خبرگزاری مهر، گروه استانها - هیفاء پردل: مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود نوعی بلوغ فکری و سیاسی است و در بعد داخلی هم انتخابات اراده ملی را به معرض نمایش گذاشته و نشان میدهد که مردم از اتحاد، یکپارچگی و عزم ملی برخوردارند؛ همچنین در بعد خارجی نیز اقتدار ملی و اوج و شکوه سیاسی خود را به جهانیان نشان خواهند داد.
اکنون که ایران اسلامی ۴۱ سال از عمر انقلاب پر برکت خود را پشت سر گذاشته شاهد انتخابات مهمی در دورههای گذشته اعم از ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی و یا خبرگان رهبری بوده است اما یازدهمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی و اولین میان دوره پنجمین دوره از انتخابات مجلس خبرگان رهبری با حساسیت بیشتری هم در بعد داخلی و هم خارجی روبرو است.
با توجه به شرایط کنونی کشور و اوج و اقتدار آن در منطقه و همچنین تحریم اقتصادی، دشمن به این دوره از انتخابات چشم دوخته است و امید دارد با سیاه نمایی و تبلیغات کاذب خود نوعی نا امیدی را در جامعه ایجاد کند تا مشارکت مردم در حق سیاسی را کاهش دهد.
اما حضور پرشور و پررنگ مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن و خلق حماسهای جاوید که در طول ۴۱ سال از عمر نظام جمهوری اسلامی دائم تکرار شده است مقدمهای را برای مشارکت حداکثری در انتخابات ۲ اسفندماه فراهم کرد.
در استان قم که خواستگاه انقلاب اسلامی است و همه چشمها به شرایط خاص و سیاسی این شهر دوخته شده است شرایط برای برگزاری یک انتخابات سالم و ایمن فراهم شده است و برای این امر ۶۶۹ شعبه اخذ رأی در نظر گرفته شده است.
وجود ۴۲ هزار نفر رأی اولی در قم
رئیس ستاد انتخابات استان قم در گفتوگو با خبرنگار مهر میگوید: برای برگزاری انتخابات سالم با مشارکت حداکثری مردم طبق روال سالهای گذشته برنامهریزی برای انتخابات از اردیبهشتماه شروع و با توجه به در نظر گرفتن مقدمات و بررسی نقاط ضعف و قوت و بایدها و نبایدها نهایتاً انتخابات طبق دستور رسمی وزارت کشور در دهم آذرماه وارد فاز جدیدی شد.
بیژن سلیمانپور بیان میکند: بر اساس زمان بندی هیئت اجرایی شکل گرفت و ثبت نام داوطلبان هم آغاز شد و بعد از روند تأیید صلاحیتها هیئت بازرسی هم وارد عمل شده و اکنون هم تعامل خوبی بین هیئتهای مختلف برگزاری کننده انتخابات در قم وجود دارد.
پیش بینی میشود در این دوره از انتخابات قمیها پای صندوقهای رأی حماسه دیگری خلق کنند
به گفته معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار قم، در قم ۸۲۶ هزار نفر واجد شرایط شرکت در انتخابات هستند و ۴۲ هزار نفر هم رأی اولی آماده خلق حماسهای دیگر در انتخابات پیش رو دارند و برای حوزه قم هم ۶۹۹ شعبه اخذ رأی در نظر گرفته شده است.
وی افزود: استان قم با توجه به موقعیت خاصی که در کشور دارد به عنوان خواستگاه انقلاب اسلامی همواره انتخابات را با مشارکت حداکثری برگزار کرده و این استان کارنامه مطلوبی در برگزاری انتخاباتها داشته و همیشه از استانهای پیشتاز بوده و پیش بینی میشود در این دوره از انتخابات هم قمیها پای صندوقهای رأی حماسه دیگری خلق کنند.
انتخابات یازدهم و حساسیتهای آن
سلیمانپور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حساسیت این دوره از انتخابات در مقایسه با دیگر دورههای گذشته، میگوید: هرچند انتخابات در دورهها و ادوار گذشته هم با حساسیتهایی روبرو بوده است ولی با توجه به فاکتورها و آیتمهایی که کشور در آن قرار گرفته است این دوره از انتخابات با حساسیت بیشتری هم در بعد داخلی و هم خارجی روبرو است.
وی اظهار میکند: از منظر اینکه نظام در اوج اقتدار خود قرار گرفته است این امر باعث شده تا دشمن همه ابزار خود را به کار گرفته تا جلوی پیشرفت و این اقتدار را بگیرد و در طول ۴۱ سال از عمر انقلاب اسلامی هنوز هم با مبارزه و دشمنی خود دست برنداشته است؛ لذا با توجه به تهدیدات و مخاطرات کنونی کشور دشمن تصمیم دارد تا در این دوره از انتخابات حضور مردم کمرنگتر از دورههای گذشته جلوه دهد.
به گفته معاون استاندار قم، با توجه به شهادت و ترور سردار سلیمانی و هدف قرار دادن پایگاه عین الاسد از سوی سپاه پاسداران دشمن بزرگترین ضربه را خورده و به این انتخابات چشم دوخته است، چون میداند این اقتدار و پیروزیها با مشارکت مردم شکل گرفته است لذا با ایجاد یاس و ناامیدی بین مردم درصدد ضربه به انتخابات و نظام است.
وی با اشاره به نقش ایران در تقویت جبهه مقاومت و همگرایی و انسجام بین کشورهای منطقه بعد از شهادت سردار سلیمانی در محکومیت آمریکا دشمنی او با نظام در این زمان بیشتر شده و این امر باعث شده میزان مشارکت و این دوره از انتخابات با حساسیت بیشتری روبرو باشد.
رسانهها و نقش جریان سازی برای افزایش مشارکت مردم
سلیمانپور در بخشی از سخنان خود به نقش رسانهها در ایجاد انگیزه و جریان سازی برای مشارکت در انتخابات دوم اسفندماه اشاره میکند و میگوید: برای تحقق مشارکت حداکثری، رسانهها باید برای افزایش نگاه مثبت مردم به دستاوردهای نظام تلاش کنند و با اطلاعرسانی دقیق امید بیشتری را به مردم دهند.
جریانهای سیاسی با وحدت و هم افزایی ملی برای اقتدار بیشتر نظام تلاش کنند
وی میافزاید: قطعاً رسانهها در این زمان نقش اساسی در جریان سازی برای مشارکت حداکثری مردم دارند و به مردم نسبت به تبعات عدم حضور در انتخابات و لزوم انتخاب فرد اصلح را اطلاعرسانی کنند.
رئیس ستاد انتخابات قم افزود: جریانهای سیاسی با وحدت و هم افزایی ملی برای اقتدار بیشتر نظام تلاش کنند و برای ایجاد یک فضای امید و پویا در بین جامعه و مردم هم افزایی داشته باشند و این دغدغه را داشته باشند که حفظ نظام بر گرفتن رأی بیشتر ارجحیت دارد.
وی عنوان میکند: کاستیها و کمبودهایی وجود دارد که باید تبیین شود که برخی از این کاستیها با توجه به تحریم و شرایطی که دشمن بر ما تحمیل کرده است ایجاد شده است و اگر بخواهیم از این شرایط عبور کنیم چارهای جز حضور در صحنه نداریم و با انتخاب نمایندگان اصلح به شرایط بهتر امیدوار باشیم.
رصد هرگونه تخلف و سیاه نمایی در فضای تبلیغاتی
سلیمان پور با اشاره به شروع فضای تبلیغات انتخاباتی، میافزاید: باید جریانهای سیاسی و کاندیداها اختلافات سیاسی را مدیریت کنند و تلاشها به سوی حضور با انگیزه و اعتمادسازی مردم در انتخابات سوق دهند.
وی اظهار داشت: ستاد پیشگیری از جرایم انتخابات به ریاست دادگستری تشکیل شده است و همه تخلفات و سیاه نمایی جریانهای سیاسی علیه یکدیگر به خوبی رصد و با تخلفات هم برخورد خواهد شد.
گفتنی است، طبق آخرین آمارها ۱۱۲ نفر در قم کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی هستند و دو نفر نیز کاندیدای اولین میاندوره پنجمین دوره مجلس خبرگان در قم رقابت میکنند.
استان قم سه نماینده در مجلس شورای اسلامی و یک نماینده در مجلس خبرگان دارد.