به گزارش ایرنا، روابط عمومی نیروگاه اصفهان روز دوشنبه به نقل از بهمن نیکی افزود:
عملیات اجرای پروژه احداث تصفیه خانه فاضلاب شهری آغاز شده است و با بهره برداری از آن حدود 30 درصد از آب مورد نیاز نیروگاه اصفهان از طریق تصفیه پساب شهری تامین می شود و به یک تولید حداقلی، ثابت و قابل اتکا دست پیدا می کنیم.
وی اضافه کرد: سرعت پیشرفت این پروژه، متناسب با تزریق نقدینگی است.
وی با اشاره به قطع آب رودخانه زاینده رود و کمبود آب مورد نیاز نیروگاه اصفهان گفت: طراحی واحد‌های نیروگاه اصفهان بر اساس برج '‌تَر' است و آب مصرفی واحد‌ها از طریق چهار حلقه چاه فلمن در مجاورت زاینده رود تامین می‌شد.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق اصفهان افزود: با قطع آب زاینده رود و تغذیه نشدن چاه‌های فِلمن از طریق بستر این رودخانه، بتدریج آبدهی این چاه‌ها کاهش یافت و به صفر رسید و یکی از شریان‌های اصلی تولید برق این نیروگاه، دچار چالش شدید شد.
وی با بیان اینکه اصلی‌ترین رسالت شرکت مدیریت تولید برق اصفهان تامین برق مطمئن و پایدار است، افزود: در حال حاضر این رسالت تحت تاثیر یک عامل بیرونی یعنی قطع آب زاینده رود قرار گرفته و تولید برق در نیروگاه اصفهان کاهش یافته است.
نیکی خاطرنشان کرد: نیروگاه اصفهان سالیان متمادی یکی از آماده‌ترین نیروگاه‌های شبکه سراسری برق ایران محسوب می شد و برغم عمر بالای واحد‌های تولید برق آن، بدلیل تعمیرات بهنگام و بهره برداری صحیح، همواره از آمادگی تولید حداکثری و در حد توان نامی خود برخوردار بود.
وی گفت: در حال حاضر امکان پیش بینی دقیق در باره تولید این نیروگاه وجود ندارد و متناسب با میزان آب دریافتی، تولید برق نیز انجام می‌شود.
وی با اشاره به برنامه‌های نیروگاه مورد بحث برای مقابله با کمبود آب و کار‌های انجام شده در این زمینه گفت: استفاده از خِرَد جمعی و ارائه دهها پیشنهاد توسط کارشناسان به کمیته پیشنهادهای شرکت مدیریت تولید برق برای کاهش مصرف آب از جمله برنامه‌های این شرکت است.
وی افزود: با توجه به امکانات موجود، بسیاری از این پیشنهادها به مرحله اجرا رسیده و کمک بزرگی در صرفه جویی مصرف آب نیروگاه کرده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق اصفهان افزود: احداث استخر ذخیره آب هفت هزار مترمکعبی، تغییر کاربری تانک مازوت 22 هزار مترمکعبی ذخیره آب، ارتباط بین استخر‌ها و لوله‌های انتقال آب، قابلیت مانور نیروگاه در شرایط فعلی را برای تولید برق در ساعات پیک مصرف بالا می‌برد.
نیکی گفت: احداث یک استخر 2 هزار مترمکعبی فیلتراسیون، پمپ خانه و لوله کشی مورد نیاز برای ایجاد سامانه آبیاری قطره ای به جای آبیاری سنتی نیز کاهش مصرف قابل ملاحظه ای در میزان آب مورد نیاز فضای سبز ایجاد کرد.
وی همچنین با اشاره به پروژه احداث برج خشک هیبریدی اظهار داشت: با احداث برج خنک کننده خشک هیبریدی نیز مصرف آب واحدهای تولید برق، کاهش چشمگیری خواهد یافت.
رئیس هیات مدیره شرکت تولید برق اصفهان افزود: مجوزهای لازم اخذ شده و قرارداد اجرایی آن با شرکت مپنا در حال انعقاد است و با اجرا شدن آن حداقل یک واحد 320 مگاواتی نیروگاه بصورت پایدار در شبکه قرار خواهد گرفت.
نیکی خاطرنشان کرد: اقدامات مشابهی هم برای واحد دیگر 320 مگاواتی نیروگاه اصفهان در دست بررسی است که امیدواریم بزودی شاهد اجرا شدن این پروژه‌ها برای هر دو واحد 320 مگاواتی و کاهش چشمگیر مصرف آب و افزایش قابل ملاحظه تولید برق در نیروگاه اصفهان باشیم.
نیروگاه حرارتی اصفهان به وسعت تقریبی 74 هکتار در حاشیه زاینده رود، جنوب غربی شهر اصفهان و 2 کیلومتری بزرگراه ذوب آهن قرار دارد.
نیروگاه حرارتی اصفهان در حال حاضر با پنج واحد بخاری به قدرت اسمی 835 مگاوات به شبکه سراسری کشور متصل است.
7150 /6027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.