به گزارش ایرنا مدیر جهاد کشاوزی صومعه سرا در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران بیان داشت: اولین برداشت برنج در سطح 2.5 هکتار از مزرعه محمد الماسی در روستای سیاه تن که از نوع هاشمی است، برداشت شده است.
احمد پادیاب ارقام بومی برنج همچون هاشمی و کاظمی را اولویت نخست کاشت توسط کشاورزان اعلام کرد و افزود: امسال چهار هزار هکتار ارقام پر محصول مانند خزر ، فجر و بیش از 24 هزار هکتار هاشمی و کاظمی، دم سیاه و حسنی کشت شد.
وی با اشاره به فعالیت 17 بانک نشاء در شهرستان که با حمایت های دولت بوده، ادامه داد: این تعداد بانک نشا بیش از 2 هزار هکتار از اراضی را زیر کشت مکانیزه برده که هزینه های کاشت را کاهش داده و سبب صرفه جویی در بذر شلتوک مصرفی کشاورزان نیز شده است.
به گفته پادیاب ، طی یک سال اخیر چهار میلیارد و 200 میلیون تومان تسهیلات برای ادوات کشاورزی و مکانیزاسیون پرداخت شده و امسال بیش از 16 هزار هکتار نشاء مکانیزه انجام گرفته که پیش بینی می شود90 درصد برداشت مکانیزه باشد.
سالانه از 128 هزار هکتار سطح زیر کشت شهرستان صومعه سرا، بطور میانگین 135 هزار تن شلتوک و 75 هزار تن برنج سفید بدست می آید. صومعه سرا با وسعتی حدود 564 کیلومتر مربع با سه بخش مرکزی، تولمات و میرزا کوچک در 25 کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است.
سالانه یک میلیون و 200 هزار تن شلتوک از اراضی شالیزاری گیلان برداشت می شود. این استان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است که با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولیدکننده برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود. بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر 85 درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.
7292/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.