آنان باید دلگرم شوند به هنگام مشکلات سرمایه حذف میشود، نباید در کشاکش رسانهها افتاد، برادر عزیزم آقای محسنیاژهای حرفهایی که سرمایه گذاران را از کشور فراری میهد را بیان نکنیم. نباید در دامن رسانهها افتاد. مسائل را در محافل خصوصی حل و فصل کنید، مسائل تنش زا مطرح نکنید مردم باید احساس سکینه کنند.
رییس مجلس تاکید کرد: شهید بهشتی درد انقلاب داشت نگران انقلاب بود از قبل از انقلاب این دردمندی را داشت در سال ۵۶ و ۵۷ در کنار شهیدان باهنر و مطهری و آیتالله خامنهای و آیتالله هاشمی رفسنجانی مسائل انقلاب را سامان میدادند.
به گزارش جماران، علی لاریجانی در همایش سراسری قوه قضاییه در سالن اجلاس با اشاره به سخنرانی رییسجمهور در این همایش به شوخی عنوان کرد: اگر جای رییس قوه قضاییه بودم از پیشنهاد رییسجمهور در مورد تعطیلی دو روزه قضات در هفته استقبال میکردم.
او با تبریک هفته قوه قضاییه یاد شهدای هفت تیر مخصوصا شهید بهشتی را گرامی داشت و گفت: آقای روحانی نکات خوبی را از خاطرات شهید بهشتی مطرح کرد . عرایض من سه بخش دارد؛ یکی از نکات زندگی شهید بهشتی است که می توان امروز از آن بهره عملیاتی گرفت، بخش دوم در مورد قوه قضاییه و بخش سوم در مورد مسائل کلان کشور است.
رییسمجلس تاکید کرد: تردید نیست شهید بهشتی استوانه محکم انقلاب و پایه گذار و رکن انقلاب بودند چند ویژگی در سلوک ایشان بود اول اینکه او انقلابی واقعی بود درد انقلاب داشت و تصنع نبود. نگران انقلاب بود از قبل از انقلاب این دردمندی را داشت در سال ۵۶ و ۵۷ در کنار شهیدان باهنر و مطهری و آیتالله خامنهای و آیتالله هاشمی رفسنجانی مسائل انقلاب را سامان میدادند این نقش را هم به خوبی انجام دادند. این ساماندهی به روحانیت و اینکه روحانیت تکفل امور انقلاب را داشته باشد بر عهده اینها بود در یادداشتهای شهید مطهری هم من دقت نظر در این امر را دیدم که برای کل روحانیت سازمان وسیعی را ترسیم کرده بود.
لاریجانی افزود: شهید بهشتی در مجلس موسسان قانون اساسی روی شکلدهی نظام جمهوری اسلامی مخصوصا اصل ولایت فقیه خیلی تلاش کردند هنوز استدلالهای ایشان در مشروح مذاکرات مجلس دیده میشود.
او گفت: آن زمان تصویری از نظام بود و چالشهایی بر اساس آن وجود داشت، هم لیبرالها هم منافقین خیلی چالش ایجاد میکردند ایشان با یک لسان مناسب این موضوع را حل کردند و در سایر بخشهای جمهوری اسلامی هم موثر بودند. قانون اساسی میراث گرانقدری است امروز هم باید این را متناسب با تجربیات و شرایط حفظ کرد و برخی مسائل دیگر آن را حل کرد. شاید نیاز باشد بخشهایی که تزاحمهایی دارد یا سرعت عمل را در کار کاهش میدهد، اصلاح شود. این البته نیاز به تغییر در قانون اساسی دارد که ساز و کار خودش را دارد اما علاوه بر دغدغههای پیشبرد نظام و انقلاب تجربه این سی و چند سال یک نقایصی در کارها دارد.
رییس مجلس عنوان کرد: لذا پایههایی که شهید بهشتی بر آن اصرار داشت مثل رکن بودن ولی فقیه که باعث آبرو و عزت جمهوری اسلامی است غیرقابل تغییر است. شهید بهشتی به درستی دریافته بود اداره کشور بدون سازماندهی ممکن نیست. به همین دلیل یکی از کسانی که به حزب جمهوری اسلامی اصرار داشت شهید بهشتی بود. ایشان مانیفست حزب را به چه زحمتی تهیه کرد و افراد را صدا کرد و گفت عضو حزب شوید. چراکه نمیشود کشور را بدون سازماندهی هدایت کرد.
لاریجانی با بیان اینکه اگر نزدیک انتخابات گروهها، حزب شوند فایده ندارد، گفت: دغدغه شهید بهشتی تدوین کارنامه بود. این مشکل هنوز هست و تربیت کادر که مساله اصلی بود به درستی انجام نمیشود. دغدغه شهید بهشتی امروز هم به جد وجود دارد و کسانی که راه شهید را میخواهند ادامه دهند باید برای این بخش ابرو و وقت بگذارند و تشکلهای دقیق با کارنامههای روشن به وجود بیاید.
او ادامه داد: نکته چهارم اینکه شهید بهشتی در سیاست مواجهه با مسائل تفاوتی داشت و در مقابل شیاطین غربی و مخصوصا آمریکا و منافقین ایشان صریح و شجاع بود بعضا رادیو و تلویزیون هم این گفتهها را پخش میکند. اما به خاطر دوستان داخل که به دلیل نارسایی بینشی کاستی داشتند با مدارا برخورد میکردند.
رییس قوه مقننه با اشاره به اینکه برخی افراد با درشتی نسبت به شهید بهشتی صحبت میکردند و بعدها عوض شدند و حتی عضو حزب جمهوری شدند، یادآور شد: ایشان با این روش در مقابل دشمنان سرسخت و شجاع بودند و نسبت به دوستانی که کاستی در بینش و تحلیل داشتند، مدارا میکردند و این سیاستی بود که کارآمد بود. مدارای ایشان کارساز بود و امروز هم ما به این سبک نیاز داریم.
لاریجانی با تاکید بر اینکه گاهی خطبازیها در داخل کشور به منزله تیراندازی به دوستان است تا دشمن، گفت: این خطای استراتژیک است که ما جای دوست و دشمن را اشتباه بگیریم. نکته پنجم سعه صدر شهید بهشتی بود که در این زمینه یک شخصیت خیلی نادری بودند. به همین دلیل هم وقتی آماج حملات در کشور بودند صبر میکردند. ایشان طبق قول امام سید مظلوم بودند. این روش صبر و سعه صدر برای تکوین نظام اثربخش بود.
رییس مجلس تصریح کرد: من به خاطر دارم سال ۵۸ که رادیو و تلویزیون اختلالاتی داشت خدمت ایشان رفتم شب هنگام گفتند با هم در ماشین بنشینیم چون من باید جایی سخنرانی بروم و صحبت کنیم آن زمان منافقین خیلی تلاش داشتند جلسات سخنرانی ایشان را بهم بزنند. این سخنرانیها نافذ بود. ما وارد مسجدی شدیم که ایشان بنا بود سخنرانی کند ایشان تا خطبه اولیه را خواند یکی از این منافقین بلند شد و اعتراض کرد. ایشان با آرامش به او جواب داد یکی دیگر از یک گوشهای بلند شد شاید نیم ساعتی جلسه معطل شد تا ایشان را خسته کنند، ولی تحمل کرد. من فکر میکنم این روشهای منافقین روش یدی بود و دیکتاتوری میخواستند راه بیندازند اما در قبال آن سعه صدر داشت و این کارساز بود و باعث شد دستها رو شود.
او با تاکید بر اینکه شهید بهشتی قدرت هماهنگکنندگی بسیار بالایی داشت، تصریح کرد: اوایل انقلاب یک به همریختگی سیاسی وجود داشت، ایشان هم دردمند بود و بلد بود چگونه هماهنگی ایجاد کند. جایگاه حقوقی ایشان اقتضا نمیکرد اما جایگاه حقیقی ایشان این اجازه میداد که در این خصوص ورود کند.
لاریجانی با بیان اینکه اداره حکومت سازماندهی، هدفگذاری و هماهنگی نیاز دارد، گفت: بعد از انقلاب دچار پریشانی بودیم و هر کسی از تریبونها سعی میکرد قدرتش را نشان دهد. قوه قضاییه با تدبیر خوب ریاست قوه با همکاری مجلس در برنامه ششم متن خوبی را ارائه دادند، اهداف کیفی را برنامه کردند که به اهداف کمی تبدیل شد. مسیر قوه قضاییه کاملا در برنامه ششم مشخص است و تمامی مراحلش عنوان شد.
او تشریح کرد: از مباحثی که در بخش قوه قضاییه مطرح شد میتوان به کاهش جرایم اشاره کرد که مقرر شد عوامل شناسایی و به مجلس ارائه شود. بحث دوم جایگزینی مجازات دیگر جای زندانی کردن افراد بود، ما قانونی را ارائه کردیم که در شورای نگهبان به مشکل برخورد و مدتی هم در مجمع تشخیص مصلحت نظام ماند اما تصویب شد.
رییس قوه مقننه با بیان اینکه برخی از آمارها نشان میدهد ما مشکلات جدی مثل قتل، داریم، گفت: درست است که کاهش ۸ درصدی داشتهایم اما باید بررسی شود. سن قتل پایین آمده و عموما در سنین جوانی است، آمار سرقت و تجاوز به عنف درست است کاهش یافته اما باید حل شود. قاچاق بحث دیگری است که مهم است و همه قوا باید با هم در جهت رسیدگی به آن گام بردارند.
لاریجانی با اشاره به بحث آموزش برای جلوگیری در جرم، بیان کرد: باید در این زمینه بسیار کار کرد و قوه قضاییه باید بتواند با آموزش کاهش جرم را سامان دهد و قوه قضاییه اهتمام کند و ساختاری به وجود آورد تا تمام دستگاهها در راستای آموزش، کارهایی انجام دهند.
او با اشاره به صحبت رییسجمهور گفت: اینکه آقای روحانی گفتند برخی از دادگستریها در کشور ما سرشان خلوت است، چندان بیراه نیست. لذا کشورهایی هستند که جمعیت آنها بیشتر از ما است اما تعداد پروندههای قضایی آنها بسیار کمتر است و اینکه ۱۱ میلیون پرونده در دست رسیدگی قضایی وجود دارد، نشان میدهد که ما در پیشگیری از جرم و عادات جرم دارای نواقص جدی هستیم.
لاریجانی با تاکید بر رعایت قانون گفت: دوستان قوه قضاییه اگر بر روی این کتاب تمرکز نکنند در مقام عمل پیشرفتی نخواهیم کرد.
رییس مجلس با اشاره به برخی از قوانین و لوایح بیان کرد: یکی از مواردی که در قانون آمده است ساماندهی اموال و اراضی موقوفه است که براساس کاداستر باید تکمیل شوند و به سامان برسند و همچنین از موارد دیگری که وظیفه قوه قضاییه است شامل این میشود که سازمان اسناد موظف است در راستای ساماندهی املاک اقدام کند تا به صورت آنی اسناد برای املاک صادر شود.
او با تاکید براینکه برای اجرای قوانین باید آییننامهها به موقع وضع شود، گفت: برخی قوانین مدت آنها به پایان میرسد اما آییننامه آن تنظیم نشده است، بنابراین اصرار داریم و کمیسیونها را موظف کردیم که دستورالعمل و آییننامهها را به موقع ارائه دهند.
رییس مجلس با اشاره به قانون سامانه الکترونیک برخط گفت: برای استعلام بهتر اموال سازمانهای مالیاتی، بورس، بانک مرکزی، سازمان اسناد و ایجاد کد رهگیری و غیره همه موظف هستند که اطلاعات خود را به سامانه دفتری ارائه دهند تا نقل و انتقالات املاک به درستی انجام و با سامانه برخط مردم کارها و مشکلاتشان به راحتی حل میشود.
لاریجانی بیان کرد: خواهشم از ریاست قوه قضاییه این است که با توجه به مواردی که در برنامه ششم توسعه آمده کمیتهای مشخص کنند که قوانین و آییننامهها با زمانبندی که قانون تعیین کرده است به چه شکل است.
رییس مجلس با اشاره قوانین و طرحها و لوایح در مجلس، گفت: طرح مقابله با تقلب با آثار علمی در کمیسیون کارش به اتمام رسیده و طرح اصلاح کانون مبارزه با قاچاق کالا و طرح حمایت از کودکان و نوجوانان در کمیسیون در دست بررسی است.
لاریجانی با اشاره به وضعیت و شرایط کشور گفت: تحولاتی در منطقه در حال رخ دادن است که از جهتی مسرتبخش است و این که داعش در عراق سرکوب شد از این دست قرار دارد که نقش آیت الله سیستانی در این زمینه مشهود بود و نیروی قدس تلاش جدی داشت.
او با طرح این سوال که آیا با مجموع تحولات در منطقه از تروریسم رهایی مییابیم، گفت: بسیار بعید است و به نظر نمیآید در میان مدت از پدیده تروریسم خلاصی یابیم و ارزیابی من این است که مساله تروریسم اگر رشد نکند خیلی کاهش پیدا نمیکند.
لاریجانی خاطرنشان کرد : من تصور میکنم آمریکاییها اخیرا شفافتر سیاستهایشان را بیان میکنند. اینها مقداری پیچیده عمل میکردند. لذا مصافشان با ایران دقیقتر شده و برخی طرحهای آنها مشخص است به چه سمتی است. یکی از آنها مسائل منطقهای ایران است.
او ادامه داد: نسبت به جایگاه ایران در منطقه به دنبال زدن یال ایران هستند. برخی طرحهای کنگره هم همین عنوان را دارد. در بحث تروریسم و موشکی یک هدف را دارند و آن افزایش فشار به ایران است. اینکه چقدر بتوانند به دقت نظر و نحوه عمل ایران و تدبیر در امور ایران بستگی دارد. جمهوری اسلامی موارد نقض توافق هستهای را دنبال میکند و در سایر امور هم که یک طرحی در سنا مطرح شده و ایران آن را هم دنبال میکند. نکته قابل توجه برای ما اقدام آنها و نسبت آن با امنیت ملی ماست. در کل میتوانیم بگوییم اینها به دنبال افزایش فشار بینالمللی بر ایران هستند.
لاریجانی تاکید کرد: نکته سوم وضعیت اقتصادی کشور است، درست که ما در مسیری قرار میگیریم که بر بعضی از مشکلات فائق میآییم و در برخی ناهنجاریها از نظر رکود و نرخ رشد به سمت رشد حرکت میکنیم. این مسیر از لحاظ راه روشن است. نکتهای که رهبری چند سال است بر آن تمرکز دارند، تولید ملی و اشتغال است. ما با پدیده بیکاری مواجه هستیم در صورت بیکاری سرمایهگذاری ممکن نیست.
رییس قوه مقننه خاطرنشان کرد: شاید خوب نباشد گفتن اینکه ما ۱۵ یا ۱۶ مساله مهم اقتصادی در کشور داریم که بدون وفاق ملی امکان حل آنها نیست. مثلا وضعیت امور دیوانی کشور از نظر وسعت سیاست رهبری، چابک بودن دولت و کوچک بودن آن است؛ به طوری که ۹۰ درصد بودجه کشور جاری است ما ده درصد بودجه را صرف مسائل عمرانی میکنیم نمی شود.
لاریجانی با بیان اینکه شما الان مواجه هستید با پدیدهای که ۹۰ درصد بودجه، جاری است، گفت: حل این مساله بدون تصمیم جدی ممکن نیست. اگر هر بخشی نگاهش را بخشی متمرکز کند امکان ندارد، این مساله اهتمام عمومی میخواهد. در مورد قاچاق هم اهتمام بین قوای مجریه، قضاییه و مقننه نیاز است که حل مساله قاچاق که در چند سال گذشته در مورد آن خوب هم عمل شده و به پایین ۱۴ میلیون دلار رسیده است بدون اهتمام جمعی امکان ندارد.
او خاطرنشان کرد: با اینکه برنامه داریم اما بیماریهای مزمن درون نظام است؛ مثلا در مورد بودجه سال ۹۶ ما به سختی در مجلس آن را جمع کردیم و کسری داشتیم با اوراق مشارکت و اینها آن را پوشش دادیم. این اوراق مشارکت در سال آینده حال میشود و تا اقتصاد شکوفا نشود با روش وصلهپینه نمیشود کاری کرد و حتی بعضی جاها نیاز به جراحی داریم.
لاریجانی تاکید کرد: جمعبندی من از شرایط اقتصادی این پیام است که ما به یک تصویر روشن از شرایط و یک هماهنگی تمام در مسائل اداره کشور نیاز داریم و باید از حاشیه پرهیز کرد. این جدالها در کشور و مسائل حاشیهای غلط است این طور نمیشود مشکلات اصلی کشور را حل کرد. این جدالهای امروز فرعی است یا اصلی؟ مساله اصلی ما وضعیت اقتصادی است ما تا تولیدمحور و صادراتمحور نشویم، نمیتوانیم ثروت ایجاد کنیم این ساز و کار افراد فهیم میخواهد.
او با تاکید بر اینکه باید حواشی را کاهش دهیم و همه باید مسئول باشیم، گفت: در صحبتها و مصاحبهها باید تلاش کنیم این حواشی این کاهش پیدا کند. نکته دوم کابینه جدید است قانون برنامه وجود دارد هدف هم روشن است که اقتصاد مساله اصلی است اما افراد کارآمد باید زیر بار این بروند کابینه آینده باید کابینه کار باشد نه خط و خطوط.
لاریجانی یادآور شد: در مورد کابینه در بعضی رسانهها سهمیه خواهی مطرح است. این غلط است هر فرد کارآمدی باید مورد حمایت باشد من در یکی از رسانهها دیدم گفتند این انتخابات یک رفراندوم برای کشور بود همین حرفها حساسیت ایجاد میکند چرا خلاف میگویید؟ انتخابات رفراندوم نبود. لذا کابینه آینده میتواند چراغ راهنمایی برای مشکلات باشد .
او با بیان اینکه معیار اصلی رییسجمهور در انتخاب کابینه باید انقلابی بودن و کارآمدی باشد، گفت: نکته سوم هماهنگی میان قول و بخشهای بحرانی کشور است که بدون هماهنگی ممکن نیست ما امروز بیش از گذشته نیاز به هماهنگی داریم. مدیرکل دادگستری و استاندار باید با هم نشست داشته باشند و هم تحلیل و هم راستا شوند.
رییس مجلس خاطرنشان کرد: سرمایه گذاران باید مطمئن شوند که قوه قضاییه پشت آنها است. رهبری هم بر این امر بسیار تاکید داشتند و در ماه مبارک رمضان هم در دیداری که داشتند، مطرح کردند. آنان باید دلگرم شوند به هنگام مشکلات سرمایه حذف میشود، نباید در کشاکش رسانهها افتاد، برادر عزیزم آقای محسنیاژهای حرفهایی که سرمایه گذاران را از کشور فراری میهد را بیان نکنیم. نباید در دامن رسانهها افتاد. مسائل را در محافل خصوصی حل و فصل کنید، مسائل تنش زا مطرح نکنید مردم باید احساس سکینه کنند.