایانی کرده است.
دکتر لیپکین روز یکشنبه در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی اینترنتی گفت که گرمتر شدن هوا و پرهیز افراد از ماندن بیش از حد در فضای بسته، قابلیت گسترش و انتقال توانایی ویروس جدید را کاهش میدهد. وی با این حال گفت که بازگشت مردم از تعطیلات سال نو چینی که تا کنون به تعویق افتاده و آغاز کار آنها در محیطهای گوناگون در این کشور ممکن است بار دیگر شیوع کرونا را افزایش دهد.
روز یکشنبه آمار مرگ و میر افراد بر اثر کرونا رکورد فوتیهای بیماری سارس را شکست.
بیماری سارس که آن هم بر اثر ورود ویروس تاجدار مشابهی به بدن ایجاد میشود، در مدت ۸ ماه در فاصله سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ جان ۷۷۴ نفر را گرفت. اما شمار فوتیهای بیماری کرونا در روز گذشته پس از تنها دو ماه از آمار قربانیان سارس هم بیشتر شد.
به جز چین، تا کنون بیش از ۳۶۰ مورد از ابتلا به این بیماری خطرناک نوظهور در سایر کشورهای جهان نیز گزارش شده است.
از سوی دیگر رسانههای ژاپنی روز دوشنبه نوشتند که نتیجه آزمایش کرونای ۶۶ نفر دیگر از سرنشینان کشتی «دایاموند پرینسس» مثبت گزارش شده است.
منشأ این ویروس در کشتی تفریحی ژاپنی از چین بوده و تا کنون ابتلای ۱۳۰ نفر از ۳ هزار و ۷۰۰ سرنشین آن به کرونا تأیید شده است. دست کم ۴۵ نفر از این افراد ملیت ژاپنی دارند و یک نفر از آنها استرالیایی، یک نفر کانادایی، ۳ نفر فیلیپینی، یک نفر اوکراینی و ۱۱ نفر از آنها نیز آمریکایی هستند.
این کشتی هم اکنون در ساحل یوکوهاما در نزدیکی توکیو، پایتخت ژاپن متوقف و تمامی سرنشینان آن قرنطینه شدهاند.
بنابراین گزارش، علائم این ویروس 80 درصد شبیه به سندرم حاد تنفسی «سارس» بوده و از طریق سرفه و عطسه به دیگران سرایت می کند. در حالی که اولین علائم ویروس کرونا به تب بالا، گلودرد، سرفه، تنگی نفس و اسهال ظاهر می شود، در مراحل بعدی باعث ذات الریه و نارسایی کلیه شده و در نهایت ممکن است منجر به مرگ فرد شود.
واکسنی برای این ویروس تاکنون وجود ندارد و تنها راه نجات از آن تشخیص زودهنگام و درمان بیمار زیر نظر پزشکان در قرنطینه است. مقامات چینی از شهروندان این کشور خواستهاند از حضور در اماکن شلوغ و عمومی خودداری کنند. این ویروس از طریق مسافران به خارج از چین نیز سرایت و نگرانیهایی را در سراسر جهان ایجاد کرده است.