پیش نویس قطعنامه از سوی «لیندسی گراهام»، «مارکو روبیو» و «تاد یانگ» سناتورهای عضو حزب جمهوریخواه و همچنین «دیان فاینشتاین»٬ «دیان فاینشتاین» و «اد مارکی» و «کریس کونز» از سناتورهای حزب دموکرات تنظیم و ارائه شده است.
به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری آناتولی، گروهی از سناتورهای آمریکایی پیش نویس قطعنامهای را برای بررسی مشارکت «محمد بن سلمان»ولیعهد عربستان در قتل «جمال خاشقجی» به سنا ارائه دادند.
این پیش نویس قطعنامه از سوی «لیندسی گراهام»، «مارکو روبیو» و «تاد یانگ» سناتورهای عضو حزب جمهوریخواه و همچنین «دیان فاینشتاین»٬ «دیان فاینشتاین» و «اد مارکی» و «کریس کونز» از سناتورهای حزب دموکرات تنظیم و ارائه شده است.
این پیش نویس قطعنامه با اطمینان بالا عنوان میکند که ولیعهد عربستان سعودی در قتل خاشقجی همدستی کرده است.
همچنین در این پیش نویس تأکید شده است که محمد بن سلمان شاهزاده سعودی، تیم امنیتی مسول قتل خاشقجی را کنترل می کرده است. این نشان می دهد که شاهزاده در راس اجرای طرح قتل منفور بوده است.
لیندسی گراهام در بیانیهای در این رابطه گفت:« خاشقجی اجازه اقامت در آمریکا را داشت. سه فرزند وی نیز شهروندان آمریکایی هستند. معتقدیم که صدور بیانیه ای روشن در خصوص قتل خاشفچی از سوی آمریکا٬ برای منافع امنیت ملی حیاتی و مهم است».
سناتور مارک روبیو نیز در این خصوص اظهار داشت: « هیچ شکی وجود ندارد که محمد بن سلمان از این قتل اطلاع داشته است. برعکس بر این قتل چشم بسته و با هدایت افراد در آن مشارکت داشته است».
در صورتی که این لایحه در مجلس سنا آمریکا پذیرفته شود، نام شاهزاده محمد بن سلمان به عنوان مسئول قتل خاشقچی در مجلس سنا رسما ثبت خواهد کرد.
بنابراین گزارش، جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد عربستان سعودی و سردبیر سابق روزنامه «الوطن» و ستوننویس «واشنگتنپست» روز دوم ماه اکتبر جاری به منظور انجام امور رسمی وارد کنسولگری این کشور در استانبول شده و از آن خارج نشد.
خاشقجی 59 ساله، بعد از انتخاب بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، این کشور را ترک کرده و به آمریکا رفته بود و پیش از ناپدید شدنش قصد ازدواج با یک زن تبعه ترکیه را داشت و برای طی کردن مراحل ثبت ازدواج خود اوایل ماه جاری میلادی مجبور به مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول شد و دیگر خارج نشد.
پلیس ترکیه ضمن تایید عدم خروج او از کنسولگری عربستان سعودی در استانبول اعلام کرده که همزمان با ورود او به این محل 15 مقام امنیتی عربستان نیز با دو پرواز وارد این شهر شده و پس از مدت کوتاهی ترکیه را ترک کردهاند.
در پی فشارهای بین المللی گسترده عربستان به قتل خاشقی در کنسولگری این کشور در استانبول اعتراف کرد. عربستان سعودی در بیانیهای رسما کشته شدن جمال خاشقجی در داخل کنسولگری این کشور در استانبول را تأیید کرد. دادستان کل عربستان سعودی در این بیانیه مدعی شد خاشقجی بعد از «درگیری» با چند نفر داخل ساختمان کنسولگری جان خود را از دست داد و 18 شهروند سعودی در ارتباط با این حادثه بازداشت شدهاند.
اگرچه عربستان در نهایت موضوع مرگ آقای خاشقجی در داخل ساختمان کنسولگری را پذیرفت، اما مقامات این کشور از سرنوشت جسد اظهار بیاطلاعی میکنند.
در پی این حادثه آمریکا 17 تبعه عربستان سعودی از جمله مشاور سابق ولیعهد عربستان را به دلیل نقش شان در قتل «جمال خاشقجی» تحریم کرد.
آمریکا سعود القحطانی مشاور ارشد سابق محمد بن سلمان ولیعهد عربستان و «محمد العتیبی» سرکنسول این کشور در استانبول را به همراه 15 شهروند دیگر عربستان سعودی به اتهام دست داشتن در قتل جمال خاشقجی در استانبول تحریم کرد.
وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای تحریم این افراد را در چارچوب قوانین حقوق بشری «ماگنیتسکی» عنوان کرده است.
بر این اساس «ماهر مطرب» معاون العتیبی نیز در لیست تحریم آمریکا قرار گرفته است.
در پی آن دولت آلمان نیز 18 شهروند عربستان مرتبط با قتل خاشقجی را تحریم کرد و اعلام کرد که ورود آنها به آلمان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا ممنوع شده است.
دولت فرانسه نیز اعلام کرد که کرد که در پی قتل خاشقجی عربستان را تحریم کرده است. این تحریم شامل ممنوعیت ورود 18 عربستانی به فرانسه به دلیل دست داشتن در قتل خاشقجی می شود.
دولت کانادا نیز اعلام کرد که عربستان را به دلیل قتل«جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد عربستانی تحریم کرده است.
دولت کانادا اعلام کرد که 17 تبعه عربستانی را به دلیل دست داشتن در قتل جمال خاشقجی تحریم کرده است.
وزارت خارجه کانادا با صدور بیانیه ای تأکید کرد که این تحریم ها شامل ممنوعیت سفر و مصادره کردن دارایی ها می شود.