حجت الاسلام جابر شوقی عصر روز یکشنبه در نخستین جلسه شورای زکات اداره کل جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود: زکات جمع آوری شده در سال گذشته 40 میلیارد ریال بیشتر از پیش بینی ابتدای سال بود که این امر مورد تقدیر مقامات کشوری نیز قرار گرفت.
وی اضافه کرد: همراهی کشاورزان از جمله مهمترین عوامل رسیدن به این موفقیت در سال گذشته بود که امیدوار هستیم این امر در سال جاری نیز تداوم یابد.
وی اظهار کرد: برای سال جاری نیز جمع آوری 240 میلیارد ریال زکات در آذربایجان غربی پیش بینی شده که در صدد هستیم تا پایان سال به این میزان و حتی بیش از آن دست یابیم.
وی ادامه داد: بهترین شیوه ترویج فرهنگ زکات، تبلیغ چهره به چهره است که روحانیون در این زمینه نقش بسزایی دارند.
رئیس اداره اجرایی زکات آذربایجان غربی تاکید کرد: در صورتی که همه مسئولان و دست‌اندرکاران در کشور و استان نسبت به مساله زکات توجه بیشتری داشته باشند، بسیاری از مشکلات اجتماعی و اقتصادی جامعه قابل رفع است.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی آذربایجان غربی هم در این جلسه با اشاره به تاکید ویژه به موضوع زکات در آیات قرآن کریم گفت: کلمه زکات 27 بار در قرآن کریم ذکر شده و در بسیاری از آیات، کلمه زکات در کنار نماز آمده است.
حجت الاسلام سید حامد ساجدی نژاد افزود: تاکید به موضوع زکات در آموزه های اسلامی نشان از جایگاه این فریضه در کاهش مشکلات اقتصادی و حتی مفاسد اجتماعی دارد.
به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی همواره از استان های پیشرو در موضوع جمع آوری زکات در کشور بوده و در سال های اخیر صدها میلیارد ریال زکات در استان جمع آوری شده است.
زکات در لغت، به 2 معنای رشد و نمو و پاک آمده است.
کلمه «زکات» به سهمی اطلاق می‌شود که انسان از مال خود خارج می‌کند و به فقرا می‌دهد، به این دلیل است که در پرداخت آن، امید رشد و افزایش مال همراه با خیرو برکت را دارد، و موجب تزکیه و پاکی روح پرداخت کننده می‌شود.
در قرآن کریم آمدن زکات در کنار نماز نشان آن است که رابطه با خداوند متعال از طریق نماز حاصل شده و رابطه با مخلوق خداوند از راه ادای زکات برقرار می‌شود.
همراهی این‌ دو به جهت اهمیت ویژه آنها است زیرا نماز در آیات قرآن کریم و روایات اسلامی از جایگاه خاصی برخوردار است و زکات نیز در دین اسلام در بعد اقتصادی و اجتماعی بسیار اهمیت دارد و ذکر زکات در کنار نماز نشانه جامعیت اسلام و همه جانبه‌نگری دین مقدس اسلام است.
گندم، جو، خرما، کشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند مواردی هستند که زکات به آنها تعلق می گیرد.
8137/2093 ** خبرنگار: سیده فاطمه سجادی ** انتشاردهنده: صابر چهرقانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.