رسول امیدی روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا افزود: بیشتر این کالاها محصولات کشاورزی، شیمیایی، معدنی و فلزی، مواد غذایی، پلاستیکی، سیمان، گچ، شوینده، پارچه، صنایع دستی، فرش و موکت، پوشاک و کیف و کفش بوده و به جمهوری آذربایجان، گرجستان و روسیه صادر و چوب، ماشین آلات و لوازم برقی از آن کشورها وارد شده است.
وی ادامه داد: میزان حمل و نقل خارجی ورودی در مدت زمان یاد شده، ۴۲ هزار تن کالا به ارزش ۷۶ میلیون دلار و شامل لوازم چوبی، فراوردههای نفتی، پنبه، الیاف مصنوعی، شمش آهن، مس، پشم شیشه و ورق آهن بوده و از کشورهای جمهوری آذربایجان، روسیه، گرجستان و اوکراین به ترکیه، عراق و امارت متحده عربی حمل شده است.
به گفته مدیرکل گمرک آستارا میزان حمل و نقل خارجی خروجی در چهار ماه گذشته، ۵۸ هزار تن کالا شامل لوازم برقی، خودروی سواری، مبل، ماشین آلات، لوازم بهداشتی، مصالح ساختمانی، ظروف شیشهای، پوشاک، مواد شیمیایی و محصولات کشاورزی به ارزش ۲۴۵ میلیون دلار بوده و از این گمرک به جمهوری آذربایجان، روسیه، گرجستان و اوکراین حمل شده است.
وی بیان کرد: از آغاز سال تا پایان تیرماه پنج هزار و ۲۶۹ تن کالا به ارزش ۲۱ میلیون و ۷۵ هزار دلار در قالب تجارت چمدانی از گمرک آستارا به خارج از کشور و اغلب به جمهوری آذربایجان صادر شده و بیشتر آنها مواد غذایی، پلاستیکی و محصولات کشاورزی بوده است.
امیدی گفت: شمار ترددکنندگان از مرز این شهرستان در چهار ماه نخست امسال ۵۹۴ هزار و ۶۲۹ نفر است و نسبت به مدت مشابه سال قبل، تعداد ترددکنندگان خروجی ۸۷ درصد و ورودی ۷۵ درصد افزایش داشته و میزان درآمد اداره کل گمرک آستارا در این مدت ۹۸۳ میلیارد و ۱۶۴ میلیون ریال است.
اداره کل گمرک آستارا در واردات و صادرات قطعی کالا، ورود و خروج موقت، تعاونی مرزنشینان، حمل و نقل داخلی و خارجی، صدور موافقت نامه تجارت بین المللی و برگ خروج خودرو، امور مسافری، مرجوعی، امانتهای پستی و قضائی فعالیت میکند.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در شمال غربی استان گیلان و نوار مرزی جمهوری آذربایجان، سومین مرز پرتردد ایران است و سالانه نزدیک به ۸۰۰ هزار مسافر داخلی و خارجی از آن تردد میکنند.
۷۱۰۵ / ۷۱۲۴