ابر رایانه سیمرغ با هدف ارتقای جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش‌بنیان (بند یک الزام‌های شبکه ملی اطلاعات) و گسترش ظرفیت و ایجاد امکانات لازم برای شکل‌گیری اقتصادی ارائه خدمات بومی و محتوای اسلامی- ایرانی (بند ۴ ماده ۴-۲ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی) طراحی و ساخته شده است.

به گزارش جماران؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ابر رایانه سیمرغ هفته گذشته آماده استفاده شد که وزارت بهداشت از آن در خصوص یکی از مسایل کرونا در تهران استفاده کرد.

ابر رایانه سیمرغ جزو ۱۰۰ ابررایانه جهان است که فناوری ساخت آن‌ها در انحصار چند کشور است، این پروژه در مسائلی مانند هوش مصنوعی، کلان‌داده‌ها و اینترنت اشیا کاربرد دارد و زمینه پیش‌بینی هوا، تحلیل زمین‌شناسی، زلزله‌شناسی و تحلیل داده‌های ژنتیکی را بر بستر داده‌ فراهم می‌کند.

ابر رایانه سیمرغ با هدف ارتقای جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانش‌بنیان (بند یک الزام‌های شبکه ملی اطلاعات) و گسترش ظرفیت و ایجاد امکانات لازم برای شکل‌گیری اقتصادی ارائه خدمات بومی و محتوای اسلامی- ایرانی (بند ۴ ماده ۴-۲ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی) طراحی و ساخته شده است.

محمدجواد آذری جهرمی روز چهارشنبه در نشست دولت و بخش خصوصی هرمزگان اظهار داشت: می توان با داشتن کلان داده از این رایانه در بخش های مختلف استفاده کرد و لازمه آن نیز آزاد شدن داده ها توسط دستگاه هاست.

وی ضمن بیان اینکه این رایانه را می توان در اقتصاد دیجیتال استفاده کرد، گفت: توسعه اقتصاد دیجیتال کشور در قرن کنونی و با توجه به سرمایه گذاری بالای کشورهای مختلف در این حوزه، برای کشور یک ضرورت است.

وی ادامه داد: بنابر آمار و ارقام‌ها و بررسی شاخص های مختلف کشورهای دنیا بر اقتصاد دیجیتال سرمایه گذاری مفصلی کرده‌اند، بسیاری از شرکت های بزرگ دنیا در حوزه اقتصاد دیجیتال فعالیت می‌کنند، در کشور ما نیز برندهای بزرگی در این حوزه فعالیت می‌کنند و به عبارتی آینده کشور در این حوزه است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: برای توسعه اقتصاد دیجتال دولت باید ابزارها را آماده کند که در این راستا پلت فرم‌های مختلفی را آماده کردیم و پیش نیاز بعدی هم آزاد سازی داده هاست.

آذری جهرمی با اشاره به فعالیت رژیم صهیونیستی در کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس، ابراز داشت: رژیم صهیونسیتی در پی بازار دیجیتال کشورهای حوزه خلیج فارس بوده و به شدت در این کشورها سرمایه گذاری می‌کند.

آذری جهرمی بیان داشت: درکشورهای حوزه خلیج فارس ظرفیت بزرگی برای عرضه محصولات فناورانه ایران وجود دارد که ‌تحقق این امر نیاز به سرمایه گذاری دارد.

وی گفت: اگر اقتصاد دیجیتال را به درستی توسعه دهیم موازنه اقتصادی این سو آن سوی مرز ایجاد کرده و از تبدیل آن به ضد خودش جلوگیری کرده ایم.

پارک اقتصاد دیجیتال در صورت لزوم در هرمزگان ایجاد می‌شود

بنا به اظهار این مقام مسوول، هرمزگان دارای ظرفیت‌های بسیاری در حوزه های مختلف از قبیل گردشگری، شیلات، کشاورزی، بازرگانی و غیره برای اقتصادی دیجیتال هست.

وی گفت: اگر بتوان و ظرفیت های کنونی هرمزگان کافی نباشد می‌توان پارک اقتصاد دیجیتال را در هرمزگان ایجاد کرد تا سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی بتوانند از آن استفاده کنند.

وی بیان داشت: بسیاری از مسایل اقتصادی و بازرگانی بوسیله دانش و تخصص استارتاپ‌ها قابل حل است، اما اگر این پارک ایجاد شود و توسط بازرگانان و فعالان اقتصادی از شرکت های مستقر در آن استفاده نشود راه به جایی نخواهد برد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اگر بخواهیم اقتصاد دیجیتال کشور رشد کند باید مسایل به شرکت های دانش بنیان داده شود تا حل کنند و در اقتصاد دیجیتال حتما نباید درپی راه حل های پیچیده رفت.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.