سیدعبدالله میرابراهیمی روز دوشنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد: این اقدام در سایت البرز و در مخزنی به مساحت 22 هکتار فعال شده که 10 هکتار آن به تخمیر و 10 هکتار دیگر به ثبیت بعد از تخمیر، اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: پسماندها بعد از جمع آوری زباله پردازش شده و حدود 50درصد آن ارگانیک و از مواد عالی می باشد که می تواند بعد از فراوری، به کود کمپوست تبدیل شود و 50درصد دیگر نیز مواد نایلونی و منسوجات پلیمری هستند که ما می توانیم با فرآینده هایی، آنها را به انرژی تبدیل کنیم.
میرابراهیمی با اشاره به خاصیت کود کمپوست گفت:کود کمپوست برای تقویت خاک و غنی کردن آن و فعالیت های کشاورزی بویژه در شهری مانند قم با توجه به نوع خاک آن، موثر است.
وی اظهار داشت:با توجه به اینکه در این پسماندها و زباله ها گاهی فلزات سنگین است ما سعی داریم از این کود کمپوست ها برای فضای سبز و درختان غیرمثمر استفاده کنیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم گفت: برای بهتر انجام شدن کار نیاز به یک دستگاه همزن پسماند ‌تر و کمپوست داریم که مراحل کار اداری برای شناسایی پیمانکار در حال انجام است تا یک دستگاه به ارزش یک میلیارد و 500 میلیون تومان خریداری شود.
وی با تاکید بر اینکه خرید سرند فاین با ارزش 500 میلیون تومان اولویت دیگری است که باید برای تکمیل فرآیند تولید کمپوست انجام شود، خاطرنشان کرد: به دلیل وجود فلزات سنگین در زباله، برای مصرف کود کمپوست ملاحظاتی وجود دارد.
روزانه بیش از 700تن زباله در استان قم جمع آوری می شود.
7401/ 6133/ خبرنگار- بهمن اطمینان ** انتشار- جعفرمسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.