اولتراهای جدید فوتبال اروپا سازمان یافته تر و قدرتمندتر از قبل هستند و با وجود تدابیر شدید امنیتی در یورو ۲۰۲۴ با هم درگیر شدند.
گزارش جماران، فرشته مقدم: اولتراها نخستین نگرانی مسئولان برگزاری یورو ۲۰۲۴ بودند و تنها سه روز پس از شروع جام اولین درگیری خیابانی میان آن ها به وجود آمد. پلیس آلمان اطلاع داشت که هواداران افراطی مانند گذشته نیستند. اولتراهای جدید اروپا دیگر مست نیستند و مواد مصرف نمی کنند، آن ها جوانانی هستند که به باشگاه رفتن اعتیاد دارند، سازمان یافته و از طریق شبکه های اجتماعی با هم در ارتباط هستند. اولتراها جدید آمادگی جسمانی کاملی دارند تا در درگیری ها بتوانند از این ویژگی بهره ببرند. آن ها از طریق فوتبال می خواهند قدرت خود را به گروه های دیگر نشان دهند. اغلب برایشان نتیجه اهمیتی ندارد و تنها چهره و پرستیژ گروهشان مهم است.
گاهی اوقات این هواداران افراطی حتی وارد ورزشگاه نمی شوند و تنها با هدف درگیری به کشورهای مختلف اروپایی سفر می کنند. در حال حاضر پلیس به خوبی اولتراها را می شناسد اما برای اینکه در یورو امنیت کافی برقرار شود پلیس آلمان از نیروهای بین المللی کمک گرفت. کارشناسان کار دشواری دارند چون باید انواع ایدئولوژی ها و دوستی ها را در نظر بگیرند که ممکن است در میان گروه های خشونت طلب هر کشور باشند. ماموران مرزها، حمل و نقل عمومی، فن زون ها و دیگر نقاط مهم را کنترل می کنند. با وجود چنین مراقبت هایی باز هم خیلی زود درگیری و مشکلات میان اولتراها و هواداران به وجود آمد. این موضوع نشان می دهد هولیگان های جدید به سختی کنترل می شوند.
خطرناک ترین اولتراها برای کشورهای انگلیس، صربستان، فرانسه، آلبانی و ایتالیا هستند. ایدئولوژی اغلب آن ها نئونازیسم است یا از دیگر راست های افراطی به شمار می روند. یکی از خطرناک ترین گروه ها ایلیریان الیت نام دارد که آلبانیایی است. به همین خاطر بیشترین تمرکز پلیس روی اولتراهای کشورهای ذکر شده است و در مناطقی که آن ها حضور دارند تدابیر امنیتی شدیدی برقرار است. برای دیدار تیم های صربستان و انگلیس در گروه C پلیس کاملا خود را آماده بود. قرار بود ۴۰ هزار هوادار انگلیسی و ۶ هزار هوادار صرب در گلزنکرشن حضور داشته باشند اما ترس در رابطه با ۵۰۰ طرفدار وجود داشت. اولتراهای بالکانی چهارشنبه هفته پیش مشکل ایجاد کردند. یکی از آن ها تلاش کرد هنگام تمرین تیم ملی کشورش وارد زمین شود.
ساعاتی پیش از شروع دیدار انگلیس و صربستان درگیری میان اولتراهای دو کشور به وجود آمد. در مرکز شهر گلزنکرشن هواداران افراطی به سمت هم بطری و صندلی پرتاب کردند و ۳ هزار مامور نتوانستند کاری انجام دهند. در این درگیری چند نفر مجروح شدند و پلیس چند اولترا را دستگیر کرد. در تصاویری که از این درگیری در شبکه های اجتماعی منتشر شد پسر رییس جمهور صربستان نیز دیده می شود. دنیلو ووچیچ ۲۶ ساله تلاش داشت به جمع اولتراهای کشورش بپیوندد. بادیگاردهایش سعی کردند مانع شوند وویچ به یکی از درگیری هایی که در بار به وجود آمده بود بپیوندد اما در نهایت پسر رییس جمهور خود را از دست آن ها رها کرد و مشخص نشد به درگیری ها پیوست یا نه. دنیلو با اولتراهای کشورش در ارتباط است.
در جریان این درگیری، اولتراهای آلبانی نیز حضور داشتند که تنشی میان آن ها و هولیگان های صربستانی به وجود آمد. اختلاف اولتراهای دو کشور سیاسی است. پس از جنگ کوزوو رابطه صربستان و آلبانی بد شد و به همین خاطر در هر تورنمنت ورزشی هواداران افراطی دو کشور با هم درگیر می شوند. در روز سوم بازی ها پلیس همچنین مجبور شد به سمت یک مرد شش بار تیراندازی کند. این مرد در یکی از خیابان های هامبورگ با کلنگ و کوکتل مولوتف هواداران را تهدید کرد و پلیس برای توقفش به پایش شلیک کرد. این مرد ۳۹ ساله آلمانی بود و به گروهی تعلق نداشت. در این حادثه فرد دیگری مجروح نشد. به نظر می رسد چنین درگیری هایی چه به صورت فردی و چه گروهی میان اولتراها باز هم در جریان یورو ۲۰۲۴ دیده شود چون تاکنون حضور گسترده پلیس هم مانع از ایجاد تنش و دعوا نشده است.