جبرئیل قلی پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مخزن آب با مشارکت جوامع محلی و دوستداران محیط زیست روستای گلفرج و 16 نفر از شکارچیانی که به ترک شکار اقدام کرده اند، ساخته شده است.
وی با اشاره به آغاز آبگیری این مخزن بیان کرد: این اقدام با هدف تسهیل در تامین آب حیات وحش انجام شده و آب آن از طریق تانکر از روستا و در هفته یکبار به منطقه مراکان منتقل می شود.
قلی پور با بیان اینکه جوامع محلی ساخت این حوضچه ها و مخزن را برعهده داشتند، اضافه کرد: 450 میلیون ریال برای ساخت این مخزن آب هزینه شده و اداره محیط زیست خوی فقط نسبت به تهیه 30 عدد سیمان اقدام کرده است.
وی ادامه داد: حیات وحش منطقه در گذشته از 26 چشمه جوشان محلی، حاشیه رود ارس و از رودخانه آق چای نیاز آبی خود را تامین می کردند اما هم اکنون جمعیت حیات وحش در منطقه حفاظت شده مراکان رو به ازدیاد گذاشته است و نیاز به تامین آب بیشتر دارد.
وی علت افزایش جمعیت حیات وحش را در منطقه حفاظت شده مراکان پوشش مناسب گیاهی و امنیتی دانست که بر اثر همکاری جوامع محلی و دوستداران طبیعت در این منطقه حاصل شده است.
قلی پور گفت: مردم محلی طبیعت گردی و بوم گردی را در منطقه راه اندازی کرده و از این راه اقدام به امرار معاش و حفاظت از حیات وحش می کنند.
به گزارش ایرنا انواع حیات وحش به ویژه کل و بز، قوچ و میش، انواع گونه های گوشتخوار، انواع کبک، تیهو، باقرقره و دیگر حیوانات در منطقه حفاظت شده مراکان در حال زیست هستند.
منطقه حفاظت شده مراکان خوی به عنوان اولین منطقه حفاظت شده کشور به مساحت 103 هزار و 983 هکتار است که در 45 کیلومتری شهرستان خوی واقع شده است.
تنها گونه نژاد خالص قوچ و میش ارمنی کشور در این منطقه قرار دارد و مطالعه پستانداران در منطقه حفاظت شده مراکان منجر به شناسایی 28 گونه از 12 خانواده در پنج راسته شده است.
7125/3072
** خبرنگار: طاهره نوید آرین ** انتشار دهنده: علیرضا فولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.