مهدی غیب الهی عصر سه شنبه در گفت ‌و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این طرح با هدف حفظ آب‌های موجود قنات‌ها اجرا شد افزود: کشاورزان هم با پرداخت 1.5 میلیارد ریال در این طرح مشارکت کردند.
این مسئول بابیان اینکه طول قنات‌های شهرستان 126 کیلومتر است، ادامه داد: دبی آب استحصالی 11 رشته قنات حدود 200 لیتر بر ثانیه است که تأمین‌کننده منابع آبی 700 هکتار اراضی زراعی و باغی است.
این مسئول بیان کرد: در سال 1361 این شهرستان 87 رشته قنات داشت که براثر افت سطح آب‌های زیرزمینی این تعداد در اواخر سال‌های 1378به 42 رشته کاهش و به خاطر تداوم خشکسالی هم‌اکنون به 11 رشته رسیده است.
غیب الهی ادامه داد: این شهرستان به دلیل تبعات 2 دهه خشکسالی و افت شدید سطح آب‌های زیرزمینی ، تداوم کشاورزی سنتی را با مشکل روبرو کرد که کشاورزان باید با آبیاری نوین و روش‌های علمی در بهره‌وری آب تلاش مضاعف داشته باشند.
وی تصریح کرد: آبیاری نوین ، توسعه کاشت محصول گلخانه‌ای و کم آبخواه نظیر کاشت زعفران و پسته به کشاورزان توصیه می‌شود.
غیب الهی اظهار داشت: برای استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی تاکنون چهار هزار هکتار آبیاری نوین قطره‌ای و تیپ در اراضی و باغ‌های این شهرستان اجراشده است.
این مسئول بابیان اینکه دولت در راستای توسعه طرح‌های آبیاری نوین با کمک‌های بلاعوض ، کشاورزان را یاری می‌ کند، خاطرنشان کرد: امسال 500 هکتار از باغ‌ها و اراضی برای تجهیز آبیاری نوین در دست اجراست.
منابع آب‌های زیرزمینی ابرکوه عمدتاً از حوزه فارس تغذیه می‌شود که به دلیل برداشت بی‌رویه در بالادست توسط کشاورزان این استان خطر کم‌آبی و بی‌آبی این شهرستان را تهدید می‌کند .
مرکز شهرستان 53 هزارنفری ابرکوه در140کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
7540/ 6197
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.