کوروش سعیدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این مقدار ماهی تولید شده در مهاباد 153 تن ماهی سردآبی 'قزال آلا' در مزارع پرورشی و 35 تن ماهی گرمابی است که در 2 سد مهاباد و سنجاق صید می شود.
وی اضافه کرد: هم اکنون 6 مزرعه پرورش ماهی سردآبی در مهاباد فعالیت می کند و مجوز توسعه فعالیت این مزارع برای افزایش 60 تنی تولید صادر شده است.
وی با اشاره به اینکه بچه ماهی مورد نیاز این واحدها از دیگر استان ها تهیه می شود، بیان کرد: مجوز 2 واحد تکثیر بچه ماهی در این شهرستان صادر شده اما این 2 واحد هنوز به بهره برداری نرسیده است.
مسوول تولیدات دامی جهاد کشاورزی مهاباد با اشاره به صید سالانه بیش از 35 تن ماهی گرمابی در مهاباد افزود: 2 سد مهاباد و سد سنجاق مهمترین منابع صید ماهی گرمابی در مهاباد است و سالانه از سد مهاباد 30 تن و از سد سنجاق پنج تن انواع ماهی گرمابی صید می شود.
سعیدی اضافه کرد: عملیات صیادی در دریاچه این 2 سد هر سال از شهریور ماه شروع و تا پایان فروردین سال آینده ادامه دارد و در این مدت ماهی های صید شده در بازار آبزیان مهاباد به فروش می رسد.
وی گفت: در سد سنجاق بیشتر ماهی کپور و در دریاچه پشت سد مهاباد انواع ماهی های بومی و غیربومی شامل زرد ماهی، سفید رودخانه ای، آمور، سیم برگ، سوف و فیتوفاک نیز صید می شود.
وی با اشاره به اینکه این شهرستان قابلیت افزایش ظرفیت تولید آبزیان را دارد، افزود: هم اکنون 110 نفر مزارع پرورش ماهی و تعاونی های صید و صیادی مهاباد فعالیت می کند.
به گفته وی، توجه به صادرات آبزیان می تواند نقش مهمی در افزایش سودآوری این محصولات داشته باشد و مرغوبیت محصول تولید شده باعث می شود بازارهای جدید برای تولیدات این شهرستان فراهم شود.
به گزارش ایرنا، توجه به موضوع شیلات و افزایش تولید آبزیان علاوه بر اینکه می تواند باعث اشتغالزایی در مهاباد شود، می تواند به صورت غیر مستقیم در سلامت خانواده ها نیز نقش داشته باشد.
همسایگی کشور عراق و نزدیکی به بازار مصرف در این کشور می تواند زمینه را برای صادرات بیشتر آبزیان و در نتیجه انگیزه تولید بیشتر در پرورش دهندگان آبزیان را در مهاباد افزایش دهد.
3020/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.