رئیس فراکسیون امید با بیان اینکه صدا و سیما به جای آنکه کارخانه آدم سازی باشد،هنرش سرمایه سوزی شده است، از اصلاح اساسنامه صدا و سیما در مجلس خبر داد.
به گزارش جماران ، دکتر محمدرضا عارف در دیدار جمعی از فعالان فرهنگی،هنری و بازیگران تئاتر ،سینما و تلویزیون با تبریک اعیاد قربان و غدیر و با گرامی داشت یاد و خاطره هنرمندانی که در یکسال اخیر درگذشتند از جمله مرحوم عزت الله انتظامی و مرحوم ضیاالدین دری با اشاره به به نقش هنرمندان در تحولات مهم در تاریخ معاصر ایران گفت:معتقدم هنر یک نظام سیاسی باید حفظ سرمایه های معنوی خود باشد ،هنرمندان در یک نظام سیاسی از جمله سرمایه های معنوی محسوب می شوند و باید حاکمیت و نهادهای متولی در حفظ و ارتقاء این سرمایه ، تلاش کنند.
وی با بیان اینکه اخلاف نظر در قشر نخبه بعضا باعث ایجاد تضاد می شود،تصریح کرد:دغدغه ها و گلایه هایی که از زبان شما مطرح شد و از بی توجهی به هنر و هنرمندان به حق انتقاد داشتید یکی از علتهای آن این است که امورات هنری توسط کسانی اداره می شود که بعضا با هنر بیگانه هستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد : یکی از نهادهایی که باید در حفظ سرمایههای خود از جمله هنرمندان کوشا باشد صدا و سیما است. با کمال تاسف این رسانه به جای آنکه کارخانه آدم سازی باشد هنرش سرمایه سوزی است.
وی بر ضرورت تشکیل نظام صنفی هنرمندان تاکید کرد و گفت:در جلسهای که پیش از رای اعتماد با آقای دکتر صالحی به عنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتم از ایشان قول گرفتم که در تشکیل نظام صنفی هنرمندان پیش قدم شود و هنرمندان این موضوع را باید با جدیت مطالبه کنند.
عارف تاکید کرد:در شورای عالی انقلاب فرهنگی هنوز ضوابط فعالیتهای فرهنگی تعیین نشده برای همین شاهد سانسور آثار فرهنگی توسط کسانی هستیم که بعضا شاید آشنایی با مقوله فرهنگ و هنر ندارند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در همین زمینه افزود: تجربه نشان داده سانسور آثار هنری آن هم به دلیل مسائل سلیقهای جواب عکس می دهد ، البته که آثار هنری از جمله موسیقی که در ایران قدمت طولانی دارد انتطار این است آثاری "فاخر" و در شان ملت هنردوست ایران باشد . نباید به گونه ای عمل شود که سطح سلیقه مردم تنزل پیدا کند.
وی با بیان اینکه تاثیرگذاری یک هنرمند در جامعه بخصوص بر نسل جوان ما قابل مقایسه با دیگر اقشار نیست بر حفظ شان و منزلت هنرمندان تاکید کرد و گفت:در دولت اصلاحات صندوق حمایت از هنرمندان را تشکیل دادیم که به نوعی یک گام کوچک برای حل دغدغه های معیشتی هنرمندان بود ولی معتقدم باید فراتر از چنین صندوقی برای قشر فرهنگی جامعه انجام وظیفه کرد.
رئیس فراکسیون امید با قدردانی از احساس وظیفه هنرمندان در سیل اخیر و نقش موثر آنها در همراهی با سیل زدگان ،خاطرنشان کرد:انتظار این است چنین نقشی در عرصه بین الملل هم ایفا شود.در جهانی که متاسفانه برخی کشورها به خود اجازه می دهند خشونت را تئوریزه کنند و نظم جهانی را به هم بزنند هنرمندان می توانند " منادی صلح" باشند .به نظرم هنرمندان ایران در این زمینه می توانند نقش موثری در دیپلماسی هنر داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: درشرایطی که شاهد برخی سوء تدبیرها و همینطور تلاش عده ای برای ناامیدکردن مردم هستیم ، متاسفانه برخی آثار هنری هم در راستای تشدید این ناامیدی است . البته این سخن به مفهوم انتقاد نکردن نیست ولی برخی از برنامههایی که بویژه از صدا و سیما پخش میشود فقط و فقط برای خالی کردن دل مردم است .
رئیس فراکسیون امید از اصلاح اساسنامه صدا و سیما در مجلس خبر داد و گفت:باید اداره این رسانه به گونهای باشد که در شان یک نهاد ملی باشد به همین دلیل اصلاح اساسنامه صدا و سیما در دستور کار مجلس است.
عارف همچنین با اشاره به آثار هنری که در زمینه تاریخ معاصر ایران ساخته شده است ،گفت:در زمینه تاریخ معاصر ایران باید فیلمها و سریال هایی در طراز آثاری همچون هزاردستان مرحوم علی حاتمی ساخته شود متاسفانه برخی آثاری که در این زمینه تاریخ معاصر ایران ساخته می شود با تحریف و اعمال همراه است.
پیش از سخنان دکتر عارف تعدادی از فعالان فرهنگی و هنری ضمن بیان نقطه نظرات خود از بی توجهی به دغدغه های هنرمندان و مسایل معیشتی و منزلتی این قشر گلایه کردند.