به گزارش ایرنا، امروز 15 اسفند روز درختکاری و توجه به جنگل و محیط زیست و منابع طبیعی و احیا و توسعه درختان و جنگل ها در کشورمان است.
در جای جای هر خطه از خاک این سرزمین پر گهر برنامه هایی نمادین برای گرامیداشت روز درختکاری برگزار می شود تا فرهنگی شود ماندگار برای حفظ سرمایه های ارزشمند زندگی، برای داشتن هوایی پاک، برای داشتن محیطی سرشاز از طراوت و سرسبزی.
اگر فواید و مزایای درختان را یک به یک بخواهیم برشماریم آنقدر حسن و زیبایی دارند که هر کدام برای خودش رویایی می شود بافته بر برگ سبز درختان و تن تنومند ساقه اشان.
درختان اسطوره های سبز مقاومت اند که ریشه در خاک و سر بر افلاک دارند، نماد سرسبزی و شادابی اند، مایه تلطیف و پاکی هوایند، منشا نشاط و شادای و سر زندگی اند، لذت تجربه احساس خنکای روز در هوای گرم تموزند، نماد تحول و تجربه و نو شدن و خشکیدن و دوباره جوانه زدن اند، زیباترین سفیران سبز خدا برای به ودیعه نهادن زندگی و شادابی و طراوت در بین انسان ها هستند.
همه تجربه بالا رفتن از شاخه درخت و تاب خوردن و نشست در خنکای درخت را تجربه کرده ایم و چه چیز زیباتر از چیدن یک میوه رسیده و آبدار از تن تنومند درختان مثمر!
نوشتن بر روی برگ های سفید و دانشمند شدن و دکتر و مهندس شدن ودیعه دیگر فایده درخت است که امکان تهیه کاغذ از وجودش را به ما می بخشد.
درخت مظهر زندگی و شادابی و طراوت است که باید حفظ شود و برای احیا و توسعه جنگل ها و حفظ این طراوت و شادابی به جای تیشه بر ساقه اش و شکستن و به آتش کشیدنش باید حفظ شود و توسعه یابد.
شاید اگر درختان کهنسال و سوختن تنه های قطور آنها گرما بخش محفل خانه های هزاران روستایی در عهد کهن نبود زنگی این قدر شیرین و دلچسب نبود!
درخت زندگی است از روزی که با شوق و ذوق یک بچه جوانه دانه اش به تماشا می نشیند و قد کشیدن و به ثمر نشستنش را می بیند تا روزی که لذت خنکاری سبزی و میوه اش را می چشد تا آن روز که گذاختن ذغال و لهیب آتش ش گرما بخش وجود یخ زده اش می شود.
درخت زندگی است و باید برای حفظ این زندگی همه با هم درخت بکاریم تا با این فرهنگ سازی علاوه بر حفظ و توسعه جنگل های کشورمان، سرزمینی سبز و رویای دلپذیر را در تمام فصل ها با شکفتن جوانه های زیبا بر شاخسار های خشکیده اش تمان می شود تا آن روزهای گرم تابستان و چشیدن میوه شیرینش، تا روزهای زیبای پاییز و هزار رنگ شدن برگ ها و برگ ریزان و خش خش آن زیر پای عابران و تماشای دیدن ساقه های پوشیده از برف سفید در دل زمستان همگی رویایی و تماشایی و به مدد وجود درختان زیبا ممکن می شود.
به امید اینکه با فرهنگ سازی همه رویای زیبای تجربه و تکار فصل را در هم آغوشی طبیعت و وجود درختان در کنار بچه های مان سال ها و سال ها با کاشت نهال های جدید تجربه کنیم و داشتن این روزهای خوب زندگی را به دیگران هم هدیه دهیم.
به گزارش ایرنا، استان ایلام با حدود 2 میلیون هکتار مساحت دارای 640 هزار هکتار جنگل از نوع تنک، متوسط و غنی است و حدود 30 درصد مساحت این استان را جنگل تشکیل می دهد که بخش عمده آن درختان بلوط هستند که در سال های اخیر شرایط نامناسبی داشته و خشکیدگی، آفت و عامل انسانی صدمات جبران ناپذیری به این درختان وارد کرده است.
خبرنگار: ناهید ابراهیمی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7177/9002
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.