محسن یوسف پور روز دوشنبه به مناسبت هفته منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : به دلیل شیوع ویروس کرونا نتوانستیم هفته منابع طبیعی را همانند سال های قبل اجرا کنیم اما توزیع نهال رایگان صنوبر به تعداد حدود ۴۰۰ هزار اصله نهال به غیر از بخش های خصوصی – مشارکتی در شهرستان های مختلف گیلان توزیع شد .

وی با بیان اینکه به رغم همه کمبودها در سال ۹۸ برای منابع طبیعی استان سال موفقی بود، افزود : پروژه های آبخیزداری با شدت و قوت کافی در اکثر نقاط بحرانی نواحی کوهستانی گیلان با بهره مندی از اعتبارات صندوق توسعه ملی که به دلیل عملکرد خوب گیلان در سال ۹۷ به بیش از دو برابر ارتقاء با اعتباری افزون بر ۴۰۰ میلیارد ریال ادامه دارد.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان خاطر نشان کرد: ایمن سازی گیلان از بلایای طبیعی از جمله سیل با سرعت مضاعف با هدف حفظ آب و خاک در بالادست در حال انجام است.

وی اظهار داشت: زراعت چوب متعاقب توقف بهره برداری از جنگل های طبیعی در سال ۹۶ با همکاری سازمان جنگل ها، استانداری گیلان و تلاش و همکاری بسیار خوب اداره کل بازرسی استان به صورت قانونی و اصولی در گیلان به عنوان استان پیش رو شکل گرفت و چندین هزار هکتار عرصه های صنوبرکاری ملی با چوب و بی چوب آماده واگذاری هفت ساله به صنوبرکاران و صاحبان چوب شده که از طریق سامانه در حال انجام مزایده است که این موضوع تا حد زیادی نیاز چوبی صنایع وابسته را رفع و موجب بهبود اشتغال ، اقتصاد و کاهش قاچاق چوب استان خواهد شد.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: طرح کاداستر یا حدنگاری اراضی ملی از مستثنیات اشخاص به عنوان یک طرح کلیدی که می تواند یکبار برای همیشه مناقشه بین مردم و دولت در مورد مالکیت اراضی ملی و مستثنیات را با بهره گیری از آخرین متد نقشه بردرای و حدنگاری حل کند، نیاز به توجه ویژه منابع مالی استانی دارد، زیرا سرعت تخصیص منابع مالی ملی به دلیل حجم بالای تعهدات استان ها پاسخگو نبوده و نیاز به منابع مالی استانی حداقل به میزان یکصدمیلیارد ریال در سال ۹۹ دارد.

مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان بیان داشت: هر چند در سطح استانداری و سازمان مدیریتی برای تمام کردن کار در سال ۹۸ تلاش زیادی شد اما در سطح کارشناسی موافقت نشد که امیدواریم در سال ۹۹ جواب بگیریم و اتمام کاداستر اراضی ملی را در سال ۹۹ جشن بگیریم، با انجام این کار ضمن رهایی مردم از سرگردانی زمینه فساد زمینخواری جمع خواهد شد.

وی اضافه کرد: دستورالعمل کاداستر از سال ۹۴ به استان ها ابلاغ و در این استان از زمان مدیریت اینجانب در سال ۹۶ به طور جدی به این مسئله پرداخته شد و اگر این همکاری در سال ۹۹ صورت گیرد حل خواهد شد.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان بیان داشت: از دیگر پروژه های مهم و حساس استان در سال ۹۸ که برای طبیعت دوستان بسیار حائز اهمیت بود، نجات گونه درخت شمشاد بوده که با افتخار باید بگوییم که در این سال علی رغم مشتقات بسیار زیاد اعتباری رویش گاه های این گونه ارزشمند را در نقاط مختلف استان از جمله میانرود، رضوانشهر و نقاط دیگر نجات دهیم.

وی در ادامه درباره آتش سوزی جنگل های گیلان در سال جاری بیان داشت: علی رغم گستردگی و شدت زیاد آتش در حاشیه و عمق جنگل های استان واقع در شهرستان های مختلف در سال ۹۸ با تلاش زیاد همکاران منابع طبیعی که در صف اول اطفا حریق جا داشتند مردم و مسئولان محلی را ترغیب به همکاری کرده و با کمترین آسیب جنگل های استان را از این بلا رهایی دادیم و بیش از ۹۸ درصد از آتش سوزی گیلان را در سطح مهار کردیم.

مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان با اشاره به حفاظت جنگل بیان داشت: حفاظت جنگل در مقابل سودجویان "قاچاق چوب و تصرف اراضی ملی" آن بخش از کار منابع طبیعی است که عشق می خواهد.

۱۵ تا ۲۱ اسفندماه هفته منابع طبیعی نام گرفته است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.