به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی فرمانداری یزد، عباس حیدری به مناسبت بزرگداشت شهریار و روز شعر و ادب فارسی( 27شهریور) در نشست هم اندیشی فرهیختگان فرهنگ و ادب فارسی شهرستان افزود: فعال سازی انجمن های ادبی بویژه در زمینه سرودن و همکاری اشعار حماسی نقش بسیار مهمی در گسترش فرهنگ حسینی دارد.
وی ادامه داد: چرا که در شعر وزین می توان بسیاری از موارد حماسی و ایثار کربلا را بازگو کرد و برخی از این اشعار به اندازه یک کتاب وزین معنی دارد.
سرپرست فرمانداری یزد گفت: شعر و فعالیت های ادبی باعث شور، شادابی و نشاط می شود، متاسفانه یاس و ناامیدی دامن زده می شود، در حالیکه شور و نشاط لازم است، لدا می طلبد با گفتمان شعر و ادب فارسی یاس و ناامیدی را به شور و نشاط تبدیل کنید.
همچنین مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد گفت: مسئولیت نقش اولیه در گسترش شعر و ادبیات بر عهده خانواده هاست، متاسفانه شعر و ادبیات در جامعه ما مهجور واقع شده و به آن اهمیت نمی دهند.
فخرالسادات خامسی هامانه، ادامه داد: اگر ادبیات به جامعه و خانواده بیشتر معرفی شود، همچون کنکور که سال هاست، یزدی ها مقام اول را دارند در این زمینه نیز مردم به خانواده ها در کنار دولتی ها به گسترش شعر و ادب فارسی بویژه به نسل جوان کمک خواهد کرد.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد گفت: یزد، شهری جهانی است، باید انجمن های شعر و ادب نقش خود را اجرا کنند و چه برنامه ای برای یزد دارند، همچنان که یزد در نوحه حرف برای گفتن دارد، وظیفه داریم در این زمینه نیز کمک کنیم.
خامسی افزود: متاسفانه در بخش دولتی هم افزایی وجود ندارد و اقداماتی که در گسترش شعر و ادب فارسی می شود، خبر ندارند.
وی توضیح داد: حتی انجمن های ادبی که در استان فعالیت دارد با یکدیگر همراه نیستند، باید هم افزایی در زمینه های دولتی و تشکل ها صورت گیرد و سپس با یک برنامه فعالیت کنند.

** شهریار
شهریار در بهمن ماه 1299 به تهران آمد و در دارالفنون تحصیل کرد و وارد دانشکده پزشکی شد؛ اولین دفتر شعر او در سال 1308 با مقدمه ملک الشعرای بهار، سعید نفیسی و پژمان بختیاری منتشر شد.
شهریار که با سرودن منظومه « حیدربابایه سلام » یکی از مهم ترین آثار ادبی ترکی آذربایجانی را خلق کرده از معدود شاعرانی است که در 2 زبان فارسی و ترکی آذربایجانی سروده های درخشانی دارد؛ سرودن این منظومه از مهمترین عوامل شهرت و محبوبیت شهریار در میان ترک زبان های ایران به شمار می رود.
سید محمدحسین بهجت تبریزی (شهریار) روز 27 شهریور ماه 1367 در سن 83 سالگی به علت بیماری در بیمارستان مهر تهران دارفانی را وداع گفت.
استاد سخن، شهریار بیش از 28 هزار بیت به زبان فارسی و در حدود سه هزار بیت به زبان ترکی، شعر سروده است که در همه آنها یا در بیشتر آنها شخصیت شهریار عمده ترین و مؤثرترین عامل شکل گیری این اشعار است.
شهریارآخرین شعر خود را اینگونه سرود:
یاران چرا به خانه ما سر نمی‌زنند / آخر چه شد که حلقه بدین در نمی‌زنند
دایم پرنده‌اند به هر بام و بر دلی / دیگر به بام خانه ما سر نمی‌زنند
پنداشتند همچو درختی تکیده‌ام / سنگی از آن به شاخه بی‌بر نمی‌زنند
چرخد نظام کار به دوران به سیم و زر / دستی به کار مضطر بی‌زر نمی‌زنند
یا رب چه شد گروه طبیبان شهر ما / سر بر من فتاده به بستر نمی‌زنند
یاران چرا که لاله عذاران روزگار / تیر نگه به قلب مکدر نمی‌زنند
دستی برم به زلف سمن سا که عاشقان / چنگی چو من به زلف معنبر نمی‌زنند
بر مدعی بگو که ستیزد ز روبرو / مردان ز پشت حربه و خنجر نمی‌زنند
با من مجنگ جان برادر که عاقلان / اندوده پیش مهر منور نمی‌زنند
من رندم و قلندر و مفلس در این دیار / دزدان راه ره به قلندر نمی‌زنند
جور و ستم گرفته سراسر جهان ما / یا رب چه شد که حد به ستمگر نمی‌زنند
مردم دریغ مرده پرستند شهریار / کاندر حیات سر به هنرور نمی‌زنند
7537 / 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.