امارات متحده عربی در می سال 2018 هنگام حضور «احمد عبید بن دغر» نخستوزیر وقت دولت مستعفی یمن در سقطری،نیروهای خود را وارد جزیره مذکور کرده بود.
به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری آناتولی، نیروهای وابسته به امارات متحده عربی در پی وقوع درگیریهای مسلح با نیروهای دولت مستعفی یمن در جزیره «سقطری» مجبور به ترک این منطقه شدند.
«نزار محروس» استاندار سقطری یمن است طی بیانیهای اعلام کرد نیروهای مسلح وابسته به امارات متحده عربی در پی وقوع درگیریهای مسلح با نیروهای دولتی یمن(دولت مستعفی) در جزیره سقطری مجبور به ترک این جزیره شدهاند.
محروس اظهار داشت که در پی حمله عناصر خرابکار با عنوان «الحزام الامنی»(کمربند امنیتی) به بندر ارخبیل در جزیره مذکور و وقوع درگیریها، نیروهای امارات متحده مجبور شدند از این جزیره فرار کنند.
وی با بیان اینکه درگیریها هیچ تلفاتی به جا نگذاشته است، گفت زندگی در این جزیره به حالت عادی بازگشته است.
همچنین «مختار الرحبی» مشاور وزیر اطلاعات دولت مستعفی یمن نیز پیش از اظهارات استاندار سقطری طی مطلبی در حساب توئیتر خود اعلام کرده بود که شبه نظامیان متعلق به امارات متحده عربی از سقطری فرار کرده و کنترل جزیره به تصرف ارتش و نیروهای امنیتی این کشور(دولت مستعفی) در آمده است.
گفتنی است شبه نظامیان تجزیهطلب متعلق به شورای انتقالی جنوبی یمن روز دوشنبه گذشته به کاروان وزیر ماهیگیری یمن و استاندار سقطری حمله کرده بودند.
امارات متحده عربی در می سال 2018 هنگام حضور «احمد عبید بن دغر» نخستوزیر وقت دولت مستعفی یمن در سقطری،نیروهای خود را وارد جزیره مذکور کرده بود.
لازم به ذکر است جزیره سقطری دارای اهمیت استراتژیک در اقیانوس هند است.
الجزیره نیز پیش از این گزارش داد که عناصر مسلح «کمربند امنیتی امارات» و نیروهای وابسته به دولت مستعفی یمن سهشنبه شب به شدت در جزیره یمنی سقطری واقع در دریای عرب با یکدیگر درگیر شدند.
شبکه الجزیره در این رابطه گزارش داد که درگیریها در داخل بندر جزیره سقطری در پی تلاش عناصر مسلح کمربند امنیتی امارات برای سیطره بر این جزیره یمنی آغاز شد.
امارات در راستای سیطره بر جزیره یمنی سقطری، کمربند امنیتی در جزیره مزبور تشکیل داده است که این اقدام امارات با واکنش استاندار سقطری مواجه شد.
استاندار سقطری اخیرا گفت که «هرگز اجازه نخواهیم داد تا هر کسی تشکیلات امنیتی و نظامی خارج از قدرت محلی تشکیل دهد».
این اظهارات استاندار سقطری در اشاره به گامهایی مطرح شد که توسط امارات برای سیطره بر سقطری برداشته میشود.
امارات در سال گذشته میلادی جزیره «سقطری یا سوکوترا (Socotra) » را که در دهانه تنگه عدن و بین دو قاره آسیا و آفریقا قرار دارد، اشغال کرد.
بیش از یک سال است که امارات درصدد تسلط بر سقطری است. با وجود اینکه به دلیل مخالفتهای مردمی و رسمی یمن و محکومیت بین المللی در نیمه ماه مه گذشته مجبور به خروج نیروهای نظامی خود از آنجا شده است.
در ماه می 2018 چند جنگنده اماراتی به همراه تانکهای این کشور و دهها نظامی وارد این جزیره شدند، کنترل تأسیسات مهم مانند فرودگاه و بندر را از نیروهای «عبدربه ربه منصور هادی» رئیس دولت مستعفی یمن گرفتند و بر آنها مسلط شدند.
سقطری مجمعالجزایری است که در باختر اقیانوس هند، میان دو قارهه آسیا و آفریقا و در دهانهه خلیج عدن قرار دارد. این جزایر راهبردی از آن کشور یمن است.
سقطری نام جزیرهای است که مردم از آن با نام جواهری در دریای عرب یاد میکنند و دلایل زیادی را هم برای این نامگذاری دارند. جزیرهای که سرشار از تنوع زیستی عجیب و غریب، مناظر طبیعی فوق العاده، سواحل افسانهای، غارهای آتشفشانی تحسین برانگیز، آبهای بلوری و صخرههای مرجانی طبیعی و دست نخورده است.
این جزیره در شمال غربی اقیانوس هند واقع شده است و در حدود ۴۲ هزار نفر جمعیت دارد. سقطری که به عنوان یک میراث جهانی یونسکو به رسمیت شناخته میشود، امکان ورزشهای زمین و دریایی زیادی را برای بازدیدکنندگان فراهم میکند.