به گزارش ایرنا، راه های پرپیچ و خم اداری برای صدور مجوز واحدهای تولیدی، استعلام از نهادهای مختلف و متعدد برای خرید زمین محل استقرار واحدهای تولیدی، هزینه های بالای دریافت زمین و موانع تراشی بانک ها برای ارائه تسهیلات مصوب، ناتوانی در تامین وثیقه های ملکی مطابق با درخواست بانک ها، کاهش تعهدات بیمه ای برای جبران خسارت و ... از مهمترین مباحث مطرح شده توسط کارآفرینان روستایی استان قم بود.
از ابتکارهای قابل توجه در این نشست، واگذاری مدیریت جلسه به دو تن از کارآفرینان آقا و خانم بود که باعث شد، کارآفرینان با انگیزه بیشتر و گشاده رویی بهتری به طرح مباحث خود بپردازند، هر چند طرح برخی این مباحث همراه با بغض و کنایه های شاعرانه بود.
محمد خداپرست رئیس اتحادیه تعاونی های مرغداران استان قم از کارآفرینانی بود که گزارش های وی از وضعیت مرغداری های استان، فضای نشست را تحت تاثیر قرار داده است، ولی جملات خود را با این شعر آغاز کرد' ای که گفتنی از غمت دردم مداوا می کنی من که مردم پس چرا امروز و فردا می کنی، یا بکش یا چاره ای، ای درد مندان را دوا تا به کی جان دادن ما را تماشا می کنی'.
وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: امسال برای مرغداران استان قم، عزای عمومی بود ، متاسفانه به دلیل آنفولانزای مرغی، 98 درصد مرغ های قم دفن شدند، قم هشت و نیم میلیون مرغ تخم گذار داشته و اکنون تنها 500هزار قطعه دارد و حتی ما تخم مرغ به کشورهای خارجی هم صادر می کردیم.
خداپرست تصریح کرد: در این جا که بیمه باید از مرغداری ها حمایت کند تنها 60 درصد خسارت را برعهده می گیرد، باید قدر تولیدکنندگان را بیشتر بدانیم.
وی با ارائه برخی آمار از وضعیت مرغداری های استان و درحالی که ایستاده بود، خطاب به معاون رئیس جمهوری و فرماندار قم در حالتی بغض آلود اظهار داشت: ما بیچاره و بدبخت شدیم، به خدا دیگر توانایی فعالیت نداریم به افراد و بانک ها بدهکار هستیم.
وی گفت: 700 هزار از مرغ های واحد پرورش مرغ مربوط به اینجانب ، دفن شده و دیگر توانایی بلند شدن ندارم، وی در حال ترک جلسه بود که با اصرار معاون وزیر، در ادامه حضور پیدا کرد.
**مریم بخت دار از کارآفرینان حوزه زنبور داری گفت: کارآفرین همیشه باید دنبال یک طرح و ایده جدید باشد ولی گاهی مسئولان و برخی دستگاه ها انتظار دارند، تولید کننده باید طبق چارچوب های ترسیم شده توسط آنها، کار را ادامه دهد و گاهی این توازن و هماهنگی ها کار را برای ما دشوار می کند.
وی ادامه داد:کارآفرین اگر ذهن آزادی داشته باشد و حمایت مالی از وی بشود، تحولات زیادی راایجاد خواهد کرد،در کشور برای برنامه های کارآفرینی تسهیلات خوبی ارائه می دهند، ولی در مرحله اجرا، رسیدن این تسهیلات به دست کارآفرین با مشکلات و چالش های زیادی مواجه می باشد.
بخت دار خاطرنشان کرد: برخی دستگاهها و حتی بانک ها به کارآفرین وعده می دهند که اگر طرح و یا پروژه شما زودتر به بهره برداری برسد تسهیلات بیشتری دریافت خواهید کرد، ولی عمل چنین وعده هایی محقق نخواهد شد و این مساله انگیزه کارآفرینان را کاهش می دهد.
**علی جعفریان تولید کننده چراغ اتومبیل، صنایع وابسته و فناوری های جدید نانو نیز در این زمینه گفت: اکنون 33 سال در صنعت چراغ خودرو فعالیت دارم ولی تاکنون هیچ تسهیلات و وامی را از دولت دریافت نکردم، زیرا برای یک وام 200 میلیون تومانی باید چندین برابر آن را سند ملکی شهری در رهن بانک قرار دهیم و این کار برای تولیدکننده ای که در روستا فعالیت دارد، مقدور نیست.
وی ادامه داد: روزانه از یکی از استان های کشور 500 کیلومتر را تا روستایی در قم طی می کنم تا بتوانم در چرخه کارآفرینی و اشتغال فعال باشم، ولی گاهی به شدت از برخوردها، خسته می شوم، آیا یک کارآفرین، شایسته این همه آزار هست؟
جعفریان بیان داشت: عمده تولیدکنندگان مشکلات مشترک دارند، آنها یک زمین پر از سطح و بلندی را به تولید کننده در منطقه دور افتاده ای، تحویل می دهند و ما باید چندین برابر قیمت آن زمین، را برای مسطح کردن آن هزینه کنیم.
وی خطاب به مسئولان استان قم گفت: تاکنون دهها بار اکیپ های مختلف از کارخانه ما بازدید کردند ولی کوچکترین تاثیری به همراه نداشت، برخی دستگاه ها و بانک ها حتی مصوبه هیات وزیران که به امضای معاون اول رئیس جمهوری است را هم قبول ندارند، درخواست بنده این است که بیش از این صنعت و تولیدکننده را را آزار ندهند.
** ماندانا عبدی کارآفرین نمونه استان قم نیز در این زمینه گفت: باید به کارآفرینان روستایی اهمیت داده شود و مسئولان اجازه ندهند روستاهای ما بیش از این، خالی از سکنه و اشتغال شود، امروز در برخی روستاهای ما کار به جایی رسیده است که برای شخم زدن زمین ها و آبیاری باغ ها، باید از اتباع بیگانه استفاده کنیم، زیرا افراد بومی به دلیل نبود شغل و درآمد، به شهر مهاجرت می کنند.
وی ادامه داد: باید ابتدا خود روستائیان گرامی داشته و به کرامت آنها توجه ویژه شود، اشتغال و تولید با کرامت رابطه مستقیم دارد، اگر مسئولان ما روستائیان را با همان خانه های گلی باور داشته باشند، ما نیز روستاها را خودکفا خواهیم کرد.
عبدی اظهار داشت: وقتی پیشنهاد راه اندازی یک واحد تولیدی را می دهیم ابتدا از ما طرح می خواهند و بعد از تدوین طرح، باید هزینه ها را نیز به آنها اعلام کنیم ولی اگر درخواست یک میلیارد تومان وام باشد بانک ها تنها 300 میلیون آن را با وثیقه های ملکی پرداخت می کنند، از سوی دیگر برای یک وام 450 میلیون تومانی باید حدود 270 میلیون تومان سود پرداخت کنیم، با این شرایط، کارآفرینان به حاشیه می روند.
**سید محمد علی حجازی مدیرعامل شرکت تعاونی گلخانه کوثر اظهار داشت: دولت باید کارآفرینان را در راستای کاهش مصرف آب و برق و سایر هزینه ها حمایت کند، کارآفرین با دانش و تکنولوژی وارد میدان می شود ولی وقتی منابع مالی نداشته باشد، با مشکل مواجه خواهد شد.
وی ادامه داد: ما در بخش کشاورزی برای صرفه جویی در آب، برق و انرژی طرح های خوبی داریم و حتی می توانیم با کمک تکنولوژی چندین چاه را از مدار خارج کنیم ولی بانک ها همراهی نمی کنند.
**محمد حامد تولیدکننده وسایل آشپزخانه و فروشگاه ها نیز گفت: بخش جعفرآباد قم قطب کشاورزی بود ولی امروز وضعیت خوبی ندارد، بنده برای تولید یک محصول در روستا طرح هایی را ارائه دادم که به صورت مستقیم 50 تن را وارد چرخه اشتغال می کند ولی راه دریافت تسهیلات هموار نیست.
** علیرضا قاسمی مدیرعامل شرکت دانش بنیان آسمان بهشت کویر آسیا گفت: یکی از مشکلات شرکت های دانش بنیان این است که طرح ها و ایده های جدید می دهند ولی برخی دستگاه ها نمی خواهند روش های جدید را بپذیرند.
وی ادامه داد: امروز برای راه اندازی یک صنعت یا فعالیت، استعلام های متعدد از دستگاه های متفاوت جهت صدور مجوز با هزینه های زیاد از چالش های پیش روی ما می باشد که ما خواهان رفع آن هستیم.
وی همچنین گفت: متاسفانه دستگاه ها به صورت مشترک به سامانه دولت دسترسی ندارند و این وضعیت چالش تولیدکننده را بیشتر کرده و ما را درگیر پیچ وخم های اداری و بروکراسی های زائد خواهد کرد.
قاسمی دریافت وثیقه خارج از طرح توسط بانک ها را از مشکلات کارآفرینان دانست و گفت: بانک ها وثیقه ملکی خارج از محل استقرار طرح را طلب می کنند که تامین آن کار دشواری است و ما خواهان رفع این مشکل هستیم.
**مجید کرمیان یکی دیگر از کار آفرینان نیز گفت: اولین شرکت تولید و پرورش شترمرغ در قم را دارا می باشم و از سال 93 تاکنون تلاش ما برای دریافت تسهیلات مورد نیاز به نتیجه نرسید، آنها وثیقه و سند ملکی خارج از توان تولید کننده را طلب می کنند.
وی اظهار داشت: این اقدامات باعث شده که شرکتی که با ظرفیت 20 نفر فعالیت می کرد اکنون با هفت تن کار را ادامه دهد و این سخت گیری بانک ها و راه های پرپیچ و خم، مانع اشتغال پایدار است و اگر به ما تسهیلات بدهند اشتغال را در این شرکت، سه برابر خواهیم کرد.
**روح پرور از دیگر تولیدکنندگان و کارآفرینان استان گفت: روستاهای قم در زمان های نه چندان دور، بر اساس نیاز خود فعالیت و تولید می کردند ولی از زمانی که سازمان ها در این روستاها ورود پیدا کردند مشکلات اصلی ما آغاز شده است.
وی بیان داشت: شالکه اصلی فعالیت روستا بر مبنای کشاورزی و دامداری است ولی عده ای می خواهند با فشار، روستاها را از این وضعیت خارج کنند، اگر روستایی آباد باشد ولی اشتغال نداشته باشد، این آبادانی دردی را دوا نمی کند.
وی افزود: روزی ما در استان قم بزرگترین مجتمع دامپروری خاورمیانه را داشتیم، ولی متاسفانه امروز قصابی های ما، گوشت وارداتی به فروش می رسانند،در حالی که ما می توانیم در روستاها این نیازها را برطرف کنیم.
**ابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهوری در پاسخ به مطالبات کارآفرینان گفت: در مساله آنفولانزای مرغی، مشکلاتی ایجاد شده که هم مسئولان و هم تولیدکنندگان ممکن است اشکالاتی داشته باشند ولی نباید هزینه این کار را مردم بپردازند.
وی افزود: طبق قانون همه روستاها تا پنج سال از پرداخت مالیات برای واحدهای تولیدی خود معاف هستند، فرآیند صدور مجوز جزء حقوق شهروندی است که باید با هم افزایی سازمان ها درکوتاه ترین زمان مناسب صورت گیرد.
وی دربخش دیگری از سخنان خود به مطالبات تولیدکنندگان از بانک ها و ضرورت کاهش وثیقه تسهیلات گفت: تحت هیچ شرایطی به کسی پرداخت وام بدون وثیقه را توصیه نمی کنم و این عین ظلم و بی عدالتی است، مگر امکان دارد وام بدون وثیقه پرداخت شود؟ ولی سعی داریم با همکاری با برخی بانک ها، موانع موجود را تا حدودی مرتفع کنیم.
وی افزود: ما در فضایی قرار داریم که جهان به سمت حذف چند میلیون شغل پیش می رود و دراین زمینه نقش کارآفرین و سرمایه گذار بسیار تعیین کننده است و باید با دانش جدید،د حرفه های نو را ایجاد کنند.
وی بیان داشت: کارآفرینان هم لایق خدمت و هم صاحب احترام هستند، هر مسئولی که ظرفیت شنیدن انتقاد و یااشکات ارائه شده ازسوی این قشر را نداشته باشد، این بزرگترین دلیل برای او این است که نمی تواند مسئول باشد، بنابراین یک مسئول باید ظرفیت نقد و انتقاد داشته باشد.
رضوی خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم مسئولیت بپذیریم، باید با سعه صدر، انتقاد و امر و نهی کنیم، امر به معروف و نهی از منکر از فریضه هایی است که در همه امور بویژه در بین مردم و مسئولان مورد توجه باشد.
فرماندار قم نیز در این نشست با اشاره به شیوع آنفولانزای مرغی در استان قم در چند ماه گذشته گفت: متاسفانه به دلیل این بیماری که در سراسر کشور شیوع پیدا کرده هفت و نیم میلیون قطعه مرغ با ارزش ریالی حدود 800 میلیارد ریال در قم تلف شده و برخی کارآفرینان و تولیدکنندگان نیز متضرر شدند.
رضا سیار همچنین در پاسخ به گلایه برخی تولیدکنندگان و کارآفرینان از نحوه خدمات بیمه های تامین اجتماعی گفت: بیمه طبق قانون و مصوبه مجلس شورای اسلامی عمل و 60 الی 70 درصد خسارت را جبران می کند.
فرماندار قم اظهار داشت: هر تولید کننده باید فرآیند صدور مجوز تولید را به درستی طی کرده و با بخشدارها نیز هماهنگ باشند، برخی استعلام ها مانند محیط زیست، بهداشت، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی ضروری است و باید انجام شود.
سیار خاطرنشان کرد: تمام تلاش مسئولان استان رفع موانع کارآفرینی و کمک برای رفع مشکلات و گره گشایی است.
محسن بهشتی معاون عمرانی استانداری قم نیز اعلام کرد: تمام تلاش مسئولان استان تسهیل زمینه برای فعالیت افراد کارآفرین و تولید کننده است.
7401/ 6133/
از ابتکارهای قابل توجه در این نشست، واگذاری مدیریت جلسه به دو تن از کارآفرینان آقا و خانم بود که باعث شد، کارآفرینان با انگیزه بیشتر و گشاده رویی بهتری به طرح مباحث خود بپردازند، هر چند طرح برخی این مباحث همراه با بغض و کنایه های شاعرانه بود.
محمد خداپرست رئیس اتحادیه تعاونی های مرغداران استان قم از کارآفرینانی بود که گزارش های وی از وضعیت مرغداری های استان، فضای نشست را تحت تاثیر قرار داده است، ولی جملات خود را با این شعر آغاز کرد' ای که گفتنی از غمت دردم مداوا می کنی من که مردم پس چرا امروز و فردا می کنی، یا بکش یا چاره ای، ای درد مندان را دوا تا به کی جان دادن ما را تماشا می کنی'.
وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: امسال برای مرغداران استان قم، عزای عمومی بود ، متاسفانه به دلیل آنفولانزای مرغی، 98 درصد مرغ های قم دفن شدند، قم هشت و نیم میلیون مرغ تخم گذار داشته و اکنون تنها 500هزار قطعه دارد و حتی ما تخم مرغ به کشورهای خارجی هم صادر می کردیم.
خداپرست تصریح کرد: در این جا که بیمه باید از مرغداری ها حمایت کند تنها 60 درصد خسارت را برعهده می گیرد، باید قدر تولیدکنندگان را بیشتر بدانیم.
وی با ارائه برخی آمار از وضعیت مرغداری های استان و درحالی که ایستاده بود، خطاب به معاون رئیس جمهوری و فرماندار قم در حالتی بغض آلود اظهار داشت: ما بیچاره و بدبخت شدیم، به خدا دیگر توانایی فعالیت نداریم به افراد و بانک ها بدهکار هستیم.
وی گفت: 700 هزار از مرغ های واحد پرورش مرغ مربوط به اینجانب ، دفن شده و دیگر توانایی بلند شدن ندارم، وی در حال ترک جلسه بود که با اصرار معاون وزیر، در ادامه حضور پیدا کرد.
**مریم بخت دار از کارآفرینان حوزه زنبور داری گفت: کارآفرین همیشه باید دنبال یک طرح و ایده جدید باشد ولی گاهی مسئولان و برخی دستگاه ها انتظار دارند، تولید کننده باید طبق چارچوب های ترسیم شده توسط آنها، کار را ادامه دهد و گاهی این توازن و هماهنگی ها کار را برای ما دشوار می کند.
وی ادامه داد:کارآفرین اگر ذهن آزادی داشته باشد و حمایت مالی از وی بشود، تحولات زیادی راایجاد خواهد کرد،در کشور برای برنامه های کارآفرینی تسهیلات خوبی ارائه می دهند، ولی در مرحله اجرا، رسیدن این تسهیلات به دست کارآفرین با مشکلات و چالش های زیادی مواجه می باشد.
بخت دار خاطرنشان کرد: برخی دستگاهها و حتی بانک ها به کارآفرین وعده می دهند که اگر طرح و یا پروژه شما زودتر به بهره برداری برسد تسهیلات بیشتری دریافت خواهید کرد، ولی عمل چنین وعده هایی محقق نخواهد شد و این مساله انگیزه کارآفرینان را کاهش می دهد.
**علی جعفریان تولید کننده چراغ اتومبیل، صنایع وابسته و فناوری های جدید نانو نیز در این زمینه گفت: اکنون 33 سال در صنعت چراغ خودرو فعالیت دارم ولی تاکنون هیچ تسهیلات و وامی را از دولت دریافت نکردم، زیرا برای یک وام 200 میلیون تومانی باید چندین برابر آن را سند ملکی شهری در رهن بانک قرار دهیم و این کار برای تولیدکننده ای که در روستا فعالیت دارد، مقدور نیست.
وی ادامه داد: روزانه از یکی از استان های کشور 500 کیلومتر را تا روستایی در قم طی می کنم تا بتوانم در چرخه کارآفرینی و اشتغال فعال باشم، ولی گاهی به شدت از برخوردها، خسته می شوم، آیا یک کارآفرین، شایسته این همه آزار هست؟
جعفریان بیان داشت: عمده تولیدکنندگان مشکلات مشترک دارند، آنها یک زمین پر از سطح و بلندی را به تولید کننده در منطقه دور افتاده ای، تحویل می دهند و ما باید چندین برابر قیمت آن زمین، را برای مسطح کردن آن هزینه کنیم.
وی خطاب به مسئولان استان قم گفت: تاکنون دهها بار اکیپ های مختلف از کارخانه ما بازدید کردند ولی کوچکترین تاثیری به همراه نداشت، برخی دستگاه ها و بانک ها حتی مصوبه هیات وزیران که به امضای معاون اول رئیس جمهوری است را هم قبول ندارند، درخواست بنده این است که بیش از این صنعت و تولیدکننده را را آزار ندهند.
** ماندانا عبدی کارآفرین نمونه استان قم نیز در این زمینه گفت: باید به کارآفرینان روستایی اهمیت داده شود و مسئولان اجازه ندهند روستاهای ما بیش از این، خالی از سکنه و اشتغال شود، امروز در برخی روستاهای ما کار به جایی رسیده است که برای شخم زدن زمین ها و آبیاری باغ ها، باید از اتباع بیگانه استفاده کنیم، زیرا افراد بومی به دلیل نبود شغل و درآمد، به شهر مهاجرت می کنند.
وی ادامه داد: باید ابتدا خود روستائیان گرامی داشته و به کرامت آنها توجه ویژه شود، اشتغال و تولید با کرامت رابطه مستقیم دارد، اگر مسئولان ما روستائیان را با همان خانه های گلی باور داشته باشند، ما نیز روستاها را خودکفا خواهیم کرد.
عبدی اظهار داشت: وقتی پیشنهاد راه اندازی یک واحد تولیدی را می دهیم ابتدا از ما طرح می خواهند و بعد از تدوین طرح، باید هزینه ها را نیز به آنها اعلام کنیم ولی اگر درخواست یک میلیارد تومان وام باشد بانک ها تنها 300 میلیون آن را با وثیقه های ملکی پرداخت می کنند، از سوی دیگر برای یک وام 450 میلیون تومانی باید حدود 270 میلیون تومان سود پرداخت کنیم، با این شرایط، کارآفرینان به حاشیه می روند.
**سید محمد علی حجازی مدیرعامل شرکت تعاونی گلخانه کوثر اظهار داشت: دولت باید کارآفرینان را در راستای کاهش مصرف آب و برق و سایر هزینه ها حمایت کند، کارآفرین با دانش و تکنولوژی وارد میدان می شود ولی وقتی منابع مالی نداشته باشد، با مشکل مواجه خواهد شد.
وی ادامه داد: ما در بخش کشاورزی برای صرفه جویی در آب، برق و انرژی طرح های خوبی داریم و حتی می توانیم با کمک تکنولوژی چندین چاه را از مدار خارج کنیم ولی بانک ها همراهی نمی کنند.
**محمد حامد تولیدکننده وسایل آشپزخانه و فروشگاه ها نیز گفت: بخش جعفرآباد قم قطب کشاورزی بود ولی امروز وضعیت خوبی ندارد، بنده برای تولید یک محصول در روستا طرح هایی را ارائه دادم که به صورت مستقیم 50 تن را وارد چرخه اشتغال می کند ولی راه دریافت تسهیلات هموار نیست.
** علیرضا قاسمی مدیرعامل شرکت دانش بنیان آسمان بهشت کویر آسیا گفت: یکی از مشکلات شرکت های دانش بنیان این است که طرح ها و ایده های جدید می دهند ولی برخی دستگاه ها نمی خواهند روش های جدید را بپذیرند.
وی ادامه داد: امروز برای راه اندازی یک صنعت یا فعالیت، استعلام های متعدد از دستگاه های متفاوت جهت صدور مجوز با هزینه های زیاد از چالش های پیش روی ما می باشد که ما خواهان رفع آن هستیم.
وی همچنین گفت: متاسفانه دستگاه ها به صورت مشترک به سامانه دولت دسترسی ندارند و این وضعیت چالش تولیدکننده را بیشتر کرده و ما را درگیر پیچ وخم های اداری و بروکراسی های زائد خواهد کرد.
قاسمی دریافت وثیقه خارج از طرح توسط بانک ها را از مشکلات کارآفرینان دانست و گفت: بانک ها وثیقه ملکی خارج از محل استقرار طرح را طلب می کنند که تامین آن کار دشواری است و ما خواهان رفع این مشکل هستیم.
**مجید کرمیان یکی دیگر از کار آفرینان نیز گفت: اولین شرکت تولید و پرورش شترمرغ در قم را دارا می باشم و از سال 93 تاکنون تلاش ما برای دریافت تسهیلات مورد نیاز به نتیجه نرسید، آنها وثیقه و سند ملکی خارج از توان تولید کننده را طلب می کنند.
وی اظهار داشت: این اقدامات باعث شده که شرکتی که با ظرفیت 20 نفر فعالیت می کرد اکنون با هفت تن کار را ادامه دهد و این سخت گیری بانک ها و راه های پرپیچ و خم، مانع اشتغال پایدار است و اگر به ما تسهیلات بدهند اشتغال را در این شرکت، سه برابر خواهیم کرد.
**روح پرور از دیگر تولیدکنندگان و کارآفرینان استان گفت: روستاهای قم در زمان های نه چندان دور، بر اساس نیاز خود فعالیت و تولید می کردند ولی از زمانی که سازمان ها در این روستاها ورود پیدا کردند مشکلات اصلی ما آغاز شده است.
وی بیان داشت: شالکه اصلی فعالیت روستا بر مبنای کشاورزی و دامداری است ولی عده ای می خواهند با فشار، روستاها را از این وضعیت خارج کنند، اگر روستایی آباد باشد ولی اشتغال نداشته باشد، این آبادانی دردی را دوا نمی کند.
وی افزود: روزی ما در استان قم بزرگترین مجتمع دامپروری خاورمیانه را داشتیم، ولی متاسفانه امروز قصابی های ما، گوشت وارداتی به فروش می رسانند،در حالی که ما می توانیم در روستاها این نیازها را برطرف کنیم.
**ابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهوری در پاسخ به مطالبات کارآفرینان گفت: در مساله آنفولانزای مرغی، مشکلاتی ایجاد شده که هم مسئولان و هم تولیدکنندگان ممکن است اشکالاتی داشته باشند ولی نباید هزینه این کار را مردم بپردازند.
وی افزود: طبق قانون همه روستاها تا پنج سال از پرداخت مالیات برای واحدهای تولیدی خود معاف هستند، فرآیند صدور مجوز جزء حقوق شهروندی است که باید با هم افزایی سازمان ها درکوتاه ترین زمان مناسب صورت گیرد.
وی دربخش دیگری از سخنان خود به مطالبات تولیدکنندگان از بانک ها و ضرورت کاهش وثیقه تسهیلات گفت: تحت هیچ شرایطی به کسی پرداخت وام بدون وثیقه را توصیه نمی کنم و این عین ظلم و بی عدالتی است، مگر امکان دارد وام بدون وثیقه پرداخت شود؟ ولی سعی داریم با همکاری با برخی بانک ها، موانع موجود را تا حدودی مرتفع کنیم.
وی افزود: ما در فضایی قرار داریم که جهان به سمت حذف چند میلیون شغل پیش می رود و دراین زمینه نقش کارآفرین و سرمایه گذار بسیار تعیین کننده است و باید با دانش جدید،د حرفه های نو را ایجاد کنند.
وی بیان داشت: کارآفرینان هم لایق خدمت و هم صاحب احترام هستند، هر مسئولی که ظرفیت شنیدن انتقاد و یااشکات ارائه شده ازسوی این قشر را نداشته باشد، این بزرگترین دلیل برای او این است که نمی تواند مسئول باشد، بنابراین یک مسئول باید ظرفیت نقد و انتقاد داشته باشد.
رضوی خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم مسئولیت بپذیریم، باید با سعه صدر، انتقاد و امر و نهی کنیم، امر به معروف و نهی از منکر از فریضه هایی است که در همه امور بویژه در بین مردم و مسئولان مورد توجه باشد.
فرماندار قم نیز در این نشست با اشاره به شیوع آنفولانزای مرغی در استان قم در چند ماه گذشته گفت: متاسفانه به دلیل این بیماری که در سراسر کشور شیوع پیدا کرده هفت و نیم میلیون قطعه مرغ با ارزش ریالی حدود 800 میلیارد ریال در قم تلف شده و برخی کارآفرینان و تولیدکنندگان نیز متضرر شدند.
رضا سیار همچنین در پاسخ به گلایه برخی تولیدکنندگان و کارآفرینان از نحوه خدمات بیمه های تامین اجتماعی گفت: بیمه طبق قانون و مصوبه مجلس شورای اسلامی عمل و 60 الی 70 درصد خسارت را جبران می کند.
فرماندار قم اظهار داشت: هر تولید کننده باید فرآیند صدور مجوز تولید را به درستی طی کرده و با بخشدارها نیز هماهنگ باشند، برخی استعلام ها مانند محیط زیست، بهداشت، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی ضروری است و باید انجام شود.
سیار خاطرنشان کرد: تمام تلاش مسئولان استان رفع موانع کارآفرینی و کمک برای رفع مشکلات و گره گشایی است.
محسن بهشتی معاون عمرانی استانداری قم نیز اعلام کرد: تمام تلاش مسئولان استان تسهیل زمینه برای فعالیت افراد کارآفرین و تولید کننده است.
7401/ 6133/
کپی شد