مدیرکل دامپزشکی
آذربایجانشرقی گفت: آنفلوانزای فوق حادپرندگان در استان تحت کنترل است
.
امیرحسین بهداد در گفتوگو با ایسنا، منطقهی آذربایجانشرقی، در این خصوص اظهار کرد: متأسفانه در کل دنیا این بیماری شیوع یافته و تا این لحظه نیز آثاری از کنترل این بیماری وجود ندارد و به ویزه در کشورهای اروپایی شدت دارد .
وی با اشاره به وجود این بیماری در کشورهای همسایه، ادامه داد: برخی از کشورهای همسایهی ما به علت مسایل سیاسی موجود کمتر مجال رسیدگی به مسائل بهداشتی را داشته و آنگونه که باید در این راستا ورود نمیکنند؛ بنابراین بیماری فوق حادپرندگان در این کشورها وجود دارد .
وی افزود: چندین استان از کشور ما نیز درگیر بیماری آنفلوانزای فوق حادپرندگان بوده و با توجه به تدابیری که در استان ما اندیشیده شده این بیماری تحت کنترل است .
بهداد در این خصوص ادامه داد: طی برگزاری جلسات با مرغداران، و اتحادیههای مرغداران گوشتی و همکاری خوب این افراد با اداره کل دامپزشکی استان در راستای پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به نتایج خوبی رسیدهایم .
وی افزود: در روستاهایی که اهالی آن مرغ و طیور نگهداری میکنند، اطلاعرسانیهای لازم از طریق فرمانداریها و شورای شهر انجام شده و در پیشگیری از شیوع این نوع آنفلوانزا نقش موثری ایفا کرده است؛ هیچ ارگان یا نهادی نمیتواند به تنهایی با این بیماری مقابله کند مگر اینکه مردم خودشان پای کار بیایند .
وی با اشاره به نقش موثر و موفقیت اداره کل دامپزشکی استان در راستای پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حادپرندگان، یادآور شد: ایجاد انگیزه و اطلاعرسانی لازم توسط اداره کل دامپزشکی استان به مرغداران و افرادی که مرغ و طیور نگهداری میکنند، اصلیترین گام ما در پیشگیری از شیوع این بیماری بوده است .
مدیرکل دامپزشکی استان افزود: اطلاعرسانی در راستای پیشگیری از این بیماری تاثیر بسزایی داشته و رسانههای مختلف میتوانند در این خصوص نقش ویژهای ایفا کنند تا مردم نسبت به این بیماری آگاهی لازم را داشته و اقدامات لازم و به موقع را انجام دهند، مراقبتهای بهداشتی از سوی مرغداران اهمیت ویژه ای دارد .
وی با اشاره به نقش موثر مردم در پیشگیری از شیوع این بیماری، تاکید کرد: در بیماری آنفلوانزا اگر بهداشت طیور، خودداری از برخورد و تماس طیور با پرندگان وحشی، بهداشت زیستی و... رعایت شود بدون شک این بیماری تحت کنترل خواهد بود .
وی اضافه کرد: ادارهکل دامپزشکی استان، اطلاعات و آگاهی لازم را به مرغداران ارائه داده است که این موضوع سبب پیشگیری از شیوع بیماری شده است.
بهداد با اشاره به نمونهبرداری و پایش بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در پرنده فروشیهای شهرستان تبریز، خاطرنشان کرد: این طرح نیز اخیرا اجرا شد و طی آن مناطقی چون، ابتدای پیادهراه تربیت، گجیل و... پایش شدند و نتایج آخرین پایش بیماری نیز خوشبختانه منفی بود .
وی در توصیهای خاطرنشان کرد: رعایت اصول بهداشتی در مرغداریها و اماکنی که مرغ نگهداری میشود، جلوگیری از تردد بیرویهی مرغ در خارج از محل نگهداری، رعایت قرنطینه در مواجهه با طیور بیمار، ممانعت از ورود و خروج به محلنگهداری طیور بدون ضدعفونی، ممانعت از برخورد پرندگان وحشی با طیوری که نگهداری میکنند، ضدعفونی تمام ابزارهایی که به مرغداری یا محل نگهداری طیور وارد میشود، گزارش سریع بیماری به اداره کل و .. از موارد مهمی است که در پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اهمیت دارد .
وی با تاکید بر اینکه مردم از خرید جوجههای رنگی خودداری کنند، گفت: کودکان سیستم ایمنی ضعیفتری نسبت به بزرگسالان دارند از این رو باید در این راستا بسیار مراقب باشیم .
مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به اینکه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان هر ده سال یکبار به صورت دورهای در دنیا شیوع پیدا میکند، خاطرنشان کرد: ویروس مرز نمیشناسد و این بیماری مشترک بین انسان و طیور است و چنانچه فردی با پرندگان بیمار تماس داشته و تحت مراقبتهای درمانی قرار نگیرند حتی منجر به مرگ وی نیز میشود .
وی با تاکید بر اینکه اخبار منتشره در فضای مجازی مبنی بر اینکه مردم مرغ نخرند! کذب است، افزود: مردم میتوانند با خیال راحت از مراکز عرضهی مجاز مرغ، فروشگاههای زنجیرهای و مرغفروشیهای مجاز مرغ مورد نیاز خود را تهیه و مصرف کنند، چرا که دامپزشکی استان قبل و بعد از کشتارگاه بر این مرغها نظارت دارد .
وی در توصیهای به مردم اضافه کرد: مردم حتماً مرغ بستهبندی شدهی کشتارگاهی با ملاحظهی تاریخ انقضا تهیه کرده و هیچگاه اقدام به خرید مرغ بدون بستهبندی نکنند؛ چرا که مورد تایید اداره کل استان نیست .
بهداد گفت: چنانچه مرغ بستهبندی، سلامتی مردم را تهدید کند، اداره کل دامپزشکی استان و مسئولان علوم پزشکی اولین کسانی خواهند بود که این موضوع را از طریق رسانههای مع4تبر به مردم اطلاع خواهند داد در غیر این صورت اخبار منتشره غیرقابل اعتماد نیست .
وی با تاکید بر اینکه مرغداران طیور خود را حتیالامکان در محیطهای سربسته و داخلی نگهدارند، بیان کرد: روستاییان تا حد امکان از پرورش طیور رنگی خودداری کرده و از خرید و فروش بیضابطه پرهیز کرده و از همجواری پرندگان وحشی با محلی خودداری شود، چرا که یک گرم مدفوع مرغ آلوده قابلیت آن را دارد که یک میلیون مرغ را مبتلا کند .
انتهای پیام