در این مطلب آمده است : رسانه ها و فضای مجازی وابسته به آمریکا جنگ روانی خود را علیه مردم ایران گسترده و وسیع کرده و شدت بخشیده اند. آنها مدتهاست از شدت تحریم آبان ماه می گویند و روی روان و اعصاب مردم ایران راه می روند تا ترس و دلهره و نگرانی در دل مردم ایجاد و فضای کشور را غبار آلود کنند، شاید بتوانند مردم را از حمایت نظام بازدارند؛ اما زهی خیال باطل!
مردم ما می دانند آمریکا از زمان روی کارآمدن ترامپ به هر وسیلها ی برای محدودسازی و انزوای ملت ایران متوسل شده است و چیزی برای استفاده پس از خود نگذاشته است.حقیقت این است که تحریم هاشدتی بیش از این نخواهد داشت و مردم ما از این تحریم های جنجالی کم اثر نمی هراسند.
به نظر می رسد تحریم های آمریکا که قرار است از ماه آبان وارد فاز شدیدترخودشود ،ازحالا که نیمه مهر است طعم شکست را چشیده است و آمریکا با شعارهای ناسیونالیستی رئیس جمهور کینه توز و خودخواهش نظاره گر چند جانبه گرایی جهان و مقابله قدر تهای جهانی با یک جانبه گرایی خود است. تمام زور آمریکا در تحریم ایران زده شده است و جز عملیات روانی کار اجرایی دیگری برای تحریم بیشتر ایران نمی تواند انجام دهد و آنطور که حسن روحانی ، رئیس جمهور ایران ، نیز گفت: تحریم های آبان ماه نیز همین حالا اجرا شده و بنابراین در ماه آبان شاهد تأثیر بیشتر این تحریم ها بر اقتصاد ملی ایران نخواهیم بود . در عین حال اروپا به دور زدن تحریم ها و استقلال مالی از آمریکا می اندیشد و چین ، هند و ترکیه اما به خرید نفت از ایران با وجود تهدیدات آمریکا ادامه می دهند. اینچنین است که به نظر می رسد جهان از چهارگوشه صدای شکستن استخوان تحریم ها را به گوش آمریکا مخابره میکند. رئیس جمهور در روز یکشنبه 22 مهر همچون گذشته بر اینکه چیزی از تحریم آمریکا باقی نمانده است و دیگر چیزی نمانده که در آبان ماه اجرایی شود و بر سخن خود در نشست شورای امنیت تأکید کرد.
روحانی در این زمینه گفته بود :« هیچ تحریمی نیست که بعدا آمریکا بخواهد انجام دهد.همه کارها را قبلا انجام داده است. بعضی از افرادی که در آمریکا به اصطلاح خودشان دنبال تحریم ایران بودند، « بیش فعال» بودند! تحریم هایی که قرار بود در نوامبر انجام بگیرد در سپتامبر انجام دادند؛ بنابراین هیچ چیز جدیدی برای نوامبر وجود ندارد و این کاملا یک بحث تبلیغاتی و روانیاست.»
در روزهای گذشته اخبار مختلفی از سراسر جهان مخابره شد که نشان می دهد بسیاری از کشورها برای جلوگیری از تحمیل ضرر و تورم به اقتصادشان، اشتیاق زیادی برای معامله با ایران دارند. برای نمونه هند که دومین خریدار بزرگ نفت ایران است ، عنوان کرد در ماه نوامبر که قراراست تحریم های نفتی ایران توسط آمریکا اجرایی شود، مجموعا 9 میلیون بشکه نفت از ایران خریداری خواهد کرد؛ موضوعی که نشان می دهد این کشور حتی پس از آغاز تحریم های آمریکا علیه تهران، به خرید نفت از ایران ادامه خواهد داد؛ این در حالی است که پیش از این رسانه ها گزارش کرده بودند که هند تحت فشار آمریکا، خرید نفت از ایران را به صفر خواهد رساند.
درادامه آمده است: اشتیاق هندی ها برای ادامه خرید نفت ازکشورمان درحالی است که ایران تخفیف ها و پیشنهادهای خوبی برای خریداران هندی ارائه داده و دولت هند طی ماه های گذشته با ضعیف شدن ارزش روپیه، با هزینه های بیشتری برای خرید نفت مواجه است و بیم آن دارد که قیمت تمام شده تأمین انرژی برای مردمش گران تمام شود. از طرفی اقدام نابخردانه ترامپ و سعودی ها باعث افزایش قیمت نفت شده که ایران با فروش یک دوم مقدار فروش قبل به درآمد کامل دست خواهد یافت ؛ یعنی کار ترامپ درست به نفع ایران شد و در ادامه نیز خواهد شد.
از سویی جنگ تجاری آمریکا با چین بهن فع ایران است؛ زیرا چین واردات نفت از آمریکا را متوقف کرده و طبعا به سمت ایران خواهد آمد و نفت ایران جایگزین نفت آمریکا در چین خواهد شد. ترکیه نیز که از مشتریان نفت ایران است، به تحریم های آمریکا نه گفته و خواستار ادامه یافتن واردات نفت از ایران شده است.
این درخواست ترکیه در حالی است که این کشور زیر شدیدترین فشارها از سوی آمریکا برای توقف تجارت و خرید نفت از ایران بود ؛ اما این کشور که این روزها سعی در برقراری روابط حسنه گسترده تری با ایران دارد، نه تنها عنوان کرده که به خرید نفت از ایران ادامه خواهد داد، بلکه با وجود فشارها، قرار است از طریق کانال بانکی خود، هزینه واردات گاز از ایران را نیز بپردازد. اروپا نیز به ارتباط با ایران تمایل دارد و داد و ستد نفتی را دنبال می کند؛ چنانچه لومر، تحریم های جدید آمریکا علیه ایران را یک فرصت برای اروپا می داند. برونو لومر معتقد است برهه فعلی، زمان مناسبی است تا اروپا نهادهای مالی مستقل خود را توسعه دهد.وی تصریح کرد: « به واشنگتن مربوط نیست که تصمیم بگیرد ما با ایران مراودات بازرگانی داشته باشیم یا نه.» به زعم لومر خروج آمریکا از برجام و وضع تحریم های جدید واشنگتن علیه تهران می تواند موجب شود اروپا انگیزه ای برای قدرتمندتر شدن داشته باشد و در زمینه مالی اختیارات خود را توسعه دهد. این ها و نشانه های دیگر گویای شکست آمریکا در تحریم نفتی ایران است که صدای خفه آمریکا را به گوش جهانیان می رساند.
7141/6026
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.