محمد محمدپور روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه اعتبارهای فرهنگی این اداره کل جوابگوی فعالیت های حوزه های مختلف فرهنگی و هنری استان نیست، افزود: اعتبارهای فرهنگی استان در سال 97 با وجود 3 برابر شدن به 10 میلیارد ریال رسیده که این اعتبار خیلی پایین تر از کف نیاز استان برای ایجاد تحرک در این حوزه است.
وی با اشاره به اینکه 100 انجمن فعال در 36 حوزه فرهنگی و هنری تحت پوشش این اداره کل است، گفت: با این اعتبار اندک باید از آن ها حمایت کرد و اگر اعتبارهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نباشد فعالیت های فرهنگی و هنری استان زمین گیر می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با بیان اینکه تمامی مجتمع های فرهنگی استان در حال استهلاک است، یادآوری کرد: نگهداری و جلوگیری از استهلاک این مجتمع ها در شهرستان ها به 150 تا 400 میلیون ریال اعتبار نیاز دارد.
محمدپور ادامه داد: حوزه فرهنگ و هنر می تواند پشتوانه حوزه اقتصادی باشد ولی نظام بودجه ریزی از این حوزه غافل بوده در حالی که این حوزه زاینده و ثروت خیز است.
وی با اشاره به اینکه گردش مالی سالانه دنیا در حوزه صنایع فرهنگی یک هزار میلیارد دلار است، گفت: گردش مالی کشور ما در این حوزه به صورت تقریبی صفر است و برای درآمدزایی آن باید بسترسازی شود.
محمدپور با بیان اینکه در حوزه کشاورزی دولت با خرید تضمینی از کشاورزان برای تولید محصولات راهبردی حمایت می کند، اظهار داشت: در صورت حمایت دولت از هنرمندان، تولید کنندگان، فیلم سازان، اهالی مطبوعات، ناشران و نویسندگان کالای فرهنگی مورد نیاز در بخش داخلی و خارجی تولید می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با اشاره به برگزاری شانزدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز اعلام کرد: با وجود مشکلات موجود بر سر راه آن، این نمایشگاه امسال نیز از 29 مهر تا 4 آبان برگزار می شود.
محمدپور ادامه داد: با توجه به تفاهم نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری آذربایجان شرقی قرار بود 50 درصد هزینه نمایشگاه را استان پرداخت کند که تاکنون 5 میلیارد ریال و کمتر از نیمی از آن تامین شده است.
وی با بیان اینکه وزارتخانه به تعهد خود عمل کرده است، گفت: تلاش می شود از محل صرفه جویی و سایر منابع، کسری رقم برگزاری نمایشگاه تامین شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با اشاره به افزایش تعداد ناشران داخلی و خارجی شرکت کننده در این نمایشگاه اظهار داشت: در سال گذشته از پانزدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز حدود 800 هزار نفر بازدید کردند و میزان فروش آن حدود 65 میلیارد ریال بود.
محمدپور افزود: با توجه به میزان فروش نمایشگاه بین المللی تبریز این نمایشگاه برای ناشران حوزه اقتصادی تعریف شده و بعد از نمایشگاه تهران دومین نمایشگاه کشور محسوب می شود.
وی با بیان اینکه برپایی این نمایشگاه به مطالبه مردمی، موسسه های آموزشی و مراکز دانشگاهی تبدیل شده است، گفت: امسال 25 هزار متر مربع فضای سرپوشیده در اختیار ناشران قرار گرفته و توزیع بن کتاب از طریق اینترنت آغاز شده است.
8023/3071
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.