هیئت ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای روز جمعه که به مناسبت انتشار گزارش جدید سازمان ملل درباره یمن منتشر شده بار دیگر تهران را به حمله به تأسیسات نفت عربستان سعودی در ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۹ متهم کرده است.

به گزارش جماران؛ هیئت آمریکا در سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای جمعه خواستار جلوگیری از اتمام تحریم‌های تسلیحاتی این سازمان علیه ایران شده است.

دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر خواستار جلوگیری از پایان تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه ایران شده است.

هیئت ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای روز جمعه که به مناسبت انتشار گزارش جدید سازمان ملل درباره یمن منتشر شده بار دیگر تهران را به حمله به تأسیسات نفت عربستان سعودی در ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۹ متهم کرده است.

در این بیانیه همچنین ادعا شده که هیئت کارشناسان سازمان ملل در گزارش جدید خود تأیید کرده‌ که حوثی‌های یمن (انصارالله) توان انجام چنین حمله‌ای را نداشته است.

نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در این بیانیه ادعا کرده است: «ایران، از زمان حمله‌اش در ماه سپتامبر، برنامه تروریسم، اخاذی هسته‌ای و رفتارهای بی‌ثبات‌کننده‌اش را ادامه داده است.»

واشنگتن، در ادامه بر اساس این ادعاها، بحث منقضی شدن تحریم‌های سلاح‌های متعارف علیه ایران در اکتبر ۲۰۲۰ را پیش کشیده و خواستار جلوگیری از آن شده است.

در این بیانیه آمده است: «با نتیجه‌گیری‌های هیئت کارشناسان سازمان ملل، شورای امنیت اکنون کمتر از ۳۶ هفته تا اکتبر که موعد انقضای تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل و تمدید تحریم‌ها برای جلوگیری از فروش سلاح‌هایی خاص به ایران است، فرصت دارد.»

طبق یکی از بندهای قطعنامه ۲۲۳۱ که از سال ۲۰۱۶ میلادی اجرایی شد، ایران تا پنج سال از خرید تسلیحات تهاجمی منع شده است. این بند از قطعنامه در اکتبر سال ۲۰۲۰ (مهر ماه ۱۳۹۹) منقضی می‌شود و پس از آن ایران این امکان را خواهد داشت که از کشورهای خارجی جنگ‌افزار بخرد.

مقام‌های آمریکایی از قبیل «مایک پامپئو» وزیر خارجه این کشور ضمن ابراز نگرانی درباره لغو تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران، خواستار تمدید آن شده بودند.

چند روز پیش، «ولادیمیر ارماکوف» مدیر اداره کنترل تسلیحاتی و عدم اشاعه وزارت خارجه روسیه تأکید کرد که تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران موقت هستند و اکتبر ۲۰۲۰ منقضی می‌شوند.

قطعنامه ۲۲۳۱ در سال ۲۰۱۵ در تأیید توافق هسته‌ای برجام به تصویب شورای امنیت سازمان ملل متحد رسید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.