گزارش روز سه شنبه روابط عمومی حفاظت محیط زیست گیلان به ایرنا؛ طبق اظهار علی امیری رئیس اداره حفاظت محیط زیست لاهیجان ، این گونه کمیاب توسط یکی از شهروندان به اداره حفاظت محیط زیست تحویل و با هماهنگی محیط بانان مستقر در پاسگاه امیر کلایه پس از بررسی و صحت سلامتی پرنده در تالاب امیرکلایه رهاسازی شد .
غاز پیشانی سفید کوچک از گونه های مهاجر زمستان گذران به کشور است که در سال های اخیر جمعیت جهانی آن کاهش چشمگیری داشته و در زمره پرندگان در خطر انقراض قرار دارد؛ این پرنده نسبت به سایر غازها با جثه ای کوچک تر ، پیشانی سفید و حلقه ای زرد رنگ به دور چشم براحتی قابل تشخیص است.
تالاب امیرکلایه دارای 105 گونه گیاهی و زیستگاه 15 گونه و زیرگونه ماهی است و هر ساله صدها گونه پرنده مهاجر برای زمستان گذرانی به این تالاب فرود می آیند؛ این تالاب محل فرود پرندگان کمیابی مانند اردک سرحنایی و سرسفید، پلیکان خاکستری و پرندگانی نظیر باکلارکوچک و بزرگ، چنگر و محل زیست ماهیانی مانند کپور معمولی، لای ماهی و حاجی طرخان است.
تالاب بین المللی امیرکلایه با مساحت یک هزار و 230 هکتار مساحت با اینکه در نزدیکی های دریای خزر قرار دارد، تنها تالاب گیلان به شمار می رود که آب شیرین دارد و آب آن از چشمه های داخل خود تالاب تامین می شود.
این تالاب در سال 1349 به عنوان منطقه حفاظت شده در شورای عالی محیط زیست کشور تصویب و با توجه به جاذبه‌ها و ویژگی‌های اکولوژیکی ‌آن، در سال 1354 در فهرست 19 تالاب ایران، ثبت بین المللی شد.
تالاب بین المللی امیرکلایه در فاصله 36 کیلومتری شمال شرقی لاهیجان و بین شهرهای لنگرود، لاهیجان و بندرکیاشهر قرار دارد.
شهرستان لاهیجان در 40 کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.
7296/2007/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.