غربال بیز یکی از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی منطقه است که در طول سال و به‌ویژه ایام نوروز، افرادی زیادی از فضای فرح‌بخش اطراف چشمه آن استفاده می‌کنند.
این مجموعه گردشگری با مساحت 10 هکتار در جوار روستای مدوار و در دامنه کوهی به همین نام قرار دارد و با چشم‌اندازی زیبا و طبیعتی آب از حفره‌های داخل کوه در محل جاری است و به باور مردم منطقه نخستین مجتمع زیستی و سکونتگاه انسان به شمار می‌رود.
مهدی زارع بیدکی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این غرفه‌ها در چشمه غربال بیز با مدیریت بخش خصوصی و نظارت شورای شهر تا پایان تعطیلات در خدمت مسافران و مردم دایر است.
وی ادامه داد: عرضه کتاب، صنایع‌دستی، مواد غذایی محلی و سنتی، نمایشگاه عکس و معرفی ظرفیت‌های منطقه و برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی در غرفه‌ها پیش‌بینی‌شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر مهریز با اشاره به بارش‌های مناسب اواخر سال گذشته و ابتدای سال 1398 و جاری شدن آب از چشمه غربال بیز برخلاف چند سال گذشته از حضور مسافران زیاد در این محل خبر داد.
زارع بیدکی گفت: با هماهنگی به‌عمل‌آمده، ورود مسافران به غربال بیز و روستای همجوار آن رایگان است که میهمانان می‌توانند برای گذراندن نوروز و ایام تعطیل از آن استفاده کنند.

**راه‌اندازی بازارچه صنایع‌دستی
همچنین رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مهریز گفت: برای نخستین بار با همکاری شهرداری، شورای اسلامی شهر و اوقاف و امور خیریه، بازارچه صنایع‌دستی در بافت قدیم این شهر در جوار امامزاده سید غیاث‌الدین راه‌اندازی شد.
الهام جلوداری افزود: مسافران و میهمانان می‌توانند در طول سال به‌خصوص تعطیلات به این بازارچه مراجعه و از نزدیک در جریان فعالیت‌های آن قرار گیرند.
وی ادامه داد: در این محل توسط فعالان صنایع‌دستی منطقه علاوه بر آموزش نسبت به فروش و عرضه کالا به مردم و مسافران اقدام شده است.
این مسئول اظهار داشت: احیای صنایع‌دستی و آمورش به مردم به‌خصوص جوانان از اهداف راه‌اندازی بازارچه است که در روزهای اخیر با استقبال خوبی مواجه شده است.
به گفته جلوداری، در این بازارچه صنایع‌دستی شامل سبدبافی، گیوه‌بافی، قلم‌زنی روی مس ،تنور سازی، کار با چوب و منسوجات برای علاقه‌مندان و گردشگران عرضه‌شده است.

**راه‌اندازی تور مهریز گردی
همچنین مدیر آموزش‌ و پرورش و رئیس ستاد اسکان مسافران نوروزی مهریز گفت: برای آشنایی مسافران و میهمانان نسبت به راه‌اندازی تور مهریز گردی اقدام شد.
سید علی کارآموز افزود: مسافرانی که در مهریز پذیرش و برای اسکان ثبت‌نام می‌کنند به‌صورت گروهی از برخی بناها و آثار تاریخی و طبیعی منطقه بازدید می‌کنند.
وی همچنین از برپایی نمایشگاه توانمندی‌های مهریز در محل اسکان مسافران خبر داد که در قالب غرفه‌های مختلف، ظرفیت‌ها و آداب‌ورسوم مردم معرفی می‌شود.
مدیر آموزش‌ و پرورش مهریز همچنین از تهیه و توزیع بیش از سه هزار نقشه و بروشورهای معرفی شهرستان به مسافران خبر داد که در محل اسکان انجام می‌گردد.
شهرستان مهریز با 55 هزار نفر جمعیت، در جنوب استان و مرکز آن در 30 کیلومتری جنوب شهر یزد و در کنار جاده بین‌المللی شمال، جنوب کشور( تهران، بندرعباس و یزد، کرمان) واقع‌شده است.
این شهرستان از سمت شمال به بخش مرکزی یزد، از شرق به بخش های مرکزی بافق و شهرستان شهربابک استان کرمان، از سمت جنوب به خاتم و سیرجان و از سمت غرب به بخش نیر و شهرستان‌های ابرکوه و تفت محدود است.
شهرستان مهریز دارای یک بخش مرکزی و پنج دهستان به اسامی ارنان، بهادران، تنگ چنار، میانکوه و خور میز و 200 آبادی است.
45 روستای بخش مرکزی مهریز دارای شورای اسلامی و دهیاری مصوب است و تاریخ بنای شهرستان و اطراف آن مربوط به‌پیش از اسلام است.
بنای مهریز را با حدود 600 اثر تاریخی و فرهنگی که 100 مورد آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده به مهر نگار دختر انوشیروان ساسانی نسبت می‌دهند.
7536/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.