محسن اعتماد روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: سال ۹۵، یکمیلیون و ۳۰۰ هزار مسافر از طریق راهآهن قم جابهجا شدند که اکنون این تعداد به بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تَن رسیده است.
وی اضافه کرد: روزانه ۶ رام قطار رفتوبرگشت قم- تهران و سه رام قطار رفتوبرگشت قم- مشهد مسافران را بین این شهرها جابهجا میکند.
وی بابیان اینکه نرخ بلیت قطار قم- تهران ۴۰ هزار ریال میباشد، ادامه داد: ظرفیت قطارهای قم- تهران نسبت به سالهای گذشته افزایشیافته و ضریب اشغال آن بهطور میانگین بیش از ۸۰ درصد است.
اعتماد ضریب اشغال قطار قم- مشهد را بیش از ۹۰ درصد عنوان و بیان کرد: قطارهایی که به سمت جنوب کشور حرکت میکنند ازجمله تهران- شیراز، یزد، بندرعباس، اصفهان و کاشان در ایستگاه قطار محمدیه قم توقف میکنند و در برخی قطارها نیز سهمیهای ویژه یا شناور برای مسافران قمی در نظر گرفته میشود.
وی در ادامه بابیان اینکه راهآهن سریعالسیر خواسته عموم مردم است، گفت: سال گذشته طرح راهآهن سریعالسیر تهران- قم- اصفهان به معاونت ساخت و توسعه راهها و راهآهن وزارت راه و شهرسازی محول شد.
وی بابیان اینکه این طرح فرصت خوبی برای بهرهمندی قم از قطار سریعالسیر است، افزود: مسئولان قم که درزمینهٔ نحوه گذر راهآهن سریعالسیر از قم تصمیمگیری میکنند، هنوز به نظر واحدی در این زمینه نرسیدهاند و البته نظر قالب در این خصوص استقرار ایستگاه در خارج از شهر است.
مدیرکل راهآهن قم اضافه کرد: درصورتیکه ایستگاه قطار سریعالسیر در خارج از قم مستقر شود، یک ساعت طول خواهد کشید تا مسافران به مرکز شهر قم برسند، درصورتیکه ظرف مدت ۴۰ دقیقه از تهران به قم خواهند رسید!
وی ادامه داد: ایستگاه قطار سریعالسیر باید در نقطهای راهاندازی شود که زائران بیشترین منفعت را ببرند، همانند ایستگاه مرکزی راهآهن که در فاصله ۸۰۰ متری حرم حضرت معصومه(س) قرار دارد.
راهآهن قم در حال حاضر ۵۰۹ کیلومتر خط اصلی، ۳۰ کیلومتر خطوط صنعتی و تجاری و ۵۰ کیلومتر خط فرعی دارد و متشکل از ۱۵ ایستگاه است.
اتصال و ارتباط با خطوط راهآهن اصفهان، اراک و محور جدید و قدیم تهران، ورود و خروج بیش از ۲۸ هزار واگن باری در ماه، ورود و خروج بیش از ۱۵ هزار سالن مسافری در ماه، ورود و خروج روزانه ۵۰ رام قطار مسافری و ۳۰ رام قطار باری و واقعشدن در مرکز کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب کشور از ویژگیهای راهآهن قم میباشد.
قرار داشتن ایستگاه راهآهن قم در مرکز شهر در فاصله نزدیک به حرم حضرت معصومه(س) و عبور خط راهآهن از داخل شهر و امکان پیادهسازی TOD و ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری در راستای توسعه خدمات شهری از دیگر ویژگیهای راهآهن قم است.