به گزارش ایرنا روابط عمومی شرکت پتروشمیی نوری روز سه شنبه به نقل از مهندس صانعی اعلام کرد: واحد تولید پارازایلین یکی از واحدهای مهم و کلیدی در سود آوری مجتمع های پتروشیمی آروماتیک است و در حال حاضر تنها 2شرکت فرانسوی و آمریکایی صاحبان لیسانس واحد تولید پارازایلین در جهان به شمار می آیند .
وی اظهارداشت: این واحد دارای یکی از پیچیده ترین فرایندهای شیمیایی است و به همین دلیل قیمت پارازایلین در مقایسه با ایزومرهای دیگر آن مثل ارتوزایلین از ارزش بالاتری برخوردار است.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری یادآورشد: این ماده عمدتا در تولید انواع پلاستیکها از جمله بطری و در ساخت الیاف های مصنوعی کاربرد زیادی دارد.
صانعی گفت: در حال حاضر تولید این محصول در پتروشیمی نوری با ظرفیت بیش از750هزار تن در سال و در مجتمع پتروشیمی اصفهان با ظرفیت تولید 44هزار تن در سال انجام می شود.
وی ادامه داد: در تولید پارازایلین از غربال های مولکولی با قطر حدود0.3 میلیمتر استفاده می شود که مساحت خلل و فرج هر یک از آنها بیش از یک زمین فوتبال است و عمر مفید این غربالها در حدود 10 سال است و بعد از آن باید تعویض شوند.
صانعی گفت: در مجتمع پتروشیمی نوری به دلیل سپری شدن عمر مفید غربالهای مولکولی، تولید پارازایلین از حدود 2000 تن در روز به 1200 تن کاهش یافته بود.
وی افزود: در همین راستا باتوجه به خرید قبلی غربالهای مولکولی و تجهیزات لازم طبق برنامه ریزی و جلسات برگزار شده با شرکت اروپایی، صاحب لیسانس، مقرر شد در مهر ماه امسال عملیات تعویض و انجام اصلاحات طراحی با حضور کارشناسان اروپایی انجام شود.
صانعی یادآورشد: شرکت اروپایی دارای حدود بیست واحد تولید پارا زایلین در جهان است که به دلیل پیچیدگی این واحدها تاکنون عملیات بهبود ساختار طراحی این واحدها و همچنین عملیات بارگیری و تعویض غربالهای مولکولی تنها با حضور متخصصان آن شرکت انجام شده است.
وی افزود : در مهر ماه امسال در شرایطی که این شرکت کلیه برنامه ریزی های لازم در جهت انجام این پروژه را انجام داده بود ، ناگهان شرکت اروپایی اعلام کرد به دلیل تحریم های یک جانبه ایران توسط آمریکا، آن شرکت نمی تواند در پروژه مذکور با ایران همکاری کند.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری اظهارداشت: باتوجه به شرایط پیش آمده جلسات متعددی با مدیران شرکت هلدینگ خلیج فارس و همکاران شرکت پتروشیمی نوری برگزار شد که محور این جلسات، انجام پروژه یادشده بدون حضور شرکت صاحب لیسانس بود.
وی گفت:در جلسات یادشده برغم عدم حضور کارشناسان شرکت صاحب لیسانس، تمام ریسک های پیش رو شناسایی و برای هرکدام از ریسک ها ، برنامه عملیاتی یک ماهه در خصوص انجام آنها مشخص شد.
صانعی افزود: با بر طرف شدن موانع پیش بینی شده ، انجام این پروژه پیچیده و کلیدی، در تاریخ 20 آبانماه و در یک برنامه زمانبندی 130 روزه آغاز شد و در کنار آن جهت دقت و تسریع در انجام پروژه و همچنین رعایت نمودن نکات ایمنی ، جلسات فنی بصورت روزانه برگزار و مسایل و مشکلات پیش روی پروژه بررسی و نسبت به رفع مشکلات مذکور پیگیری های لازم انجام می شد.
وی اظهارداشت : سرانجام پس از حدود چهار ماه تلاش بی وقفه، خستگی ناپذیر و شبانه روزی، سربازان سرافراز جبهه اقتصادی کشور در پتروشیمی نوری توانستند این پروژه حساس و استراتژیک را بدون حادثه با موفقیت به پایان برسانند.
صانعی گفت: این مهم در حالی انجام شد که همزمان با اجرای این طرح تولید محصولات مجتمع پتروشیمی نوری ادامه داشت و به جای پارازایلین محصول مخلوط زایلین و ریفرمیت تولید و به فروش رسید.
7212/6045
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.