جلال میرزایی روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان ایلام اظهار داشت: خروج آمریکا از برجام برای دولت خیلی گران تمام شد، با وجود اینکه گفته می شود برجام چه دستاوردهایی برای کشور به همراه داشته است باید گفت که بعد از این توافق گشایش های بسیاری در بخش های مختلف صورت گرفت، این سوال باید از مدیران و فعالان حوزه اقتصادی پرسیده شود چرا که با بانک های خارج در ارتباط بوده و این گشایش ها را به وضوح مشاهد کردند.
وی یادآور شد: اینکه مخالفان برجام می گویند از همان ابتدا گفتیم که ادامه و دنبال کردن این مبحث اشتباه محض است همخوانی درستی با این قضیه ندارد، الان کشور در شرایط خاص و حساسی قرار دارد باید در این حوزه با دقت و هوشمندانه جلو رفت تا ثبات خود را در کشور حفظ کنیم.
نماینده ایلام در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: خیلی از افراد تنها سخنرانی می کنند درحالی که نیازی نیست راجع به بسیاری از مسائل حرف های تکراری زد باید با صبر و درایت صحبت کرد، نباید بخش هایی از جامعه را تحریک کرد.
میرزایی تاکید کرد: وضعیت اقتصادی کشور در حد مطلوب و کورد انتظار نیست اما با این وجود و بر اساس نظرسنجی ها مردم به ثبات پیش آمده در شرایط کنونی امید دارند.
وی افزود: اگر این روند ادامه پیدا کند و راهکاری مهم و منطقی اندیشیده نشود رشد اقتصادی منفی ادامه پیدا می کند و نمی توان فرصت های شغلی جدید ایجاد کرد.
وی گفت: بخشی از سیاسیون در جامعه دنبال این موضوع هستند که با بیان مطالبات مردم از دولت نارضایتی را در جامعه گسترش دهند، نباید طوری رفتار کرد مردم از دولت ناراضی باشند اگر دلسوز کشور و نظام هستیم باید تلاش کنیم تا این انتظارات را مدیریت و به آن ها دامن نزنیم.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: وقتی همه به وضوح می بینند هیچ گونه منابعی وجود ندارد راجع به چه مباحثی بحث کنیم، یکسری اشتباهات در رقابت های سیاسی وجود دارد که اگر این رویه ادامه پیدا کند چالش های جدید شکل گرفته و وضعیت بدتر می شود.
میرزایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فضای انتخاباتی استان گفت: تجربه ادوار گذشته نشان می دهد میانگین مشارکت مردم در تمامی عرصه های انتخابات همواره بالا بوده و علی رغم نارضایتی هایی که وجود دارد سطح مشارکت ها معقول و در خور توجه بوده است.
وی افزود: اینکه با توجه به شرایط کنونی چه کارهایی باید برای گرم کردن انتخابات انجام گیرد بعد از ثبت نام کاندیداها و تایید صلاحیت نهایی آنها مشخص خواهد شد و تا زمان این مراحل رکود انتخاباتی ادامه دارد.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در سطح کشور هم رقابت ها چنین است و هنوز وارد فاز اجرایی اصلی نشده است، این به ضعف ما و نارسایی های مختلف بر می گردد چرا که از لحاظ تشکیلاتی بسیار ضعیف هستیم، مردم تمایل دارند اگر به سمت جریان و تشکیلاتی رفته و آنرا دنبال می کنند، اتفاق و تغییر مثبتی هم شکل گیرد.
نماینده ایلام گفت: یکی از مطالبات عمومی مردم استان استعدادهای عظیم در حوزه نفت و گاز بوده که برای رسیدن به توسعه همه جانبه باید از این ظرفیت استفاده شود.
میرزایی توسعه ظرفیت های نفت و گاز را منوط به یافتهها و پیشرفت این پروژه در استان دانست و افزود: پروژه مهم لرزهنگاری بانکول یکی از پروژههای مهم و حیاتی بود که با اعتباری افزون بر ۶۰ میلیون یورو در ایلام راهاندازی شد.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ما باید به دنبال ایجاد فرصتهای جدید باشیم، لرزهنگاری بانکول برای استان ایلام یک پروژه مهم و حیاتی است چرا که اجرایی کردن این پروژه ها در استان کمک میکند تا برخی ذخایر را شناسایی، استخراج و پروژهها را بر اساس آن تعریف کنیم.
میرزایی تاکید کرد: با رایزنی های بسیار عملیات اجرایی این پروژه پیگیری شد، هم اکنون نیز مناقصه آن برگزار شده و سال گذشته کارگاه آن تجهیز شد و تعدادی نیرو نیز برای این کار گرفته شد.
وی در خصوص وضعیت کاری پروژه نفتی آذر مهران نیز گفت: کار این پروژه در حال اتمام است و طبعا برخی کارگران بیکار میشوند، این موضوع درحالی است که برای جلوگیری از بیکاری کارگران در نظر داریم پروژه چنگوله را آغاز کنیم.
وی از استخراج چهار چاه جدید نفت و گاز در تنگ بیجار خبر داد و افزود: تلاش خواهیم کرد تا پروژه نفتی چنگوله را آغاز و قبل از سال جدید کارگاه آن تجهیز شود.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی به پروژه نفتی آذر اشاره کرد و گفت: طرح توسعه میادین نفتی آذر و چنگوله که در مرز ایلام با عراق قرار دارند از مهم ترین طرح های در دست اقدام وزارت نفت در استان ایلام است.
میرزایی تصریح کرد: در مرحله اول بهره برداری ۳۰ هزار بشکه و در مراحل بعدی ۶۵ هزار بشکه از میادین آذر تولید خواهد شد که در مجموع با احتساب میدان نفتی چنگوله از هر دو میدان ۱۳۰ هزار بشکه در روز نفت خام تولید از طریق خط لوله به دهلران انتقال می یابد.
وی اضافه کرد: تجهیزات پروژه پتروشیمی نیز خریداری و چند کارگاه نیز در این راستا تجهیز شده اند و حدود ۹۰ کارگر نیز مشغول بکار شده اند اما پیشرفت این کار منوط به وجود اعتبار است که تاکنون پیگیریها نتیجه نداده است.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از دیگر از طرح های استان در بخش نفت و گاز، پروژه پی پی پتروشیمی ایلام است که این طرح نیز در مراحل نهایی است و با رایزنی های بسیار زیاد با بانک های عامل برای تامین تسهیلات ۳۰۰ میلیارد تومانی آن به زودی آغاز به کار می کند.
میرزایی همچنین از احداث و راهاندازی پتروشیمی هلیلان خبر داد و اضافه کرد: این منطقه دارای ظرفیت هایی از جمله آب، زمین و دسترسی به جاده ترانزیتی است و در صورت جذب سرمایه گذار برای آن خوراک تهیه می کنیم، با توجه به ظرفیت ممکن در این بخش مجوز پتروشیمی این منطقه اخذ شد و در حال پیشبرد اهداف برای اجرایی کردن این پروژه هستیم.
به گفته میرزایی طی پیگیری های مداوم با تخصیص خوراک پتروشیمی موافقت شد و امیدواریم طی ۲ روز آینده موافقت اصولی آن نیز دریافت شود.
وی به مقوله اربعین در استان نیز اشاره کرد و افزود: اربعین برای تبدیل شدن به یک فرصت اقتصادی استان ایلام، نیازمند بازتعریف نقش و جایگاه دولت، مردم و بخش خصوصی است، انتظار مردم بجا و بحق است و اربعین باید به فرصتی برای توسعه استان تبدیل شود اما موانعی وجود دارد که باید برطرف شوند.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حذب اعتبارات ردیف اربعین طی سال های گذشته افزود: ردیف اربعین در سال اول ۱۶ میلیارد تومان، سال دوم ۲۰ و در سال بعدی ۷۵ میلیارد تومان تعیین و محقق شد.
وی تاکید کرد: تنها در صورتیکه جایگاه و نقش خود را بدرستی تعریف کنیم امکان بهره مندی از فواید اقتصادی اربعین برای مردم این استان وجود خواهد داشت.
میزرایی با اشاره به بحث راه آهن ایلام نیز گفت: احداث راه آهن یکی از مطالبات جدی مردم استان ایلام است که همه مسئولان برای راه اندازی آن نهایت تلاش خود را انجام می دهند.
وی افزود: بودجه پروژه راه آهن ایلام در ردیف مستقلی قرار گرفته است، اگر چه این اقدام در عمل و به ظاهر خوب است اما در اصل کار را برای اجرایی شدن این پروژه دشوارتر کرده است.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اعتباری که برای راه آهن ایلام در نظر گرفته شده است بسیار اندک و ناچیز است، گفت: تامین اعتبار برای راه اندازی راه آهن ایلام از طریق بخش خصوصی ضروری است.
میرزایی ادامه داد: رایزنی ها با سازمان برنامه و بودجه و دیگر مسئولان مرتبط در این خصوص که راه آهن ایلام در ذیل قبلی قرار گیرد انجام شده چرا که ردیف اعتبار این پروژه افزون بر ۸۰۰ میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: مشکل اصلی در اجرای این پروژه این است که قسمتی از کار تعریف شده و یک گام به جلو است اما این کافی نیست و باید از لحاظ ساختاری تعریف شود.