حسین حیدری روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: با توجه به شرایط جوی، احتمال وقوع بارش وحمله آفت ملخ صحرایی به استان و آغاز سمپاشی در برخی از مناطق تلاش و عجله کشاورزان برای برداشت سریع محصول گندم بیشتر شده است.
وی اضافه کرد: مناطقی که سمپاشی می شود برداشت گندم درآن مناطق 20 رو ز به تاخیر می افتد به همین دلیل تلاش می شود قبل از سمپاشی و اینکه ملخ ها آسیبی به محصول وارد کنند، برداشت انجام شود.
حیدری اظهارداشت: این در حالی است شرکت غله، گندم با رطوبت بیش از12 درصد را تحویل نمی گیرد که وضعیت مشکلات کشاورزان استان بوشهر را دوچندان کرده است.
وی یادآورشد: با توجه به میزان بارش ها میزان تولید محصول گندم در استان بوشهر امسال چهار برابر سال گذشته است و امکانات استان جوابگوی برداشت این میزان گندم نیست ولی تلاش مسئولان بر جمع آوری محصول کشاورزان پیش از وارد شدن خسارت احتمالی است.
وی گفت: تلاش دیگر مسئولان دراین زمینه فراهم آوردن امکان 2 بار تحویل گندم برای هردستگاه کامیون در روز است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: به دلیل شرایط جوی مناسب در سال زراعی جاری میزان تولید گندم 4.5 برابر سال گذشته است.
خسرو عمرانی افزود: با توجه به شرایط جوی حاکم بر استان، احتمال وقوع بارندگی و پیش بینی حمله ملخ صحرایی و آغاز مرحله دوم سمپاشی پوره های ملخ ها تلاش برای برداشت محصول گندم در استان 2 برابر شده است.
وی بیان کرد: برای افزایش سرعت برداشت محصول امسال 640 دستگاه کمباین در استان کار برداشت را انجام می دهند که این اقدام باعث ایجاد صف های طولانی از کامیون های حامل گندم در مقابل سیلوها شده است.
عمرانی گفت: در این ارتباط برای سرعت بخشی در کار تحویل گندم با هماهنگی های انجام شده تعداد باسکول ها در انبارهای چغادک به 2 باسکول و شمار اکیپ های خرید نیز به 2 اکیپ افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: در زمان حاضر پنج مرکز خرید برای تحویل گندم مازاد بر مصرف کشاورزان پیش بینی شده که با همه امکانات کار خرید از ساعت 8 تا 20 انجام می شود.
عمرانی گفت: کاربرداشت گندم امسال از سطح 95 هزار هکتار از ششم فروردین ماه آغاز شده که از این میزان 80 هزار هکتار کشتزار دیم و 15 هزار هکتار آبی است.
وی بیان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی مناسب پیش بینی می شود امسال 120 هزار تن گندم در این استان تولید شود.
مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی استان بوشهر گفت: از آغاز زمان خرید گندم مازاد بر مصرف کشاورزان تا کنون 31 هزار تن محصول خریداری شده است این درحالی است که کل گندم خریداری شده استان در سال گذشته 16 هزار تن بوده است.
محمد هاشمی افزود: برای خدمات رسانی و سرعت بخشی در کار تحویل محصول، تعداد نمونه برداران، بازرسان کنترل کیفی و باسکول ها در انبار چغادک که بیشترین مراجعه کننده را دارد افزایش یافته است.
وی بیان کرد: با توجه به شرایط خاص استان تلاش می شود محصول گندمکاران بموقع تحویل گرفته شود تا آسیبی به محصول آنها وارد نشود.
6047/6043
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.