وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه آذربایجان غربی از نظر توسعه کسب و کار و دریافت سهم از بازار در رتبه پنجم کشوری قرار گرفته است، گفت: وضعیت نامناسب شاخص فناوری اطلاعات این استان ناشی از میزان پایین سوادآموزی در روستاهای آذربایجان غربی است.

به گزارش ایلنا به نقل از مرکز روابط عمومی‌ و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و‌فناوری اطلاعات، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و‌ فناوری اطلاعات در شورای اداری ارومیه با اشاره به اقدامات خوبی که برای توسعه فضای ارتباطی کشور در گذشته انجام شده است، اظهار کرد: این اقدامات توسعه ای در دولت یازدهم و‌ دوازدهم شیب تندی به خود گرفت بطوریکه تعداد روستاهای دارای ارتباطات کامل از ۳۵ درصد در دولت دوازدهم به حدود ۵۰ درصد افزایش یافت. 

وی با بیان اینکه امروز همه 42شهر استان آذربایجان غربی به خدمات نسل سوم و‌چهارم تلفن همراه مجهز هستند، افزود: در سال ۹۶ پهنای باند ورودی به استان ۸۱ گیگابیت بر ثانیه بود که با توسعه صورت گرفته این میزان‌ به ۳۴۶ گیگابیت بر ثانیه رسید. ضمن اینکه ظرفیت پهنای باند به بهره برداری رسیده نیز از ۲۷ به ۱۳۴ گیگابیت بر ثانیه ارتقا پیدا کرد.

آذری جهرمی با اشاره به ترانزیت ۷۰ درصد اینترنت کشور عراق از ایران، اظهار کرد: بیشتر این ترانزیت از مرز پیرانشهر در استان آذربایجان غربی صورت می گیرد.

وزیر جوان دولت تدبیر و امید از مناسب بودن توسعه ارتباطی مناسب در شهرهای این استان گفت و ادامه داد: به همین دلیل کمبودها در روستاهای این استان بیشتر احساس می‎شود.

آذری جهرمی با اشاره به دسته بندی انجام شده روستاهای کشور و آذربایجان غربی بر اساس وضعیت ارتباطی آنها گفت: دسته اول روستاهایی که دارای ارتباطات کامل هستند یعنی از اینترنت و تلفن ثابت و تلفن همراه برخوردارند که در این استان ۲۸ درصد روستاها در این دسته قرار دارند، دسته دوم دو ارتباطی که ۳۴ درصد را تشکیل می دهند، دسته سوم تک ارتباطی  که ۳۴ درصد و دسته چهارم فاقد هرگونه ارتباط هستند که در مجموع ۴ درصد روستاهای استان را شامل می شوند. 

وزیر ارتباطات با بیان اینکه شاخص های مشخص شده در ۶۴ هزار روستای سراسر کشور به صورت میدانی مورد اندازه گیری قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: بررسی ها نشان می دهد که در دسته اول یعنی روستاها با ارتباطات کامل به طور متوسط در کشور ۴۴ درصد روستاها چنین هستند اما در آذربایجان غربی ۲۸ درصد روستاها دارای ارتباطات کامل هستند. درگروه دوم نیز نرخ متوسط در کشور ۱۷ درصد اما در آذربایجان غربی ۳۴ درصد هستند. در گروه سوم نیز متوسط کشوری ۳۰ درصد اما نرخ این استان ۳۴ درصد است و در نهایت درحالی در آذربایجان غربی ۴ درصد روستاها فاقد ارتباط هستند که متوسط این نرخ ۷ درصد است.

وی با بیان اینکه با وجود وضعیت بهتر ارتباطات روستاهای آذربایجان غربی نسبت به متوسط کشوری اما شاخص فناوری اطلاعات این استان بدلیل نرخ پایین سوادآموزی در سطح استان در نیمه پایینی جدول قرار دارد.

آذری جهرمی با بیان اینکه از نظر شاخص توسعه کسب و کار و دریافت سهم بازار استان آذربایجان غربی در رتبه پنجم قرار گرفته است چراکه در یک سال گذشته در اقداماتی ویژه ۲۲۰ میلیارد تومان در این استان سرمایه گذاری شد.

 

وزیر ارتباطات پنج پروژه بزرگ ارتباطی را در آذربایجان غربی افتتاح کرد

در سفر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به آذربایجان غربی، پنج پروژه بزرگ ارتباطی در این استان با سرمایه گذاری بیش از ۲۲۰ میلیارد تومان توسط وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افتتاح شد.

دو پروژه نخست، احداث ۳۶۰ سایت نسل سوم و ۲۸۰ سایت نسل چهارم تلفن همراه بود تا تمام شهرهای استان آذربایجان غربی تحت پوشش شبکه پهن باند قرار گیرند.

همچنین در پروژه دیگری بیش از ۱۵۰ کیلومتر فیبرنوری میان شهرهای این استان احداث ‌شد تا شهرهای این استان با پیوستن به شبکه فیبرنوری کشور از پایداری ارتباطی برخوردار شوند.

دو پروژه دیگر نیز مجهز کردن ۶۱۵ روستای این استان به تلفن ثابت و اینترنت خانگی و همچنین توسعه خدمات دولت الکترونیکی و بانکداری الکترونیکی از طریق نصب و راه اندازی شش دستگاه ATM پست بانک ایران در روستاهای آذربایجان غربی بود.

همچنین با برنامه ریزی صورت گرفته اجرای سه پروژه ارتباطی در این استان شروع بکار کرد تا در پایان سال وضعیت شاخص های فناوری اطلاعات بهبود چشمگیری پیدا کند.

این پروژه ها شامل امکان ارتباطات تلفن ثابت و اینترنت خانگی برای ۱۷۶ روستا، توسعه خدمات پهن باند موبایل برای ۶۰۰ روستا و نیز تکمیل پوشش جاده ای برای ۲۰۰ کیلومتر از جاده‌های کوهستانی فاقد پوشش با سرمایه‌گذاری ۱۵۴ میلیارد تومانی است که عملیات اجرایی آنها با حضور وزیر ارتباطات آغاز به کار کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.