به گزارش ایرنا، حسین محمدی روز پنجشنبه درنشست مقابله با آلودگی هوا که در تالار شهیدان نژاد فلاح برگزار شد،افزود: از این میزان 15 درصد مربوط به ترافیک درون شهری و 85 درصد ترافیک برون شهری است.
وی اضافه کرد: یک میلیون خودرو سواری شخصی، 100 هزار خودرو عمومی و 40 هزار خودرو فرسوده و ناوگان حمل و نقل عمومی فرسوده در استان وجود دارد که سهم بسزایی در افزایش آلودگی هوای البرز را دارند.
محمدی گفت: سهم صنایع در آلودگی هوای البرز بیش از 10درصد و سهم صنایع خانگی نیز بین 5 الی 15 درصد است و در این میان سهم نیروگاه منتظر قائم حدود 15 می باشد.
وی ادامه داد: همچنین 10 درصد مساحت استان جز کانون های ریزگرد است که در سال گذشته 17 مورد پدیده کانون های ریزگرد را در استان شاهد بودیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز افزود: 75 درصد این آلودگی ها منطقه ای و 2 تا 3 مورد نیز فرا منطقه ای بوده است.
محمدی گفت:از ابتدای سال 93 با توجه به رویکرد دولت در ارتباط با حفظ محیط زیست یک برنامه عملیاتی و اجرایی و زمان بندی شده برای کاهش آلودگی در شهرها و کلانشهرهای کشورمصوب شد که در این برنامه عملیاتی وظیفه هر دستگاه مشخص شده است.
محمدی ادامه داد: به همین منظور در کارگروه آلودگی هوای استان این برنامه را مصوب کرده ایم که محور برخی از این برنامه ها به عهده شهرداری ها است که با اجرای این رویکرد در سال 95 حدود 35 درصد نسبت به سال 92 وضعیت آلودگی بهبود یافته است.
وی اظهار داشت: دلایل عمده این بهبودی برگرفته از این است که از سال 93 در کرج و فردیس بنزین یورو 4 توزیع شد و توزیع نفت و گاز استاندارد توسط شرکت پخش فرآورده های نفتی از دیگر دلایل کاهش آلودگی بوده است.
محمدی افزود: همچنین کاهش 95 درصد مصرف مازوت طی سه سال گذشته را داشتیم که عمده این کاهش مربوط به محدودیت مصرف مازوت در نیروگاه منتظر قائم است.
وی ادامه داد: همچنین یکی از محورهای برنامه کاهش آلودگی هوا توسعه وحفظ فضای سبز موجود است که سالانه یک متر مربع به فضای سبز کلانشهر کرج باید اضافه شود که طی سه سال گذشته این یک متر مربع محقق شده و در این برنامه جلو هستیم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست البرز افزود: بحث توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و طرح ترافیک و ایجاد محدوده ترافیک و نصب کاتالیزور سواری ها و نصب فیلتر بر روی خودروهایی که از نفت و گاز مصرف می کنند از جمله وظایفی است که طبق برنامه بر عهده وزارت کشور و شهرداری ها است .
محمدی ادامه داد:هم اکنون اولین شرکت دانش بنیان که در کشور اقدام به تولید کاتالیزور کرده در استان البرز مشغول به کار کرده است.
وی ادامه داد: این شرکت آمادگی دارد تا نسبت به نصب کاتالیزور که برای هر تاکسی 300 هزار تومان هزینه و سه سال کارایی دارد، نصب کند.
محمدی گفت :همچنین این شرکت امادگی دارد تا فیلترهای مورد نیاز اتوبوس ها را نیز فراهم کند .
مدیر کل حفاظت محیط زیست البرز به فعالیت زیر زمینی برخی کارگاهها و صنایع که نقش بسزایی در تولید آلایندگی دارند اشاره و بیان داشت:این واحدها علاوه بر افزایش آلایندگی تولید کالای غیر استاندارد رقابت جدی برای تولید کنندگان دارای شناسنامه ایجاد می کنند.
محمدی افزود:نظارت بر مراکز معاینه فنی از دیگر کارهایی است که شهرداری ها با نظارت هر چه بیشتر بر آن بر روی خروجی های آن سبب کاهش هر چه بیشتر آلایندگی ها شوند.
6155/1535خبرنگار: وحیده عسکری **انتشار دهنده : محمد عزیزپور

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.