علی موسی خانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: برنامه تعیین شده امسال وزارت جهاد کشاورزی برای کشت کلزا در استان گلستان 85 هزار هکتار بود.
وی به وضعیت کشتزارهای کلزا در استان اشاره کرد و گفت: اکنون این مزارع در مرحله زایش، غنچه دهی و آغاز گلدهی قرار دارند و به کشاورزان توصیه می شود که بازدید مستمر از این مزارع داشته و در صورت آلوده بودن به بیماری فوما به کلینک گیاه پزشکی یا کارشناسان پهنه مدیریت جهادکشاورزی شهرستان ها مراجعه کنند.
بیماری فوما یکی از بیماری‌های مراحل اولیه رشد کلزا است.
این بیماری به صورت جوش و تاول‌های سیاه نمایان می‌شود و در مراحل پیشرفته به مرگ گیاهچه کلزا منجر خواهد شد.
موسی خانی افزود: به کلزا کاران توصیه کرد برای کمک به تغذیه کلزا در این مرحله از رشد به صورت ترکیبی از کودهای اوره و سولفات آمونیم و کود پتاسه زیر کارشناسان استفاده کنند.
به گزارش ایرنا، زراعت کلزا به عنوان یک محصول راهبردی در راستای پایداری کشت گندم و تحقق اقتصاد مقاومتی و تضمین امنیت غذایی کشور است که نظارت در زمان داشت، مدیریت آفات، بیماری ها و علف های هرز این محصول اهمیت زیادی دارد.
همچنین کشت کلزا ضمن مشارکت در تولید روغن خوراکی مورد نیاز کشور در داخل و تلاش برای بی نیازی از واردات این محصول، بهترین تناوب برای گندم و جو است که رعایت این امر علاوه بر افزایش تولید سال آینده، آفات، بیماری ها و علف های هرز را کاهش می دهد.
استان گلستان در تولید دانه روغنی کلزا 2 سال مداوم رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داد.
سال زراعی گذشته کشاورزان گلستان 57 هزار هکتار کلزا کشت کردند که از این سطح 112 هزار و 500 تن محصول را برداشت و به صورت تضمینی به دولت فروختند.
استان گلستان واقع در شمال کشور با داشتن 667 هزار هکتار زمین کشاورزی از قطب های مهم تولید محصولات کشاورزی به ویژه دانه روغنی کلزا است.
6204/3091
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.