به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، تالابهای آلاگل، آلماگل، آجی گل و گمیشان از مجموعه تالابهای بینالمللی کشور در دشت ترکمن صحرا و در نزدیک مرز ایران و ترکمنستان از مناطق مهم دیدنی استان گلستان است که سالانه طبیعت گردان و گردشگران زیادی را به خود جذب میکند.
این تالابها زیستگاه مناسبی برای پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر به شمار میروند و به علت این جاذبههای طبیعی در ایام مختلف پذیرای شمار زیادی از مسافران و گردشگران است.
برای رسیدن به این تالابهای با ارزش، باید مسیر 80 کیلومتری شهر گنبدکاووس تا بخش مرزی داشلیبرون در شمال این شهرستان را طی کرد که در این مسیر میتوان طبیعت بسیار زیبای شقایقها و گندمزارها در فصل رویش و زندگی شتران در طبیعت کویری منطقه را مشاهده کرد.
این 3 تالاب بین المللی که در شمال شهرستان گنبدکاووس قرار گرفته است با 3 هزار و 27 هکتار وسعت، محل زمستانگذرانی پرندگان آبزی و کنارآبزی که از شمال سیبری به این تالابها مهاجرت میکنند و نیز زیستگاه برخی پرندگان بومی به شمار میرود.
تالاب آلاگل در چند کیلومتری مرز ترکمنستان و در مرکز شورهزار بزرگ ترکمن صحرا واقع شده و یک دریاچه آب شور است، به همین علت پرورش ماهیان آب شور دریای خزر به ویژه ماهی سفید و کپور در این تالاب رونق زیادی دارد.
تالاب آلماگل که به معنی دریاچه سیب از مجموعه تالابهای بین المللی ایران است که در سال 1975 در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است.
این تالاب که در فاصله حدود 270کیلومتری شهر گرگان واقع شده، دارای حدود 72 هکتار مساحت بوده و از شمال به اراضی کشاورزی و جنوب به روستای تنگلی محدود میشود.
از میان تالابهای استان گلستان، تالاب گمیشان با آبگیری گسترده با نیزارهای انبوه در 45 کیلومتری گرگان حوالی بندرترکمن واقع شده است.
این تالاب 20 هزار هکتار وسعت دارد و ارتفاع آن 27 متر پائین تر از سطح دریاست که از یکسو با زمین های قرقابی و تپه ماهوری دشت وسیع ترکمن صحرا و از سوی دیگر با سواحل دریای خزر محدود است.
تالاب آجی گل 32 هکتار وسعت دارد، درختان گرم، نیزار و پوشش گیاهی تالاب مامنی برای پرندگان و چراگاهی برای دامهای روستائیان است و آب و هوای معتدل زمستان ترکمن صحرا سبب شده آب این تالاب زمستانها یخ نزند و زیستگاه مناسبی برای زمستان گذرانی پرندگان مناطق شمالی شدهاند.
آجی گل، در فصل زمستان پناهگاه میلیونها پرنده مهاجری است که به آن پناه می آورند و این وظیفه بشر است تا زیستگاه تاریخی و طبیعی را حفظ کند و در فصل بهار مکان مناسبی برای طبیعتگردی است.
در این تالابها تاکنون 85 گونه پرنده شامل 19 گونه بومی و 66 گونه مهاجر شناسایی شدند که از میان پرندگان مهاجر، 14 گونه بومی و بقیه گونه زمستانگذر هستند.
فلامینگو، غاز پیشانی سفید، پلیکان سفید و پاخاکستری، شاهی، عقاب دریایی و و انواعی از قوها، اردکها، غازها، پرستوها و مرغان دریایی نیز در تالاب گلستان دیده شدند.
به تاکید کارشناسان، استان گلستان به عنوان گنجینه اکوتوریسم در ایران مطرح و معروف است و وجود جاذبههای فراوان نظیر تالابها در گلستان سبب شده تا روند استقبال از آن گسترش یابد.
استان گلستان یکی از 3 استان شمالی کشور است که با بیش از 20 هزار کیلومتر مربع وسعت در حاشیه دریای خزر واقع شده است.
انتهای پیام/