رضا شفیعی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: ماموران یگان حفاظت این اداره در هنگام گشت زنی در محدوده روستای فخره از توابع ابوزید آباد به یک دستگاه خودروی سواری مشکوک شدند که در حال بارگیری درختان قطع شده بود.
وی افزود: متخلفان با آگاهی از حضور ماموران یگان حفاظت و نیروی انتظامی کویرات متواری شدند اما پس از نزدیک به 20 کیلومتر تعقیب و گریز محموله قاچاق چوب تاغ ضبط و سواری پژو نیز توقیف شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آران و بیدگل با اشاره به افزایش هزینه های قطع درختان با اقدام های صورت گرفته برای قاچاقچیان چوب بیان کرد: 2 نفر متخلف نیز در ارتباط با این پرونده دستگیر و برای رسیدگی به مراجع ذی ربط تحویل داده شدند.
او با اشاره به کاهش 50 درصدی قاچاق چوب در این شهرستان نسبت به سال گذشته، تصویب و اجرای قانون افزایش جریمه قطع هر اصله درخت از 2 میلیون به 30 میلیون ریال، افزایش گشت های منابع طبیعی و متلاشی شدن چند گروه سابقه دار قاچاقچی در سال جاری را از جمله علت های این کاهش چشمگیر در قاچاق چوب عنوان کرد.
شفیعی گفت: سودجویان به دلیل دوام آتش و گران بودن زغال چوب تاغ نسبت به قطع درختان در تاغزارها اقدام می کنند و این امر عامل اصلی تخریب جنگل های دست کاشت شهرستان آران و بیدگل است.
وی با اشاره به اقلیم کویری شهرستان آران و بیدگل، بر اهمیت نگهداری از جنگل های دست کاشت بیابانی برای جلوگیری از هجوم شن های روان تاکید کرد و افزود: فعالیت های سودجویان و قطع درختان در سال های گذشته موجب از بین رفتن بخشی از تاغزارهای این شهرستان شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آران و بیدگل همچنین از آغاز طرح کاشت نهال تاغ به وسعت 20 هکتار با اعتبار یک میلیارد ریال در منطقه شمال سفید شهر خبر داد و آن را در ادامه طرح نهالکاری 200 هکتاری در این منطقه عنوان کرد.
او با اشاره به هزینه افزون بر 50 میلیون ریالی برای نهال کاری در هر یک هکتار از زمین های بیابانی بیان کرد: نهال های تاغ کشت شده در عرصه های بیابانی به مدت 2 سال باید نگهداری و آبیاری شود و پس از آن گیاه می تواند به رشد خود ادامه دهد.
شفیعی اضافه کرد: این اقدام در ادامه طرح نهال کاری منطقه کانون بحران شمال سفیدشهر در سال 1385 انجام می شود و تا کنون سه هزار و 400 هکتار جنگل دست کاشت تاغ و قره داغ در آن منطقه غالب شده است.
او وسعت زمین های بیابانی شهرستان آران و بیدگل را 384 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: نتیجه عملیات بیابان زدایی و نهال کاری از سال 1349 تاکنون ایجاد 120 هزار هکتار جنگل دست کاشت بیابانی در این شهرستان می باشد که هر از چندی سودجویان به آن دست می برند.
شهرستان آران و بیدگل با وسعت 605 هزار هکتار دارای 103 هزار هکتار کانون بحران است و یکی از مناطق در معرض خطر فرسایش بادی و طوفان های ماسه ای کشور می باشد.
این شهرستان با 120 هزار هکتار جنگل های دست کاشت تاغ، نزدیک به 40 درصد از تاغزارهای استان اصفهان را در خود جای داده است.
شهرستان آران و بیدگل با جمعیت افزون بر 103 هزار نفر در فاصله 215 کیلومتری شمال اصفهان واقع می باشد.
خبرنگار: حسین منصوری فر ** انتشار دهنده: محمد ملا حمزه زاده
7472/8123
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.