میرمحسن حسینی قمی روز جمعه به خبرنگار ایرنا گفت: خوشبختانه با بالا آمدن آب تالاب بین المللی قوری گول و مساعد شدن هوا پرندگان به خصوص اردک های سر سفید به این تالاب بازگشتند.
وی افزود: هر ساله در کنار تنوع کم نظیر پرندگان آبزی، جمعیت زاد آور و عبوری اردک های سرسفید وارد تالاب قوری گول تبریز شده و بر ارزش اکولوژیکی تالاب می افزاید.
قمی بیان کرد: تالاب بین ‌المللی قوری گول با توجه به داشتن قابلیت‌ های مختلف می‌ تواند در برگیرنده اهدافی چون حفاظت از تنوع‌ زیستی، آموزش، تحقیقات و اکوتوریسم باشد.
وی گفت: حدود 92 گونه پرنده نیز در این تالاب شناسایی شده که می ‌توان از اردک سرسفید، اردک مرمری و اردک بلوطی نام برد که در ردیف گونه ‌های جانوری در معرض تهدید انقراض قرار دارند.
اردک سر سفید یکی از گونه های در حال انقراض منطقه پال آرکتیک است که متاسفانه به دلیل از دست دادن بیش از 50 درصد زیستگاه های خود در جهان، جمعیت آن از 150 هزار قطعه در اوایل قرن بیستم اکنون به حدود 15 هزار قطعه رسیده است.
مهمترین عامل این کاهش تغییر کاربری زیستگاه های این پرنده به اراضی کشاورزی و سایر عوامل توسعه ای است.
قوری گل، در 45 کیلومتری شرق تبریز و 15 کیلومتری غرب شهرستان بستان آباد قرار دارد.
این تالاب آب شیرین با وسعت تقریبی 200 هکتار در حوضه آبخیزی مرتفع به مساحت 3 هزار و 890 هکتار به خاطر این که زیستگاه زادآوری گونه‌‌ های مهم و در حال انقراض پرندگان آبزی از جمله اردک سرسفید و اردک مرمری است به عنوان یکی از تالاب ‌‌های سایت کنوانسیون رامسر انتخاب شده است.
3077/3093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.