به گزارش خبرآنلاین، مسعود پزشکیان در جلسه مشترک با مسئولان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی با تاکید بر لزوم ایجاد زیرساخت های وسایل نقلیه عمومی در اطراف بیمارستان جنرال تبریز گفت: تامین اجتماعی و بیمارستان موظف نیست با هزینه خود برای وسایل نقلیه شخصی مراجعان پارکینگ احداث کند و به جای آن می تواند زیرساخت های حمل و نقل عمومی را در اطراف بیمارستان فراهم کند یا اگر تصمیم بر احداث پارکینگ گرفته شد به وسیله آن درآمد زایی صورت بگیرد تا سرمایه مردم به هدر نرود.
وی با تاکید بر افزایش فضاهای ورزشی در مجموعه بیمارستان ها گفت: ما خودمان دم از سلامت می زنیم ولی در وهله عمل برای سلامت جسمانی و روحی پرسنل و کارمندان خودمان برنامه ریزی نمی کنیم.
پزشکیان با اشاره به این که از واجبات کارمندان ورزش روزانه است گفت: هر کارمندی برای حفظ سلامتی خود موظف است تا روزانه ورزش کند، به خصوص در مورد پرسنل بیمارستانی که شبانه روز در حال فعالیت هستند ورزش امری حیاتی است.
وی ورزش را عامل دوری از بیماری ها، افزایش روحیه، شادابی و امید به زندگی دانست و گفت: گاها اشخاصی به من مراجعه می کنند و از ضعف های بدنی خود می گویند، من نیز در پاسخ به آن ها ورزش را توصیه می کنم زیرا ورزش باعث دفع پتاسیم و موادی که در بدن باعث ایجاد درد می شوند و باعث بازگشت سلامتی می شوند.
نایب رئیس مجلس افزود: بسیاری از درد ها از جمله کمردرد، فشار، قند، زانو درد که بیشتر در خانم ها مشاهده می شوند به خاطر کم تحرکی و عدم فعالیت در آن ها است.
وی با تاکید بر کاهش هزینه های اضافی بیمارستان گفت: درآمد زایی در بیمارستان تامین اجتماعی به معنی ایجاد هزینه ای اضافی است که یا به صندوق های بیمه یا به جیب مردم تحمیل می شوند.
نماینده مردم تبریز در مجلس ادامه داد: مشکلات بیماران باید با کمترین هزینه حل شده و بایستی به مشکلات برخی از پزشکان که برای صندوق تامین اجتماعی هزینه های زیادی ایجاد می کنند رسیدگی شود و در این میان مسئولین تامین اجتماعی خود نیز نباید برای خودشان هزینه های اضافی ایجاد کنند.
وی با تاکید بر درآمدزایی از راه های جانبی از جمله مجموعه های ورزشی و اتاق میهمان گفت: می بایست کارشناسی های لازم درمورد ایجاد امکانات صورت گیرد تا بسته به بخشی که ایجاد می شود منافع و امکانات حداقل را کسب کرد.
پزشکیان با تاکید بر این که می بایست با کمترین هزینه خدمت بیشتری را ارائه داد گفت: باید بیماران را راضی نگه داشته و با آنان صادقانه رفتار کرد و نبایستی سر آن کلاه گذاشت، ما در شهر به جای این که به فکر بیماران و خدمت به آن ها باشیم به فکر خالی کردن جیب آنان هستیم.
وی با اشاره به توریست های آذربایجانی ای که به تبریز سفر می کردند تشریح کرد: تبریزی ها هنر تخریب دارند و این شهر بلایی سر آن ها آورد که دیگر ایرانی ها را تحویل نمی گیرند!
پزشکیان با تاکید بر این که دستگاه هایی که خریداری می شوند باید بادر نظر گرفتن تعداد بیماران و نیازی که به آن دستگاه ها وجود دارد خریداری شوند گفت: می بایست سعی کرد تا با محاسبه و بررسی هزینه ها از ایجاد هزینه های اضافی جلوگیری کرد، زیرا دولت تا به حال نتوانسته است بسیاری از هزینه های بیمارستان ها را تامین کنند و از این به بعد نیز توان پرداخت این هزینه ها را نخواهد داشت زیرا هزینه های اضافی روز به روز ایجاد می شوند.
وی با اشاره به این که دستگاه های موجود در استان نیاز به تکمیل دارند گفت: می بایست آن طور که هزینه اثر بخش است تجهیزات و لوازم بیمارستانی مربوط به دانش های نو و جدید خریداری شوند تا مکمل دستگاه های دیگر در استان باشند.
نایب رئیس مجلس یادآور شد: پزشکان بسیاری از بیماران خود را به جای ویزیت در بیمارستان ها به مطب های خود ارجاع می دهند و می بایست قرارداد هایی بسته شود تا این مشکل نیز در بیمارستان ها حل شود.
وی با مقایسه ی سرانه ی دو هزار و ۵۰۰ پوندی انگلستان با سرانه ی ۴۰۰ دلاری ایران تصریح کرد: سهم پزشک در انگلستان ۶ هزار پوند در سال است و در کشور ما بعضی ها در ماه ۷ هزار پوند هزینه دریافت می کنند!
وی افزود:من معتقدم نگاه اقتصادی را بیمه ها باید بیشتر ازهر نهادی در نظر داشته باشند چون وظیفه اصلی در رابطه با کاهش دادن هزینه ها بر عهده بیمه است.
پزشکیان خاطرنشان کرد: واقیعت آن است که ما هزینه را تامین می کنیم و این هزینه و ساختار ها باعث ایجاد تغییر رفتار می شود به هر حال باید هزینه ها را کم کنیم و این چنین کاری به دقت کافی نیازدارد.
وی با اشاره به ساختار سیستم بیمه افزود:ما در ایران سیستم پیشرفته ای همچنان سایر کشور ها را نداریم ولی فضا و امکانات اندکی است که ما می توانیم با این اندک امکانات به مردم خدمت کنیم.
وی در رابطه با نیروی بیمارستان خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیمارستان به نیروی نیاز دارد همچنین تجهیزات بیمارستانی از دیگر موارد لازم در این زمینه می باشد که بخشی از این هزینات را بخش های خصوصی و اشخاص تامین می کنند.
نایب رئیس مجلس با بیان اینکه یک سوم اعتبارات هزینه ای دولت به بخش بهداشت و درمان تعلق می گیرد گفت: یعنی از ۲۳۰ میلیارد تومان حدود ۷۵میلیارد به این بخش تعلق گرفته و بیشتر از آن نمی توان هزینه کرد چون آموزش ،ارتش و... نیز به هزینه نیاز دارد.
48