به گزارش ایرنا، انتخاب هر چیزی و هر سلیقه ای حق طبیعی انسان هاست؛ انتخابات به معنای خاص و سیاسی نه تنها در سرنوشت انتخاب کننده تاثیر مستقیم یا غیرمستقیم دارد، بلکه برخی از این انتخاب های فردی بر سرنوشت جمعی و کلان یک جامعه تاثیر شگرفی دارد.
انتخابات فرصتی برای مشارکت سیاسی و اجتماعی شهروندان در تعیین حق سرنوشت خویش و جامعه است؛ انتخابات عرصه ای برای تلاقی اندیشه ها و تضارب آرا با کم ترین تنش ها و هزینه هاست؛ محل ابراز عقاید و در برخی مواقع تریبون اعتراض مدنی است.
امروزه تقریبا در تمام کشورها انتخابات برگزار می شود که برخی از آنها تاثیری جهانی دارند، خوشبختانه کشور ما ایران نیز به مدد استقرار نظام جمهوری اسلامی از این موهبت سیاسی و مدنی برخوردار شد و با افتخار می توان می توان گفت به اندازه عمر جمهوری اسلامی در ایران انتخابات برگزار شده است.
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا در 29 اردیبهشت امسال از مهم ترین رویدادهایی است که در سطح کشور اتفاق می افتد و از جمله پرناظرترین انتخابات در سطح جهان است که مجامع بین المللی و کشورهای بزرگ با حساسیت انتخابات ایران را رصد می کنند.
بدون شک نقش رئیس جمهوری به عنوان عالی ترین مقام اجرایی کشور بر کسی پوشیده نیست و گزینش آن نیز از جمله مهم ترین انتخاب های شهروندان است که بی تفاوتی نسبت به انتخاب مدیران و عدم شرکت در انتخابات، نه تنها کوتاهی در وظیفه ای ملی و شهروندی، بلکه نوعی سهل انگاری در رقم زدن سرنوشت آینده کشور است.
یکی دیگر از انتخاباتی که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود، انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا است، در این میان نقش و جایگاه رای اولی ها را نمی توان انکار کرد؛ زیرا حضور نوجوانان 18 ساله تاثیر بسیار شگرفی در گرم شدن فضای انتخاباتی دارد.
مریم، دانشجوی کامپیوتر با ابراز خوشحالی از حضور در انتخابات به خبرنگار ایرنا می گوید: وقتی پدر و مادرم در انتخابات شرکت می کردند همواره در کنار آنها من هم حضور داشتم و بی صبرانه چنین روزی را لحظه شماری می کردم.
وی رای خود را به منزله بلوغ فکری و رشد شخصیت خودباوری دانسته و می افزاید: رای اولی ها پایه گذار آینده و سرنوشت جامعه اند و با حضور در پای صندوق رای در عرصه تصمیم گیری سیاسی و اجتماعی کشور مشارکت می کنند.
صبا، دانشجوی اقتصاد نیز خودش را یک رای اولی معرفی کرده و می گوید: احساس خوشحالی توام با استرس دارم، البته تقریبا همه همسالان و دوستان رای اولی ام به نوعی استرس دارند.
وی در توضیح علت استرس اش می افزاید: چون اولین حضورمان برای مشارکت در تصمیم گیری سیاسی و سرنوشت کشور است، طبیعی است که می خواهیم نامزد مورد حمایت مان رای بیاورد، به همین جهت استرس داریم.
زهرا، رای اولی دیگر نیز با بیان اینکه حتما در پای صندوق حاضر می شوم و از همه رای اولی ها هم می خواهم با جدیت در عرصه انتخابات حضور یابند، می گوید: انتخابات نه تنها در سرنوشت مان تاثیر مستقیمی دارد، بلکه انتخاب ما بر سرنوشت گروهی همه افراد جامعه تاثیر دارد.
وی ضمن احترام به همه دیدگاه ها و نامزدها، با بیان اینکه هر کس نظر خودش را دارد، می افزاید: همه باید برای آینده خود و کشور در انتخابات حضور داشته باشیم و اگر همه بیائیم واقعا یک تصمیم مهم برای کشور گرفته ایم.
زهرا معیار خود در انتخاب رئیس جمهور را توجه به نیازهای شغلی و آینده جوانان اعلام و می گوید: کشور ما پر از نخبه است و رئیس جمهوری آینده باید با برنامه ریزی و فراهم کردن ساختارها ضمن جلوگیری از فرار نخبگان، زمینه اشتغال آنان را هم ایجاد کند.
کیمیا دانش آموز دوره پیش دانشگاهی نیز با بیان اینکه احساس خوشحالی زاید الوصفی دارم چون احساس بزرگی و اعتماد به نفس می کنم و در خانواده به عنوان صاحب نظر و رای شناخته می شوم، می گوید: با رای ام جرات بیان آرزوها و انتظاراتم از جامعه و دولتمردان را بدست می آورم و به نوعی با رای ام آنچه را که می خواهم فریاد می کشم.

** حضور رای اولی ها زمینه نشاط اجتماعی
استاد دانشگاه های تبریز و فعال سیاسی ، حضور رای اولی ها را تمرین عملی و فرصتی برای مشارکت اجتماعی و سیاسی جوانان به عنوان آینده سازان و مدیران آینده جامعه دانسته و می گوید: این حضور باعث ایجاد انگیزه در بین جوانان و فراهم کردن زمینه مسئولیت پذیری در آنها می شود.
احمد سلطانپور می افزاید: علاوه برآن، وجود و حضور رای اولی ها در انتخابات، باعث ایجاد شور و نشاط بیشتر در جامعه می شود و انتخابات پشتوانه قوی تری پیدا می کند.

** حضور رای اولی ها زمینه مسئولیت پذیری در خانواده
یکی از والدینی نیز که فرزندش امسال رای اولی است به خبرنگار ایرنا می گوید: علاوه بر فرزندمان که خوشحال است و احساس بلوغ می کند ما نیز احساس خوشایندی داریم از اینکه فرزندمان در سرنوشت جامعه مشارکت دارد.
رضا عباسی می افزاید: این حس خوشایند بیشتر بخاطر این است که وی اکنون با انتخاب نامزد مورد علاقه اش به نوعی در خانواده نیز احساس مسئولیت کرده و در تصمیم گیری های جمعی ما را یاری می دهد.
در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رای اولی در کشور وجود دارد.
دوازدهمین دورهٔ انتخابات ریاست جمهوری ایران روز جمعه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ همزمان با پنجمین انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در سراسر کشور برگزار می شود.
گزارش: نعمت مرادپور**انتشاردهنده: محمد عزیزی راد
6132/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.